Blå Linjen – Fantastisk fem-mil!

Våren ÄR HÄR!!!

Åh så lycklig jag var av att komma upp imorse och se solen. Trött som attan när jag vaknade, men ändå kände jag ”detta blir en bra dag!”. Iförd ny buff (jag känner inte igen mig själv på bilderna) samt nya skor (hmm.. I will tell you more later), min tunna supersnygga vårlöparjacka från craft samt de nya favvosarna, mina nya fina kompressionstight; lämnade jag hemmet med gott humör!

Idag skulle ju blå linjen erövras! Ett förvånansvärt stort gäng mötte jag upp i Kungsträdgården. Nya och gamla ansikten, underbart :)

Det verkar bara vara jag, Benrt och Peter som är glad på bilden – med händerna i luften!

Det var toppengod stämning från start och det kändes i hela gruppen att alla var rejält löpsugna och vårglada. Värmen gjorde att några kastade av sig jackorna direkt. Så började vi erövringen, och snart var vi i T-cetralen. Thomas ak.a Northug kubbade som en idiot för att vinna första spurtstriden. Så var det GAME ON.

Det var fullt frivilligt att slänga sig in i spurtstriderna, men det var många av oss som försökte vinna de olika stationerna.

Sedan var kapplöpningen igång. Gruppen hölls ihop riktigt bra dock och vi hade alla bra tempo och pgga steg. Så snabbt man såg t-baneskylten kunde man dock börja strida om vinsten. Därav lite härlig berg – och dalbanelöpning, men OTROLIGT KUL. När man springer så mycket långlopp är det kul att hetta till dem lite med tävlingsinslag. Mycket skratt blev det.

Goa och glada Bernt!

Solen sken som bara den – FANTASTISKT. (Ja mitt humör var på topp!)

Jag tror att Thomas håller lite spurt-statistik-räkning ;) Jag kan meddela att jag slet för fulla muggar på många av stationerna. Vann desto färre dock..

Det var vädigt snabba stopp. Bara ”klick” och så vidare. Vi var jättesnabbt ute ur stan och vidare mot mina hoods! Så blev det en prestige-grej över Sumpan. Vi var ju ett helt gäng Sumpan-boende. Mattias skulle definitivt inte få vinna! (Nu har jag inget emot Mattias eller så, men han är ju Värmdö-bo, då kan han inte få vinna Sumpan! ;)

Från Vreten är det raka vägen uppför mot Sundbyberg. Började med att rycka lite i backen. Mina ben pendlade som aldrig förr. Sedan gör jag det idiotiska valet att svänga vänster i korsningen (ja, jag hittar inte ens bra i SUmpan). Visade sig vara rejält dumt med tanke på att ingen följde efter. Resultatet blev att jag fick runda Lilla Alby och gjorde den snabbaste kilometern idag (4.19!) och ändå fick se mig besegrad. Och ja, förnedrad för att jag hittar dåligt. Men det bjuder jag på. Jag hade en ny plan förstår ni…

Förresten, tävlingen är inte allt ska ni veta. Vi snackar, skrattar och lär känna varandra också. Men det är skoj med den där lilla tävlingen. Problemet bara att alla tenderar att rycka lite tidigt när de vet var stationen ligger och inte när de ser t-baneskylten. Så jag poängterade detta i Duvbo. Att man skulle invänta t-baneskylten.

Så började vi springa mot Rissne. Där jag är uppvuxen. Underbara fina lilla Rissne. Vi korsade Duvbo och kom ner bakvägen mot Rissne. Jag såg centrum en kilometer innan vi kom fram. De flesta visste inte hur centrum såg ut. Men jag kunde det fantastiskt bra. Likaså Piotr märkte jag och han var ganska nära på att rycka, men tänkte väl på mina förhållningsregler haha..

Så lååååååååångt innan jag såg skylten satte jag av som FLUGEN UR EN KANON och tänkte ”Suckers! Rissne är min”, moahhahahaa… och jag vann. De gick på mitt lilla strategiska fulknep hihi ;)

Sedan vidare mot Rinkeby. Rätt så snabbt gick det och vi gjorde lite uppståndelse på Rinkeby Torg. Det är så härligt Torg-liv där. När jag var liten trodde jag att alla hade pappor som tog med dem till Rinkeby att handla frukt :)

Vi bestämde oss här att vi skulle köra en snabb fika när hela Kungsan-Hjulsta var klar, eftersom ingen var i speciellt dåligt skick. Alla var verkligen STARKA och det var fantastiskt kul. Farten hölls ju därefter och vi snittade ofta 5.30, och andra stunder lite långsammare/snabbare. Det kändes som om de flesta tyckte det var kul med ett litet ”ovanligare” långlopp.

