Satsning

Jag känner mig laddad inför nästa stora tidsmål Berlin Marathon.

Jag visualiserar mig komma farande i framåt i precis den fart jag behöver (eller snabbar ;) för att nå mitt mål att gå under 3.23.

För att fixa det har jag lagt om träningen lite som ni säkert har märkt. Tidigare i vår har träningen mestadels handlar om distanspass under veckodagarna och dubbla långa långpass på helgerna. Jag har vilat fredagar och måndagar.

Nu däremot bränner jag på intervaller och hårdare, snabbare distanspass under veckodagarna och ett rejält långt långpass på helgerna. Fördelen blir att jag kan klämma in ytterligare en vilodag; måndag, fredag och söndag. Vilket innebär att jag får två hela vilodagar mellan 50km-långpasset till tisdagens intervaller. Känns både nödvändigt och smart.

Dessutom är det skönt att ”lyxa till det” med 2 vilodagar i rad. Man går ner i varv lite extra och hinner ladda om inför en ny tuff träningsvecka.

Kvällen till ära är det i alla fall intervaller, och det kommer bli en läskig samling med 10st 300ingar och 5st 1000m-intervaller. Man svettas nästan redan nu…

Men sedan när jag står där på startlinjen ska jag vara redo. Då ska det bli åka av!!

3 Comments

  1. Hur gör du med alternativ träning just nu? Cyklar du nåt, eller styrketränar? Jag gör rätt mycket annat just nu och tycker jag blir rätt sliten på löppassen, kanske borde alternativträna mindre? :)

    Ska bli kul att ses snart!

  2. Vilket fint personbästa du har på maraton. Är övertygad om att du tar 3.23.00 redan Berlin
    Därefter är det inte långt till 3.20 :)

  3. Grymt bra jobbat! Har själv lagt upp träningen lite likadant men så har jag klämt in rullskidor och simning också samt styrketräning. Målet är klassikern 2012 och hoppas på debut Sthlm marathon 2012.

Comments are closed.