Stockholm runt 48km!

Började lördagsmorgonen med att möta upp alla löpare på Vasagatan 9.30 på morgonen. På dryga veckan hade jag alltså lyckats dra ihop nästan 50 personer.. och ja, det kändes ju rätt smickrande ;)

Jag och Peter (min wingman!) tog bara de gamla vanliga ”förhållningsreglerna” haha. Lite ”Vi försöker hålla ihop gruppen” osv och så var de planerade stoppen var tänkta att vara. Första tillhållet skulle bli i Ropsten efter ca halvmaran och därefter riktig fikapaus på Blå Porten efter ca 31-32km på Djurgården. Slutdestination var att vara tillbaka på Vasagatan efter ca 50km.

…och så iväg!

En riktig blandning på folk, många vänner vars ansikten jag kände igen men ännu fler (!) ansikten som var nya för mig. Härligt!! De här skulle bli en grym dag :-)

20120121-171712.jpg

Vi drog fram längst med Norrmälarstrand till en början och vi var så många att vi skapade uppståndelse.. hehe ”Vad är det för lopp” var det flera som undrade under dagen. Asfalten i alla ära, men så snart vi tog oss an stigarna så var det äkta isbane-löpning. HE-RRE-GUD.. jag vet inte hur många vurpor jag har på mitt samvete sedan gårdagen ;) Åka ner på rumpan eller köra skridsosteg med avslutande piruett? Eller mänskliga kedjor? Alla varianter användes..

Fast ändå så var det rätt kul.. alltså mycket skratt och god stämning. Sämsta tempot eftersom vi var tvungen att ta oss an så mycket isbanor, men ändå – vem bryr sig, äventyrsjogg it is!! Och nu menar jag inte isfläckar.. jag menar verkligen isbanor!

20120121-171737.jpg

Kungsholmen var först innan vi tog oss till Brunnsviken via Norrtull. Försökte se till att alla kom med, och jag tyckte vi höll ihop oss helt okej med tanke på att det var 50 pers med.. haha.. utmaning deluxe. Men å andra sidan är ju alla kapabla löpare och vuxna människor som inte behöver bli hönsade av mig ;)

Jag snackade med lite nya ansikten och hade bra skoj. Springa, springa! Märkte inte av knät det minsta trots våra skridskolöpningar (när man oftast spänner sig lite extra).

20120121-171722.jpg

20120121-171749.jpg

Flertalet vurpor senare var vi då framme i Ropsten. Jag sprang fel också, trots att Peter gav mig en karta..! Hur är det möjligt?! Jag suger på att hitta. Men fram kom vi i alla fall.. till första stoppet.

Härifrån diskuterade vi vägvalen och kom fram till att vi fortsätter den tänkta banan då det skulle bli långt mycket bättre underlag.

Här tappade vi många löpare som kände sig nöjda för dagen med några distanspers, men vi var fortfarande ett stort gäng som lämnade Ropsten i löparskor. Passerade båtarna i gråa Stockholm och jag förklarade för Kajsa att ”Sthlm brukar se bättre ut…” Oh yes. Jag lovar, det var inte optimalt väder igår, men himla skoj ändå!

20120121-171809.jpg

20120121-171759.jpg

Djurgården bjöd på lite mer skönhet och nu började magarna kurra. Själv så längtade jag efter kaffet som hägrade på Blå Porten. Jag ringde och meddelade att ”25-30 löpare snart kommer dyka upp” och fick svaret ”Ni är så välkomna” Love it!!!

20120121-171819.jpg

 

20120121-171838.jpg

Gänget hade det gött framme på Blå Porten. Några stannade mitt i ett löppass för första gången och upplevde ”den biten” också. Jag tycker det är bland det roligaste med att träna sådana här långa löppass, man får både löpningen och det sociala med sig när man är klar för dagen. Kaffe, löpning och vänner är en svårslagen kombination.

20120121-171830.jpg

Mitt knä kändes lite känsligt strax innan pausen, så jag planerade att vara extra vaksam efter omstarten. Fortfarande ett stort gäng som lämnade Djurgården och strax var inne i stan. Så satte vi av och passerade Gamla stan och kom till Slussen, här var det också en liten skara som var nöjda och vi tackade för sällskapet.

