Nävekvarn – Söderköping 45km

Igår var en speciell dag, det var en tredje lång dag samt en lång dag direkt efter Suss distansrekord. Trots detta – och det faktum att hon tapetserat fötterna med compeed – log hon när vi vaknade.

Hon är häftig min vän, den där fina blondinen, och hon överraskar mig ibland. Jag har i och för sig trott på henne från första stund när det gällde äventyret; men att hon fortfarande kör på hårt trots krämpor och ohyggligt mycket längre distanser än tidigare i sitt liv, det är beundransvärt.

Hon ler och säger ”äntligen” fastän jag vet att vänsterbenet smärtar. Hon är tuff min kära äventyrskamrat :-)

20110810-072617.jpg

Igår lämnade vi Nävekvarns vandrarhem med sikte på Coop och en förhoppning om att de hade compeed skavsårsplåster – och det hade dem! Woho!!! Jag kan erkänna att det är lite kul med äventyret att man blir så löjligt glad över småsaker.. ;)

Vi försökte bota Suss skavsår och så drog vi iväg sakta men säkert mot Kvarsebo där en färja skulle gå. Det var en mysig och kuperad liten asfaltssträcka och vi tog det rejält lugnt.

20110810-072927.jpg

Vänsterbenen smärtade lite för oss både, men framförallt för Suss, och det var ju pga snedbelastning i vänster väggren i två dagar. Nu siktade vi helt enkelt på att springa på fel sida så mycket som möjligt för att jämna ut.

Sakta men säkert rullade vi framåt och såg en färjeskylt. Vi följe skylten och noterade att vi inte nått färjan efter förväntade 14km? En snabb check på mobilen avslöjade att vi tagit en omväg, skit också! Men what to do? Vi tänkte att sådant händer, och vi hade dessutom ”tjänat” dagen innan då vi räknat med 6 mil men bara fått ihop 57km.

Såvi accepterade att vi missat färjan och såg fram emot kaffet på strandcafet. Men icke sa nicke, trots 10min sena så var färjan kvar när vi kom och vi hann precis på, yeesss!!

20110810-073423.jpg

20110810-074827.jpg

Löjligt glada igen efter en sådan småsak fick vi finfina krafter ytterligare 7km hela vägen till lunch och Östra Husby.

Här visades får starka sida; att vi är så anpassningsbara! En Ica-butik var allt som existerade så det var bara att vräka runt i utbudet. Jag kan meddela att en kall salamipaj och geisha är en alldeles förträfflig lunch sådana tillfällen :-)

Sedan så tackade vi nästan Gud för pizzerian vi hittade som serverade kaffe, nice!!

Suss bet ihop efter lunch och jag vet att hon hade ont fastän hon alltid log. Men vi tuffade fram på fel sida och gick lite extra i backarna. Dock ville vi verkigen fram idag då vi skulle få finfrämmat; min Alexander kom ju på besök; Järnmannen.

20110810-080636.jpg

20110810-080646.jpg

..och de 22km från Östra Husby sprangs bort sakta men säkert. Jag pressade inte Suss för fem öre; utan vi tog det i den takt hon kände för: hon var så duktig :-) och snart hade 13km- skylten byts mot 6km och 4km dök upp osv.

..och så slog klockan fem och Suss blev intervjuad i radio om vårt äventyr; haha allt kan hända!

20110810-080907.jpg

20110810-080913.jpg

20110810-080930.jpg

Så dök Alex upp, Söderköping likaså och solen sken!! Suss och Mirre hade avverkat 45km och totalt 145km på 3 dagar och nu vankades det lite extra vila. Fyfan vad bra det går! :-)

Jag är säker på att min reskamrat kommer att fortsätta imponera på mig stort när vi drar igång igen senare idag; men ikväll unnar vi oss en 24km-dag och innan dess frukostbuffe, lunch och glass på Smultronstället i Järnmannens sällskap !

Livet ÄR gott!!!

20110810-081221.jpg

8 Comments

 1. Louise

  Vilket äventyr och vilken grym inspiration ni utgör när jag själv kämpar mig runt mina fjuttrundor som jag likväl är överlycklig över att fixa! Lycka till!

  • Miranda

   Ähhh tack!!

 2. Förvånad

  Instämmer med Louise ovan. Skulle aldrig själv kunna drömma om ett liknande äventyr, men det är sååååå inspirerande att läsa om er, och om hur positiva ni är till allting. Och vilka härliga bilder. En del vägavsnitt är ju så vackra att man skulle villa slänga allt och ge sig ut.

  • Miranda

   Tack så jättemycket för kommentaren; det är så kul att kunna bidra med inspiration, och du har rätt, det är otroligt vackert längst med vägarna!

 3. Grymt imponerad av både dig och Suss! Det viktigaste är nog att hålla humöret uppe, och det verkar ni inte ha några som helst problem med! Härligt äventyr, ser fram emot den rafflande fortsättningen!

  • Miranda

   Tack Alexandra!! Ja, nu är det inte långt kvar av den rafflande fortsättningen ;-)

 4. I was so undecided about this until I read your article. Persuasion must be one of your gifts, as you have presented a convincing alternative to anything I have read.

 5. bon buy rusty hearts gold livr¨¦ rapidement, vendeur s¨¦rieux puis compr¨¦hensif , merci

Comments are closed.