Intervallpass eller pass ”from hell”?

Det är lite komiskt att mitt knä-ont har bidragit till att jag har börjat gilla intervaller.. haha. Men det är sant. Hittils har jag ju aldrig känt av knät när jag har sprungit snabbt.. utan bara långt. Och precis som naprapaten nämnde så är det inte så konstigt då fler muskler involveras och hållningen per automatik blir bättre.

Så snabbdistans och intervaller är uppenbarligen the shit nu. Jäklar alltså. Jag har sagt det förr och jag säger det igen.. jag kommer råka bli vältränad på kuppen nu ;) i och med knä-känningar!

Några intervaller senare..upploppet S:t Eriksloppet 2006. Tid: 1.38.39

Jag kommer ihåg en gång för lääääänge sedan. Angående intervaller. Det var när jag var 17 år som jag hade bestämt mig för att testträna med löparklubben Studenterna. Jag var sjukt nervös men hamnade i en snäll grupp på 4 personer. Karin, den andra tjejen i gruppen, vi tänkte springa ihop men hade ingen klocka att hålla tiderna med så vi sprang med Kjell och en annan kille. Och hängde på deras pass för kvällen.

En nätt liten uppvärmning på 3km på 15min (@5.00/km) och sedan blev det 10*1000m @4.15/km. Mellanjogg 400m @5.30/km.

Haha… och jag kom hem och tyckte att ”jag hade gjort ett okej pass”. Hahahahha…. såhär i efterhand..långt i efterhand så kan jag konstatera att jag inte fattade hur snabb jag var då. När jag tyckte det där passet var ”hyfsat” jobbigt..

Men jag var bättre på intervaller/snabbhet då. Jag tänkte inte. Jag bara körde. Fullt ös medvetslös. Kände aldrig efter. På gott och ont.

Gjorde några rejäla intervallpass i förra sommaren som äntligen började likna något, men annars har jag haft svårt att trycka in kontinuerligt med intervallpass i min träning. Ska bli ändring nu. Om jag ska under 10h på 100km någon dag så är det dags att trycka på :)

6 Comments

  1. Du kommer att klara sub 10h på 100 km, tro mig. På ett sådant lopp är erfarenheten och genomförandet väldigt viktigt. Att gå ut i rätt fart – en fart som det går att klara hela vägen och att gärna ha framräckning av vätska och lite mat. Om du siktar på 100K lär du inte behöva träna några intervaller alls eftersom man aldrig är i närheten av mjölksyratröskeln. Skulle jag ha tränat för 100K igen skulle jag ha tränat sex dagar per vecka, och då endast distans och långdistans (max. 40-50 km vid några enstaka tillfällen). Intervaller är dock bra om du siktar på kortdistans som marathon eller ännu kortare ;-) Lycka till!

  2. Absolutely written subject matter, regards for information .

Comments are closed.