Ändå var vi säkert strax under 20 personer som fortsatte Södermalm runt. Nu flöt löpningen på riktigt bra utan diverse isbanor och vi hamnade i ett trevligt och bekvämt 6tempo. Utan jag visste ordet av så hade milen passerats sedan Blå porten och strax var marathondistansen nådd!

Vanligtvis på alla långpass brukar vi vara en mindre skara kvar nu. Det var vi inte igår!! 14 personer var kvar och passerade marathondistansen, helt sjukt kul!!!

Här var ytterligare några nöjda och vi var ca 10 personer som satte sikte mot Hornstull.

Från Hornstull hade vi bara Södermälarstrand, Slussen och Gamla stan kvar. Nu kändes knät av. Tveksamt läge. Jag valde att ta de sista 2km ändå. Det kändes kontrollerbart.

Njöt in i det sista av löpningen och vi tjoade lite när vi var framme..! Vasagatan, there and back again!

Detta stora och starka gäng, härliga lördag :)

Daniella som dessutom persade från 32km till 48km?!!!! Grymt!!

48km blev det alltså och jag hade aldrig kunnat hantera gruppen (och hitta) utan min wingman Peter – tack kompis!!

Kände mig riktigt glad över dagens event !

20120121-171848.jpg

Jag var dock mindre nöjd med min egen löpning. Jovisst är 48km väldigt långt men det är med viss nedstämdhet jag känner att jag måste avstå löpning fastän orken finns. Jag tror jag har superkompenserat sedan Bislett 24h.. och jag kan ändå inte plocka ut de milen som egentligen finns i benen. Det är surt. Gårdagens 48km var inga problem för mig, och hade jag bara haft knän som velat vara med mig hade jag rundat upp till 6mil. Men men.. jag ska sluta klaga.. alltså misstförstå mig inte, 48km är LÅNGT! Men i mitt fall så missade jag den där sista milen där jag får pusha mig och testa mina gränser.. Men men. Det kommer. Jag ska vara positiv och glad för det som blev!

20120121-171909.jpg

Dessutom så fick jag det ju rätt trevligt efter 48km ändå. Kaaaaaafffffee!! Med Kajsa, Janne och Mats. Riktigt trevligt och kul att avrunda med lite After Run!

20120121-171916.jpg

Slutligen. Tack till alla som deltog och gjorde lördagens löpning så bra!! 

Välkomna åter mina vänner, snart kör vi igen!

57 Comments

 1. Otroligt bra jobbat – imponerande! Och TACK för tipset om broddar till idag…jag behövde dem kan jag meddela… :)

  • Miranda Kvist

   Du får komma med nästa gång ;)

 2. Ellen

  Åh, men då var det nog er jag såg från fönstret på Access Rehab! Passerade ni över bron vid Norrtull runt 10:45? Ett himla stort gäng löpare sprang över då i alla fall, det såg himla härligt ut!
  Jag hänger på när jag kan springa i 6 min-tempo. Lär tyvärr ta ett tag för mig att komma dit men men. (Efter skada och löpuppehåll ligger jag på 9-mintempo!!! Usch.)

  • Miranda Kvist

   Definitivt oss! Du är välkommen i framtiden kompis :)

 3. Ida

  Gud vad roligt det verkar! Varför bor man 50 mil från Stockholm…

  • Miranda Kvist

   Ja varför? :(

 4. Det var en riktigt härlig dag igår! Tack Mirre! Och som vanligt ett inspirerande och roligt referat från löprundan. Jag var bra stel när jag lämnade er efter Blå Porten, men har ledat upp mig idag med återhämtningsjogg. Ser fram emot fler rundor tillsammans! :-)

  • Miranda Kvist

   Härligt att du kom och snart ses vi igen! :)

 5. Moa

  Väldigt roligt pass med varierande underlag:-) kunde inte röra mig många meter i går kväll, från soffan till sängen fick räcka, men det är härligt! Hoppas på fler pass snart! :-)

  • Miranda Kvist

   Tack för att du kom Moa, alltid lika glad! och grattis till distansrekord! :)

 6. Ni äger! Ser så härligt ut – det är så kul att springa tillsammans i en grupp. Tiden bara flyger iväg. Hoppas kunna vara med någon annan gång – har ni satt datum för sommartåget ännu??