En glad Alexander. Han vann många spurtstrider starke fan

…och så var Kungsan – Hjulsta gjord! Jippi!

Så fick vi springa längst med underbart vackra Järvafältet på väg mot Akalla. Bra klipp i steget hos Cilla!

.. på väg mot Akalla råkar vi på Akalla by. Perfekt fika-plats ju! Mysigt och trevligt. Roligt litet ställa att dyka på, bra mycket bättre än det planerade stoppet i Kista C. När vi satte oss var ca halvmaran avklarad och en kaffe satt fint. Gänget var jättekul och glatt, även om det inte ser ut så på bilden haha ;)

Alexander roade sig för övrigt med att kasta ner mig i snön och han kan vänta sig en hämnd här framöver.

I Akalla överrumplade Bernt oss med att plocka segern. Jag försökte ikapp men insåg att det inte var värt att springa omkull det lilla barnet framför oss.. även om jag övervägde att skutta över – innan jag tog mitt förnuft till fånga.

.. och sedan vart Mattias för snabb för mig i Husby. Skit också! Vilket vinnarleende!

Men ni hör att jag var med och fightades i alla fall. Jajamen. Stark som tusan kände jag mig! Jag springer ju på enforfiner och sådana var jag hög på idag. Det var verkligen toppenkul, och kilometer efter kilometer försvann. Man återhämtade sig snabbt efter rusherna, och gav sig hän vid nästa station igen. Kul för en tävlingsmänniska som Duracell-Mirre.. och Kista, Kista blev min! Yes! Även om Bernt gav mig en match.

Sedan kom DEN STORA UTMANINGEN. Hur skulle vi ta oss till Hallonbergen?! Genom skidspåren i Ursvik? Hur många skidåkare skulle inte hata oss efter det?

Vi började jogga mot skogen och där fann vi mycket slask och pölar. Men vackert var det, verkligen. Frågan var bara hur vi skulle göra? Ett förvirrat gäng löpare hamnade mitt i ingenstans i Ursvik.

Dock hittade vi Spökstationen!

Sedan så blev det en liten extrarunda för att runda alla spår (som jag, Peter och Mattias gjorde) medans de andra harvade på mellan skidspåren. De var dock hundra gånger snabbare och jag har fortfarande dåligt samvete för att de var tvungna att vänta på oss en bra stund i Hallonbergen. Fast å andra sidan var det ett trevligt kyrkligt gäng där och bjöd på kaffe och kakor. Alexander hann t.o.m. diskutera existensiella frågor såsom var han finner sin inre kraft m.m. innan vi dök upp. Långlopp med extra tillbehör idag med andra ord.

Så gav vi oss av vidare. Alla starka fortfarande! Sedan Nina och Cilla båda hoppat av så var jag nu ensam kvinna. Lite Mirre och männen som kom farande där på banan. Oroa er inte, jag visade dem att kvinnor kan.

Peter gav kameran ett stort leende. Peter som för övrigt agerade GPS och hade koll på vägen. Det tackar vi för!

One more to go!!!

Sedan äntligen framme! Blå linjen ERÖVRAD! Ett stort gäng i mål! Tack så mycket allihopa som var med idag, det var verkligen kul! Här på bilden ser ni Blå linjens Drottning och Kungar.

Några stycken skulle vidare mot stan och mina ben var så ohyggligt fräscha att de också ville springa mot stan, åt helt fel håll för mig alltså. Men jag var ju inte nöjd med dagens hittils 38km långa lopp. Vidare mot Vasastan.

När jag väl var i Karlberg hade jag lämnat alla de andra. Bara Mirre kvar. Mirre och hennes ben. 40km gjorde. Yes baby! Vem hade trott det för två dagar sedan när man låg på sängen trött och orkeslös?

