Superresultat i VM på 100km!!!!

Medans vi här hemma i Sverige har tränat/sovit/softat osv. så har några tappra svenska löpare kört skiten ur sig i Italien på VM på 100km.

Jonas Buud gick i mål på 2:a plats med tiden 6.28.59 (3.53min/km i 10 mil!!!!!!!!!) och Kajsa plockade också en 2:a plats med tiden 7.35.23 (grymt kompis, 4.33min/km!!!!). Kajsas prestation innebär även ett EM-guld då vinnaren var från USA och detta var både VM och EM kombinerat.

Slutligen gick superKerstin i mål 8.18.45 och inspirerar stortartat! Jag har dock ännu ingen aning om hur det har gått för Mona.

Kerstin, Hanna och jag i Portugal

(men det är ju en helt annan historia).

7 Comments

 1. 3:53/km. I 10 mil. Ofattbart bra.

 2. ida

  Helt fantastiska resultat! All respekt till dem!

 3. Mona avbröt, men någon orsak har jag inte hört.

 4. C

  Under 4min/km…..herregud hur är det möjligt…

 5. Mona bröt på grund av problem med knät.

 6. Joakim

  Det är bara så häftigt! Vilken spets! Och jag börjar undra om vi i Sverigen inte är på väg att få en riktigt bra bredd också (mycket tack vare skönt knäppa, över-energiska människor som den här blogg-innehavaren..:-)). Men, är det inte lite sjukt- kan ultra bli en ”folk-sport”..? Varför inte..? Vore det inte läckert med 100 km på OS någon gång i framtiden?:-D

  • Miranda Kvist

   Det SKA bli en folksport!! :D och tack, jag såg en komplimang mitt i den där kommentaren :) :)

Comments are closed.