Störda koncentrationssvårigheter..

Oj, man får hoppas att kollegorna missar att läsa detta. De läser ju inte bloggen, så det borde vara safe – ändå är det väl kanske inte optimalt att blogga om sådant här.

Men vet ni vad. Jag kan inte låta bli.

Ni vet känslan av att man sysslar med något men borde egentligen syssla med något helt annat..? Alltså. Om vi säger såhär. Egentligen är jag ingen siffermänniska som ska sitta på en kontorsstol hela dagarna. Även om jag älskar att prata med leverantörer från hela världen är inte telefonen och datorn det jag uteslutande bör pyssla med. Jag borde jobba med människor. IRL.

Egentligen bör jag göra annat.

Men om man nu börjar inse att man ska göra annat.. vad ska man vänta på? På att man inser exakt vad man ska syssla med (om man nu gör det?), eller bara vetskapen om att man inte bör göra det man gör – är tillräckligt för att ta steget bort? Om ni förstår vad jag menar..?

Jag fyller upp min vardag på bästa tänkbara sätt, har jag länge tyckt. Ett jobb jag trivs med som ger ekonomi till lägenhet, äventyr/resor m.m., en hobby jag avgudar (träning/löpning nästan på halvtid), en sido-business jag tycker är jättekul (enskild firma för föreläsningar) och en annan tisbov som jag gillar mycket (bloggen). För att inte tala om pojkvän, vänner och familjen och annat. Men kanske. Kanske är det dags för mer än ”trivas” på jobbet. Kanske är det dags att vara ”passionerad”, ”älska”, ”brinna för” sitt jobb?

..och hur ska man komma dit om man bara nöjer sig med ”trivas”?

Det är alltså dags för 24-årskris mina vänner. Varför inte..

Direkt fråga till dig. Trivs du på ditt jobb eller älskar du det?

16 Comments

 1. Jag jobbar för att leva, inte lever för att jobba. Mitt jobb är ok, inget jag brinner, men det ger mig möjligheter att leva som jag vill när jag går därifrån.

  Jag skulle gärna jobba med något annat men jag vet inte vad bara. Jag vill heller inte blanda ihop jobb och fritid för mycket, då kanske jag tröttnar?! Eller så blir det ännu bättre. Den som lever får se. :)

  Lyckat till med dina vägval!

 2. Katarina

  Jag inbillar mig att det är få som älskar sitt jobb passionerat. Dvs på samma sätt man älskar sina hobbies. Jag skulle gärna jobba mindre och ha mer tid för det jag brinner för. Träning och fotografi. Men om plånboken styr får man kanske acceptera och lägga energin på det som gör en glad. Mindre energi på det som är mindre kul. Så gör jag.

 3. Jag kan ärligt säga att jag älskar mitt jobb och jag bara väntar på att få jobba heltid helt utan studier. 3½ månad kvar i skolan nu och sen följer en välförtjänt period av ”ledig tid”, innan jag förhoppningsvis får mitt drömjobb och börjar jobba i januari 2013. Jobbade heltid på det stället hela hösten och en hel del innan dess också, så jag vet att jag älskar det, minst lika mycket som mina hobbies!

 4. Marcus

  Jag brinner för mitt jobb – helt perfekt jobb framför allt just nu när allt börjar dra ihop sig. Jättespännande! Jag jobbar på Vasaloppet – och snart är det dags!

 5. Frykenmo

  Brandkvinna?? har du sökt det jobbet?? Snacka om att brinna för sitt jobb :-)

 6. Jennifer

  Jag blir klar civilekonom i höst och har ofta funderat på varför jag studerar det. Det är inte så att jag älskar ekonomi, men jag har ett behov av att ha en bra utbildning som kan ge mig ett tryggt jobb, och så har jag ett intresse av att förstå samhället. Skulle jag verkligen ha följt hjärtat hade jag nog studerat konst eller idrott eller nånting annat. Men jag tror att det inte skulle ha kunnat ge mig det jag mest behöver och önskar av mitt jobb, dvs. trygghet, stabilitet, och regelbunden arbetstid. Frågan är väl; varför jobbar du? Vad vill du uppnå med, och få ut av att jobba? :) Vill man ha ett jobb man passionerat älskar, tror jag att det ofta är så att man måste ge upp nånting annat. Sen kanske du har lite fler möjligheter i och med att du bor i Stockholm-trakten, själv planerar jag att flytta ut i finska landsbygden om ett tag! :D Tack för en bra blogg.