Norra Mälarstrand var fantastiskt vackert, men där kring ca 43km verkade alla spurter och tempo-ökningarna hinna ifatt mig. Då tyngdes jag lite. Gnetade dock på. I med två dextrosol, sista energin jag hade och fokusera på glädjen.

Motvind hela vägen uppför Tranebergsbron. Dumma bro. Trötta ben. AJ aj.

Men så! En löpare mötte mig och han gav mig jordens leende, han såg fullständigt lycklig ut, och jag log ett gigantiskt leende tillbaka som han följde upp med en handhälsning.

Visst ja!

Jag glömde där för en stund. DET ÄR JU FANTASTISKT ATT SPRINGA! Denna främling lyfte mig fullständigt och snart flög jag fram och njöt av dagen. Solen, glädjen och framförallt att jag kan springa. Springa springa springa.

Allt blev vackert igen.  45km i benen och allt var vackert. Nerför bron och vidare hem. Skönhet.

3km kvar. Ökade takten. Jag ÄR STARK. Näst sista kilometern, ökade lite till. 5.20 gick den på. SIsta kilometern, ökade ytterligare! Vilket formkvitto. För 5:e veckan irad blir det ett långlopp på över marathondistansen. För fjärde veckan i rad minst 5mil!

Sista kilometern då? Jo, det gick på 4.45 och jag hade mer att ge när jag var hemma. Mer att ge. Underbara känsla.

Tempomässigt ett av mina absolut starkaste långlopp. Jag som inte ens brukar köra distanspass på 5.44tempo. Men jag kan damnit.

Livet leker mina vänner och jag unnar alla denna speciella känsla. Löpning är verkligen livet!

Summa: 50km, 4h47min04sek, tempo 5.44, puls 169

Hoppas ni andra känt likadant idag!

77 Comments

 1. 50 km och tack för fab. läsning. Ni är för coola!

 2. Trevlig läsning och snygg 5-milare:) Jag sprang inte alls lika långt men kände mig som studsande känguru idag. Så lyckan var fullständig.

 3. herregud! du är helt otrolig. önskar jag hade samma ork som du =)

 4. Bernt

  Tack för idé och sällskap – du är verkligen en entertainer :)

  Läste TEC-PM … borde vi inte springa ett nattpass och testa pannlampor?

  Kram :-)

 5. Jag säger det igen – imponerande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det ser fantastiskt roligt ut, och 5 mil – det är långt!!!

 6. Alltså din mentala kapacitet måste vara övermänsklig! Trots att du ätit dåligt så fixar du 50k utan problem. Och med den avslutningen dessutom! Helt klart imponerande!

  Kör hårt!

 7. Imponerande! Önskar jag hade kunnat vara med….

 8. Dan on April 6th, 2009 at 12:54 pm:The art of leadership as it should be was discussed in the works of Socrates and Confucius, as I described in my email to you. However, Machiavelli presented in his book “The Prince”, written in 1513, how leadership is in fact. It is as applicable today as it was during the Renaissance. It is useful to CEOs and politicians. Machiavelli is concerned with power. He teaches how to get power and how to keep it. Machiavelli believes that power is everything. What matters is the sheer possession of power. He is not concerned with using power for any good purpose. The leader leads for his benefit. His subjects are sheep to be sheared or threatened with elimination. He believes, contrary to Socrates and Confucius, in one maxim: “Do others in before they do you in.” Machiavelli came to this conclusion by studying the lessons of history. History shows that tyrants are frequently men of mediocre ability, who focus on power and are utterly ruthless in its pursuit. Machiavelli described people as they were. The lessons of Machiavelli are written throughout history, especially the histories of Greece and Rome.

 9. Hi there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thanks a ton!

 10. […]I am linking to this istes because I am thinking how much I like to get backlinks and they worth it[…]

 11. After I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any means you can take away me from that service? Thanks!

 12. Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also well done. Have a great day

 13. I am deeply moved to participate. This sacrifice is trivial compared to the deplorable conditions and unimaginable suffering citizens of Darfur experience, daily. God bless!

 14. That is really fascinating. It offered me numerous tips and I’ll be posting them on my net website soon. I’m bookmarking your website and I’ll be back again. Give thanks to you once again!

