Roslagsvåren 2011

Så har man alltså debuterat på cykeltävling! Och inte vilken tävling som helst, utan Roslagsvåren som bjöd på allt annat än vår!

Regnet öste redan innan start och jag och Thomas gjorde väl månadens bästa köp när vi investerade i skoöverdrag på plats. Jag och Järnmännen tog pendeln löjligt tidigt en söndag och var på plats redo för start i Upplands Väsby med marginal. Lång tid att alltså bli ännu mer nervös och undra hur tusan man skulle överleva denna kyliga upplevelse?! Tack gode Gud för underställströjan jag bestämde mig för att plocka på mig…

20110515-075034.jpg

Min järnman skulle cykla läskigt snabbt med sin mastersgrupp medans jag och Thomas tog det mer bananas med kaffe. (Alex kom till slut in på 4.06 med ett snitt på 34km/h. Respekt.. haha usch så jobbigt).

Väl i startgruppen dök vi på Ursula som läser min blogg, samt att vi vid något tillfälle ett drygt år sedan deltog på samma träningsbloggsevent. Hennes partner var tyvärr hemma så hon var lite ensam, och det kändes fullständigt naturligt att vi skulle rulla framåt alla tre; jag, Ursula och Thomas förstås!

Snabbt drog vi igång och jag kände att cykelbenen var med från start, yes! Dags att utmana sig på cykeln!

Lite mil passerades på 22, 23 min och vi hade trevligt i vår lilla miniklunga. Lärde känna min nyfunna vän när stackars starka Thomas fick dra oss framåt. Fast han fixade det grymt bra! Trots att regnet öste ner, vi var dyngblöta och kalla, så var humöret glatt! Vi var en trio på gott cykelhumör och positiv stämning – precis vad som behövs en dag som denna!

20110515-075809.jpg

Framåt framåt, mestadels mellan 26-30km/h förutom vid lite backar. Skrattade åt att jag faktiskt knappast skulle välja bort detta mot soffan, det var ju skoj !

Dock så var depå nummer 2 vid ca 8mil MYCKET uppskattat med solbulle och saltgurka. Tyvärr blev man så kall efter stoppen att man skallrade tänder, men framåt gick det. Därefter låtsades jag att jag var i Giro d’italia-klungan, och jag hade askul!

Trion tjoade och skrek glädjetjut lite då och då, när känslan infann sig ;)

20110515-080242.jpg

20110515-080258.jpg

Världens godaste varmkorv åts vid depå nr 3 (ca 105km) och då började vi känna segervittring! Bara 4 mil kvar! Utan regn dessutom och vi skrattade åt att solen lär dyka upp när vi går i mål ( tro fan det!).

Jag var inte längre nervös utan visste att jag skulle ta mig i mål, och kände mig grymt glad. Jag hade utmanat mig återigen, och denna gång INTE i mitt element. Utan i fel sport! Fantastiskt!! Det är ju faktiskt rätt så roligt att testa nya grejer också. Vi tjoade för varje mil som passerades och stämningen var tammetusan positiv fortfarande!

Himla rolig utmaning att få ta sig an med en vän som Thomas som fick slita hårt och dra mycket, och jättekul också att få chansen att lära känna Ursula dessa 14 mil! Vilken tur att du dök upp i startfållan! Kom fram till att våra initialer bildade Mithur, så vi blev Team Mithur, lite häftigt ( el töntigt) sådär ;)

20110515-080949.jpg

…och så ÄNTLIGEN var vi i mål! Woooohooooo!! Så grymma vi var som hade tagit oss igenom alla dessa galet blöta mil, JÄVLAR!!!

Känns fantastiskt kul att ”bli” lite mer cyklist, och testa nytt. Nu är jag inte riktigt lika nervös inför Vättern med Thomas.

20110515-081143.jpg

Tack för en kul dag mina vänner, mot alla odds!!! :D

Cykeltid : 5h20min, snitt 26km/h. Inklusive depå-stopp blev sluttiden 5h50min.

Jag är nöjd :)

100 Comments

 1. Bra jobbat! Det ska nog bli triathlet av dig också så småningom ;)

  • Miranda

   Haha.. :-)

 2. Låter som ni hade en kanonkul Roslagsvåren! :) Visst kändes det ändå helt ok där när man låg i klungan bland bra personer – då gjorde det blöta inte så mycket. Värre var det efter stopp, det tog ett litet tag att komma igång och trots ett antal lager på kroppen huttrade man!