 7. Jag har testat det där med att jobba med sin hobby, i 6 år var jag personlig tränare och till en början var det kul så klart: Men att jobba med sin hobby är mycket mer krävande än man tror. Jag levde i gymet med kunder, iväg på företag och föreläsa, gymmet igen och sedan ork för egen träning. Det är inte bara kul. Nu jobbar jag som du med ett okej jobb som ger pengar som behövs för att kunna göra annat. Däremot har jag frihet på jobbet, inte helt fri att göra vad jag vill men kan till viss del styra mina tider vilket gör att jag kan vara flexibel med träningen och inte behöver gå på gymmet 17.15 när alla andra gör det och det är värt mycket!

 8. Malin

  Jag älskar kanske inte mitt jobb men är väldigt passionerad ang det. Har inte något problem att hänga där 12 timmar om dagen om det behövs (vilket snart kommer göras mer regelbundet för jag går upp på chefstjönst snart). Jag jobbar på ett köpcenter apotek så tiderna varierar väldigt mycket vilket är skönt. Ena dagen slutar du ”tidigt” vid ca 17-18 och andra dagen kan du börja vad 13-14 sp man hinner se solen på vinterhalvåret också :)

 9. Hihi, kändes lite som ett busigt inlägg;-)
  Jag är själv i en sits där jag funderar massor på min jobbsituation och vad jag egentligen vill. Egentligen vill jag något helt annat än vad jag sysslar med idag men jag vet inte vad. Inte helt lätt då;-)
  Det jag i alla fall vet är att man spenderar väldigt många timmar på sitt jobb (iaf om man jobbar heltid) och då känner jag att jag vill trivas; känna glädje när jag vaknar på morgonen, känna att jag kan göra ett bra jobb samt även att få ha roligt på jobbet (och därmed inte sagt att det ska vara någon ”social tillställning”) och också känna mig nöjd med dagen och dagens jobbinsats när jag går hem därifrån. Idag känner jag inte riktigt så på alla punkterna.

  Jahapp, det här kan jag ju igång på:)
  Hoppas att du hittar det rätta jobbet för dig!

 10. Camilla

  Jag gillar verkligen mitt jobb som ambulanssjuksköterska….man får komma till ställen man aldrig trodde att man skulle hamna på, får träffa alla möjliga människor i alla åldrar, både svårt sjuka/skadade men även de med mindre svåra krämpor, man får ta del av människors livshistorier vilket man blir ödmjuk inför, att få dela glädjen vid ett litet barns födelse men även delta i sorgen när en människas liv tar slut, ja mitt jobb innehåller alla skiftningar, vet aldrig vad arbetspasset ska innehålla och många gånger kan det kännas tungt vid vissa uppdrag men trots det tycker jag aldrig att det är tråkigt att åka till jobbet.

 11. Tips – Getting very good Tianjin Massage treatment plans when you are visiting in Tianjin China…

 12. I take advantage of the cheap rusty hearts gold like a casual carry. I like how fashion they may be and how durable they are really. I dont like how expensive these are but i like the merchandise. I really like how they are really high high quality and a one of kind product or service.

 13. Your excellent article has been of great value to me. I have learned a lot about this topic and appreciate the information. I am hoping to get more information from you in the near future.

 14. It is sometimes difficult to find good articles online, but your material is awesome. I found this easy to understand content that is formatted in an easy to read way.

Comments are closed.