 15. This is a topic which is close to my heart… Thank you! Where can I find the contact details for questions?

 16. I found your blog website on google and verify a few of your early posts. Proceed to keep up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to studying extra from you in a while!…

 17. Nice post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon everyday. It will always be helpful to read content from other authors and practice a little something from other web sites.

 18. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

 19. Excellent post, I will be checking back regularly to look for updates.

 20. Maintain the excellent job mate. This web blog publish shows how well you comprehend and know this subject.

 21. Really like my new rusty hearts power leveling, exact same excellent i’ve occur to adore and expect. Suit was true to dimension. plenty of compliments when i am bringing them!

 22. Great information. Lucky me I discovered your website by chance (stumbleupon). I have saved it for later!

 23. The very next time I read a blog, I hope that it won’t fail me as much as this particular one. After all, Yes, it was my choice to read through, however I genuinely thought you’d have something useful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you weren’t too busy searching for attention.

 24. This is a topic that’s close to my heart… Thank you! Exactly where are your contact details though?

 25. For a nice and looking the google for such info so i wished to give thanks to u for that post. Also, just off topic, you imagine have a copy of this theme? – Thanks

 26. Can I just say what a relief to uncover somebody who actually knows what they are discussing online. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More and more people need to read this and understand this side of the story. I was surprised that you aren’t more popular since you certainly possess the gift.

 27. After looking at a few of the articles on your site, I really like your technique of blogging. I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please check out my website too and let me know what you think.

 28. Howdy! I could have sworn I’ve been to this website before but after going through some of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly delighted I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 29. There’s definately a lot to learn about this topic. I like all of the points you have made.

 30. Right here is the right web site for everyone who hopes to understand this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic which has been written about for many years. Great stuff, just great!

 31. That is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info… Thanks for sharing this one. A must read article!

 32. sex

  Excellent write-up. I absolutely love this website. Keep writing!

 33. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am encountering issues with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot subscribe to it. Is there anybody having identical RSS problems? Anyone that knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

 34. ?

  bookmarked!!, I really like your web site!

 35. This web site really has all of the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

 36. ?

  Wonderful article! We are linking to this great content on our website. Keep up the good writing.

 37. This is the perfect website for anyone who wishes to understand this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I actually would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic that has been written about for decades. Excellent stuff, just wonderful!

 38. Excellent post! We are linking to this particularly great content on our site. Keep up the good writing.

 39. !

  Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am experiencing troubles with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else having the same RSS problems? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

 40. sex

  Spot on with this write-up, I seriously believe this site needs a great deal more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the info!

 41. You need to be a part of a contest for one of the best blogs on the net. I most certainly will recommend this blog!

 42. There’s certainly a lot to learn about this issue. I like all of the points you have made.

 43. This is a topic that is near to my heart… Thank you! Exactly where are your contact details though?

 44. I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s equally educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough people are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I found this in my hunt for something regarding this.

 45. Pretty! This was a really wonderful article. Thanks for supplying this info.

 46. Hi there, I do believe your blog could be having internet browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, wonderful website!

 47. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical issues using this website, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

 48. Nice stuff from you, man. Ive learn your stuff before and youre just too awesome. I love what youve obtained here, love what youre saying and the way you say it. You make it entertaining and you continue to handle to keep it smart. I cant wait to read extra from you. That is really an amazing blog.

 49. Fujifilm digital camera battery NP150

 50. urlhttpguccioutlet.topguccioutletonsale.usqawxs

 51. How Will Joom3 Work With K2 The Answer is Here

 52. Carte blanche aux lves du CNSMD de Paris

 53. Poze Porno Poze Prostii pozefunny170

 54. Mixtapepushers.com Blog Archive Meek Mill Money Over Bitches The Streets Respect My Music Mixtape NEW 2013

 55. Fremdgehen Saarbrcken Fetisch Elfi77 Hobbynutten Prostituierte Escort 7562 Pornos bestellen xxx Titten

 56. Phasellus fermentum eleifend leo sed luctus

 57. KNOCK OUT CZECH AND SLOVAK TRACKMANIA CLAN

 58. Tournoi du 1er Avril Blog du DTVB

 59. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s
  simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that ”perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a fantastic job with this.
  Additionally, the blog loads super fast for me on Internet explorer.

  Outstanding Blog!

Comments are closed.