  För vår del blev det tyvärr en allvarlig vurpa vilket innebar ringa efter ambulans. Det kändes föga obetydligt att höra att man var uppskattad som ledare efteråt.. en vurpa är en vurpa för mycket även i sådant här väglag med ösregn och potthål och annat på vägen.

  Hur som helst – bra jobbat!

 3. Riktigt bra jobbat! Vad kul ni verkar ha haft det :)

  Jag blir själv löjligt sugen på att köpa en racer och besegra Vätternrundan. Kanske blir det nästa år. Innan dess har jag ju viktigare projekt på G. Som att för första gången bli ”ultra” mellan Jönköping och Visingsö ;)

 4. Grattis. Riktigt häftigt. Man blir ju lite avis ;-)
  Ska snart cykla Orsa-runt (del av Siljan runt-tävlingen), 7 mil och är ganska så nervöst. Ska cykla själv vilket inte känns riktigt bra…
  Vätternrundan kommer du klara galant!

 5. Ursula

  Tack för all draghjälp och härligt sällskap!
  Vi klarade det!! tjoho!

 6. This can be fixed it enough people know about it.

 7. I’d be inclined to make a deal with you here. Which is not something I usually do! I enjoy reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to speak my mind!

 8. My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking at your web page yet again.

 9. Straight to the point and well written! Why can’t everyone else be like this?

 10. I think other web site proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 11. Future Championship Game to be played at the new 49ers stadium in Santa Clara. When the WAC reaches BCS AQ status, (pthh yeah I know, its dreaming time, if the BCS is still around) add a BCS bowl to be played at 49ers stadium and the sponsor is Apple. The I-bowl. uh oh that sounds good on so many levels. I-bowl. Wheres my pipa?

 12. You can visit his or her personal site at DonReisinger

 13. you might have a great blog right here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

 14. My wife and i got now fortunate when Emmanuel managed to finish off his studies through the precious recommendations he came across from your own web page. It is now and again perplexing to simply happen to be making a gift of points that other people have been making money from. Therefore we do know we have you to appreciate for this. Those illustrations you have made, the straightforward blog menu, the relationships your site aid to engender – it’s got most unbelievable, and it’s really letting our son in addition to us reckon that this subject matter is excellent, and that’s very essential. Thanks for all!

 15. Real fantastic information can be found on website .

 16. Thanks for this wondrous post, I am glad I found this internet site on yahoo.

 17. Grnsen gr vid knet Nittonde Stolen

 18. Sierra LnC Occusam eirmod

 19. FreebieJeebies Proof Unboxing iPod Nano 5G PrePaid Mastercard

 20. marktanteile

 21. Guestbook Crazy Diamond KO caucazieni

 22. Anti Bahai Website Anti Bahaullah Anti Bahai Religion Anti AbdulBaha

 23. 30 Day Horror Challenge Day 7 A Horror Movie You Think No One Has Seen holhost.com

 24. Sergio Alvarado Guatemalan Paintart Global Talent Project

 25. Tastemakers NJ I SpringSummer 13 Bucket Hats Now Available

 26. GLOBO Construes e Terraplanagem Copy of Cliente 03

 27. SPA Wadysawowo Kunden bewerten die SIGNAL IDUNA Generalagentur Oliver Stumpf und dessen Beraterteam

 28. Lolal kleines und groes fr Groe und Kleine Lolal kleines und groes fr Groe und Kleine

 29. Authentication RJR Associates, Inc.

 30. SushiDating Free Online Dating Site Internet Dating Services

 31. Come installare un tema in Joomla 2.5.x

 32. Get Organized With These 5 iPad Apps NerdyWith.com

 33. Sinto vergonha do meu corpo, no consigo me soltar na hora H… o que fazer

 34. Which is the most successful PC game of all time in terms of Sales? I would be quite useful if any individual can answer to that issue. I’m trapped with this problem for very last 7 days and I’m not capable to discover houses answer for that issue. Any reaction will be extremely appreciated. Thank you really much and have a excellent day. Apologies for my weak english language. Cheers !
  _________________
  [url=http://cheapbacklinksforyou.blogspot.com/2013/07/backlink-pyramid.html]backlink pyramid[/url]

 35. That i effectively are now living in your runescape! When i for no reason take them of! These are therefore nice and designer. My best runescape will be the basically reason i want cold weather!

 36. Its like you read my mind! You appear to grasp a lot approximately this,
  like you wrote the guide in it or something. I
  think that you simply could do with a few p.c. to power the message house a
  bit, however instead of that, that is great blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

Comments are closed.