Att göra under tvåtusentolv

I brist på träning så kan jag ju tänka på träning. Här är några saker jag skulle vilja göra under detta år (som börjat pissdåligt, men det blir nog bättre snart).

Jag vill så mycket mer än bara dessa fyra små ting, men vi kan ju börja med dessa. Hålla mig stark och skadefri ska nog bli det nya ledordet. Därmed mer varierad träning. Dock skulle jag ljuga om jag inte längtade efter att få ihop fysiken för att ge sig på ett distansrekord framöver. Ett år är långt och över 148,5km tänker jag springa innan  2013 är här. Dock sitter alltid mina snabba mil – och halvmarapers och retar mig, och jag tror att jag har tjatat i två år nu om att ”iår tar jag dem”. Så vänner. Iår. Tamefan. Tar. Jag. De. Där. Jävla. Persen.

  • Bli av med knä-känning och hålla mig skadefri
  • Sätta nytt distansrekord (148,5km +)
  • Sätta nytt pers på milen och halvmaran (sub 42.48 resp 1.38.39)
  • Få med mig över 70 personer på ett event/långlopp (rekord drygt 50 personer)

Marathonperset är jag fortfarande så löjligt nöjd med, så det kan jag leva med ett tag, men det är såklart jag vill sänka det också, och likaså mitt 100km-resultat om det blir en 100km-tävling. Liksom alla andra distanser… haha.. förutom 5km-resultatet. 19.48 tar jag med mig i graven. Det var ju ungefär det värsta jag har gjort.. så det kan få vara kvar ;)

Sedan kom jag på mig själv med att vilja dra ihop ett sjuhelvetes långpass iår. Med hur mycket folk som helst. Det skulle vara mer än ett långlopp, utan mer ett event. Och med ett syfte. Det finns idéer som ligger och gror i skallen, som jag ligger och sparar på ett tag framöver.. Men bara ett tag. Det avslöjas tids nog.

Slutligen ska jag erkänna att framförallt milperset på 42.48 är det jag helst av allt vill slå iår. Allt annat kan få gå åt helvete, men det perset från 2006 vill jag verkligen slå.

Har du ett specifikt mål för året?

 

7 Comments

  1. Mitt første løp er 28. april, 10 km… Jeg skal løpe på maks 59:59, men akkurat nå er 5k på 35 min!! Oi oi, jeg sliter. Masse intervaller her!

    Og så skal jeg løpe halvmaraton i sept, og deretter bli en utendørsløper neste vinter :)

  2. Premiärmaraton är det som gäller för min del! Så det fina där är ju att det inte spelar någon roll vilken tid jag springer på, det kommer bli pers ändå :)

    Sen har jag ju flera gånger nu planerat att ta mig iväg på ett av dina långpass/event men det har alltid dykt upp saker i vägen (sjukdom, dåligt självförtroende osv.) så det får bli ett av årets mål; att inte bara sitta hemma framför datorn och sukta efter att också kunna vara med utan faktiskt få arslet ur vagnen och DELTA :)

  3. Japp, jag har satt mål! Annars rör jag mig ju inte ur fläcken. Jag SKA under 1.55 på halvmaran (vågar inte, men det måste ju bara gå …) och under 50 på milen.
    Rubin sa att jag skulle klara halvmara-målet med honom på ryggen. Himla tur att han är så lätt, säger jag då :)

    Så tänkte jag ju komma med er i sommar och slå distansrekord – men vilket datum blir nu Sommartåget?

  4. Ida

    Jag ska springa mitt första Marathon, min tränare säger att jag borde klara sub 3.30 men det viktigaste är att jag klarar det under 4 timmar :-) och sedan en massa andra roliga mål såklart! Att vara med på något av dina långpass skulle vara superroligt, synd man bor 50 mil ifrån…,

  5. Punkt fyra kan du förmodligen redan bocka av :-) Har sjuttiofem på intresselistan för Sommartåget redan nu men vi lär bli fler, var så säker :-)

  6. Bra mål tycker jag! Jag vill slå mitt mil pers o springa under 45 min. sedan vill jag springa tjurruset o några små multisport tävlingar hemmavid. Fick barn i aug så målet till våren är att ha en ännu starkare o friskare kropp än jag hade innan.

  7. sonny olsson

    I månadsskiftet mars/ april om allt känns bra har jag en veckas ledighet och skall springa 7 dagar a’ 45km. Sedan har jag mina två första (fjäll) ultralopp i juni (Kristins runda 82k) och i juli (Hornindal Rundt 70k med typ 5700m stigning totalt) som barfotalöpare ; ). Sedan söker jag några nya spännande lopp…..

Comments are closed.