Mirandas inspirationskalender!

Bloggare och jul. Alla dessa julkalender. Vet ni vad, allra helst skulle jag vilja ha en jogg-julkalender. Springa 1km den 1:a dec, springa 2km den 2:a december osv. Men jag har sagt åt mig att december är årsvilan, det ska vara den lugnaste månaden, och det blir inte lugnt om jag kör en joggkalender. Även om det hade varit grymt kul!

Varje dag fram till jul tänkte jag passa på att lyfta fram något som ger mig inspiration, det kommer vara många utmaningar och lopp, men säkert en och annan löpare, motiverande ord eller annat. Vi kan ju börja med ett lopp som vi snackade om lite igår på Svansjöneventet.

Vad sägs om Transalpine Run ?! Inspiration till tusen! Vilken upplevelse. Bilderna får mig att nästan börja dreggla framför datorn. Hade jag bara massa fler tusenlappar över och obegränsat med tid så…

• 320 km på åtta dagar.

• ca 15.000 höjdmeter

• 58 procent av sträckan går längs vandringsleder och smala bergsstigar

Jag kan tänka mig att det här är ett riktigt minne för livet. Bergen blir inte bättre än såhär. Får mitt senaste korridorslopp att kännas ännu mer absurt egentligen. Det är ju egentligen upplevelse-löpning som är nummer ett.. Åh jag vill anmäla mig. Jag vill spendera alla dagar med att springa. Synd det där med att man måste ha inkomst och trygghet och sådant. ;-)



Ps. Har du tips som jag kan plocka fram är jag tacksam. Jag må mestadels ha grymt med fantasi men stundtals så tappar även jag trådern ;-)

Ps igen. Vad tycks om en inspirationskalender förresten?

23 Comments

  1. Vad tror du om Laugavegur – terrängultran på Island! Jag och syrran är grymt sugna. Syrran har skrivit lite om det loppet på vår blogg, det verkar så coolt! Blir sugen, men kan inte 2012 och 2013 känns lite långt fram för att planera… men drömma kan man alltid :)

    • Miranda Kvist

      Nej då, det blir ju kanske perfekt. Så hinner ni avverka marathon och annat krimskrams nästa år – redo för det STORA ÄVENTYRET året därpå?! :-)

      • Det låter som en plan :)

        • LL

          Jag kollade på den tävlingen också men tyckte det var alldeles för dyrt… :-(

          • Har inte kollat det själv, men vad synd! Fast å andra sidan kanske man hinner spara tills 2013 :)

  2. Nej nej … Helt fel. Ingen löpning just nu – bara choklad och andra godsaker… ;)

  3. Kanon bra ide Miranda, speciellt nu när man kan behöva lite extra pepp och inspiration i vintermörkret tills nästa säsong! Härligt jobbat på 24-timmars vilken kämpe du är, riktigt inspirerande:) Keep up the good work!

  4. Blir spännande att se vilka lopp du lyfter fram. Ett litet guldkorn, bland de lopp jag har gjort, är Victorialoppet, Borgholm, 9 km. Rekommenderas.

  5. Kult! Hva med inspirasjon for oss nybegynnere også, som vurderer vår første halv- eller helmaraton? :)

    • Miranda Kvist

      Jag lovar, det kommer det med! Det är ju trots allt 24 dagar till jul ;-)

  6. LL

    Tycker att det var en kanonrolig ide att springa 1 km den 1:a 2 km den 2:a osv men men… Jag har också planerat lite vila nu…

  7. LL

    För den delen. Kollar på din planeringen för nästa år! Inget Borlänge Ultra 6 timmar? :-(

    • Miranda Kvist

      Haha.. jag måste alltså uppdatera planeringen inför nästa år :-) Jorå, den finns verkligen i tankarna. Hur lång tid hade du mellan bislett och 6h??

      • LL

        Mellan Bislett och 6H? Menar du 6 timmars tävlingen i Köpenhamn? Det var fyra veckor. Och däremellan var det ultraintervallerna också. Men de bägge tävlingarna var ju mer typ som träning.. :-)

        Men ska du springa i Barcelona 25 mars så ligger det kanske lite väl nära Borlänge Ultra 31 mars…

        • Miranda Kvist

          Nu är kalendern uppdaterad! Jag tänkte om jag skulle hinna med 6h och tre veckor senare springa 100km på max. Men det kan nog funka rätt bra vad jag förstår! :-) Jippi

          • LL

            KUL!

  8. Inspiration är ju alltid välkommen! Kanske lite annat än kilometrar – typ reseminnen/tips (från dina löparresor), några härliga recept, bästa julklapparna (även till andra som inte springer) och så? Vore roligt att läsa. Jag är lite nervös, har halvt om halvt lovat att komma med på en lång (för mig) runda på söndag, det blir upp till 50km för dem som vill och jag har aldrig sprungit mer än 30. Vad ska jag göra? hoppa av efter 25? Äter inte så mycket kolhydrater, tror du det går ändå? Hm. Kanske jag ska strunta i det helt och hållet …

    • Miranda Kvist

      Många bra tips, tack!!

      Hoppa inte av!! Såklart du ska våga!! :-) Kom igen, det funkar! Jag skulle dock tips att du äter kolhydrater just under själva löpningen, alernativt tar med dig nötter och sådant som är väldigt energirikt. Våga testa :-) jag har lite fler tips här som jag skrev inför Lidingö ultra: http://mirandakvist.se/2011/04/hur-klarar-man-50km/

      Du kan!!

  9. Michael

    Translpine är ett helt underbart lopp. Deltog i år när loppet startade i Oberstdort och slutade i Latsch. Många fina minnen, fantastiska vyer och mycket spektakulära avsnitt. Rekomenderas varmt. Men som sagt det är inte gratis. Tror slutnotan för min del hamnade kring 15 000:- inkluderat anmälningsavgift, boende, resor och utrustning. Många anser att västrutten är bättre än östrutten som går från Ruhpolding till Sexten. Arrangören alternerar mellan väst- och östrutten.

    • Miranda Kvist

      Hejsan Michael, vad roligt att du kommenterade! Jag har verkligen en riktig blandning av läsare :-)

      Jag kan tänka mig att det var mer än spektakulärt, och svindyrt på samma gång.. men livet är ju till för att levas !

      Vad är nästa utmaning efter detta för dig??

      • Michael

        Jodå, din blogg följer jag gärna då jag anser att den är mycket välskriven och sprider löparglädje. ;) Keep up the good work.

        Angående mina utmaningar för 2012 så letar jag fortfarande efter den med stort U. Skulle gärna göra något nytt alplopp, det är ju så fantastiskt vackert i den där delen av världen. Får nöja mig än så länge med att vara anmäld till Karlstad 6h, TEC och Stockholm Marathon. Inte illa det heller men mer ska det bli..

  10. Vilka fantastiska bilder. De fick mig att gå in och kolla sajten. Åh, jag började drömma, fast jag är ljusår från att springa ens en hel dag i sträck.

    • Miranda Kvist

      Det kommer!! :-)

Comments are closed.