  • Miranda Kvist

   Anna du är så välkommen! Datum är satt till 21 juli men det är inte ”outat” än då vi inväntar hur många sovplatser vi får ihop ;)

 7. Åh, vilket härligt inlägg om en fantastiskt rolig dag! Detta vill jag verkligen göra fler gånger! :)

  • Miranda Kvist

   Såklart du ska!! :)

 8. Tack Miranda för ett härligt långpass och en trevlig heldag med knutna löparskor!

  • Miranda Kvist

   Tack själv kompisen!!

 9. Tänk att dra ihop ett sådant gäng! Bra där Miranda.

  • Miranda Kvist

   Jag vet, galet många :) När får jag se dig i spåret? ; )

 10. Michael

  Det låter ju härligt. Finns det planer på något liknande nu 2013?

 11. Clearly, Managed to get each of these for a present when it comes to Traditional past year and they also have been amazing. I didnrrrt pull the entire group normally, however i looked at him or her over time place to get rid of excess your fearless pigmentation and thus awesome suitable. Them included just been recently 2 months whenever i set about putting them all and they usually happen to be leaning not healthy over the botton. I truly took proper care individuals very. My spouse and i don’t wore these guys while it is raining possibly the particular snowfall, on the other hand have and additionally deal to damages is one challenge I truly definetly doesn’t block out. I had definately NOT reccomend this sort of rusty hearts power leveling to someone needless to say low curved during rusty hearts power leveling’s. Then again, ahead of when these products wore over, we were very good and trendy.

 12. ray ban outlet http://www.menssunglasses2012.com tiffany outlet http://www.phumphay.com/Ray Ban wayfarer http://www.dentalkeralatourism.comray ban uk http://www.theirishtutor.com ray ban uk http://www.ekorosk.com ray ban uk http://www.thatcherpharm.com http://www.fordjustdriveone.com ray ban uk http://www.egcathletics.com ray ban http://www.duellingtampons.com/raybanoutlet/ ray ban http://www.duellingtampons.com/cheapraybans/ ray ban uk http://www.kfsmtv.org/raybanuk/ ray ban http://www.kfsmtv.org/rayban/ ray ban sunglasses http://www.kfsmtv.org/raybansunglasses/ ray ban wayfarer http://www.kfsmtv.org/wayfarer/ fake ray ban edesignersunglassesuk.com ray ban uk http://www.abbamania.co.uk/raybanwayfarer.php http://www.bloggingfromthemarches.co.uk/rayban.php ray ban uk http://www.breanishtweed.co.uk/rayban.php cheap oakleys http://www.thuillart.com/oakleys.php oakley sunglasses http://www.silverstonerally.co.uk/oakley.php ray ban wayfarer http://nearlylegal.co.uk/blog/rayban.php Carrera Sunglasses http://www.btnw.org.uk/Carrera.phptiffany outlet http://www.arrancoast.com/tiffany.phpkaren millen outlet http://afrinspire.org.uk/karenmillen.phpfake ray ban http://www.dowfoldhouse.com/wayfarer.php ray ban outlet http://www.laganwatersports.com/rayban.php http://eaglobals.com/oakleys.php karen millen ray ban outletgucci outlet online ray ban aviators fake ray bans ukfake ray bans fake ray bansray ban outlet ray ban outlet http://www.h2-nrg.co.uk/rayban.php ray ban ukkaren millen karen millenray ban outlet http://www.menssunglasses2012.comray ban uk ray ban uktiffany outlet http://www.duellingtampons.com/tiffanyoutlet/supra shoes http://www.duellingtampons.com/suprashoes/ ray ban http://www.alshihada.com/ ray ban uk ray ban ukray ban sunglasses http://www.fordjustdriveone.com/ http://www.me-talent.co.uk

 13. waving flag ultimate sprinkler gripper

 14. Galerie Chile 2012 Valparaiso 0051

 15. Paia Fuchs esta listo para su participacin

 16. worldwide hotels in one click Hertz extends MotoGP deal for two years

 17. 2013 Ylba Milli Piyango Sonular Sorgulama

 18. Commercial Advertising, Landscape and Glamour Photography Blog

 19. I heard somebody talking about this on the radio yesterday, but I can’t remember what station it was.

 20. Alfonso Alvarez Gaume

 21. Cliff Pereira Photographs Northern Lights over Kiruna

 22. Ramadan 2013 drama takes off burqa modesty, head of censorship some were forced to write for adults only .. and critics not Balbmaeh succeed serials

 23. Instrumentos Pblicos e Particulares

 24. Star Wars Devastation Marked

Comments are closed.