Kungsholmen Runt PB – 1.34!!

Hejsan alla fantastiska!!

YES!! Idag blev det nytt PB!! Weieiiieiiiii!

Är överväldigad själv faktiskt över tiden, och den sjuka responsen på facebook. Vilken himla, himla fin dag :)

Som jag nämnde redan igår så var jag lite förvånad över att det var tävling helt plötsligt. Säkert för att arbetsveckan gick så snabbt och var så kort, ingen lång uppladdningsvecka med andra ord, utan rätt rejält många träningstimmar fram till onsdag.

Men torsdag och fredag blev lugna, och imorse åt jag den vanliga uppladdningsfrukosten. Bästa muslin, kaffe och äggmackor. Laddad. Uppe tidigt så jag hade bra med tid. Samma gamla låtar på den laddade mp3-spelaren och en maxladdad gps-klocka.

Tidigt på plats i Rålis och rullade runt. Fick i mig en 7eleven-kaffe på det, och tävlingsnerverna började väl dyka upp. Kände mig dock peppad och träffade på flera duktiga löparkompisar.

20120505-202945.jpg

Ställde mig i mastodont-toakön och började ladda. Snart gällde det! Sedan blev det 2km uppvärmning med musik i öronen och fokus på uppgiften. Kände mig tudelad. Ganska laddad, men ändå nervös. Visste att det skulle krävas mycket för att det inte skulle bli personbästa.. ”eller överdrev jag dagens form?? 1.38 är ju rätt snabbt. Nej nej, jag ÄR snabbare än så nu…” Osv. Ni vet hur tankarna går.

Men väl på startlinjen visste jag att jag skulle lyckas. Ni vet, mental övertygelse är allt..

20120505-203000.jpg

Starten går och det är dags att kubba.

MYCKET folk i starten och farten hölls ganska låg, fanns helt enkelt inte plats för någon tjurrusning. Lika bra helt enkelt. 4.25tempo. Första biten längst med NorrMälarstrand kändes hur enkel som helst. Brukar vanligtvis bli både stel och trött vid starten av lopp, men här rullade det ju på!

..och hur många gånger har man inte sprungit här liksom? Men aldrig detta lopp. Passerade Rådhuset med ett leende och fortsatte mata på. Njöt av att det höga tempot ändå kändes så enkelt. Efter två kilometer konstaterade jag att det var ganska kort kvar, ”bara 19km”. HAHA. Skadad ultralöpare. Drog i mig en pytteklunk av min medtagna energigel (som smidigt höll sig i sporttoppen under tävlingen, nära till hands ;) samtidigt som jag tog vatten redan efter 3km. Det såg ut att bli ganska varmt ändå och valet av kläder var klockrent.

Peters bild 

Weeeiiiiii kände jag längst med vattnet, den där viken där vaddennuheter efter ca 5km. Strax över 22min och detta rullade ju på ganska bra! Var riktigt otålig och ville bara ha ”mindre än milen kvar” så jag kunde börja fokusera på tunnelseendet.. ..

Lite segare strax efter 8km när man såg målområdet men ändå skulle ta segbacken och runda hela Rålis. Blä, insåg att den skulle bli tung, men ändå ganska peppad när milen var klar strax över 44min och kraften var kvar i benen. Ganska snart började det dock kännas lite tyngre, men fick bra med farthjälp av Lina som dök upp. Med några bra ryggar som tog massa vind så gick det hyfsat bra att hålla sig nere på 4.20fart. Fascinerande… det är ju ändå rätt snabbt! :) 

Mosade på och försökte slappna av. När det kändes riktigt tungt och tempot sjönk så tänkte jag bara ”varje kilometer räknas”. För det gör det, varje jäkla meter räknas!! Det är så himla lätt att hålla sig allert i början och i slutet, men mitten är så jäkla SEG. Men vetni.. varje steg räknas!!

(Henriks bild efter ca 12km)

Nu visste jag ju sedan länge att jag skulle ha personbästa, men inte riktigt hur bra tiden skulle bli. Fortsatte kötta på i värmen och upp på de få backarna som dök upp vid 14-15km. Nu var benen tunga!

Fick i mig lite extra gel och rejält med vatten (då de gav flaskor istället för plastmuggar – bästa!!) vid 16km, och jag började komma tillbaka. Tryckte på med hög musik och fick ett rejält flyt trots seeeega ben. Rejäl ökning km 17 och 18 på 4.12 resp 4.07 när man passerade målområdet innan den där JÄVLA backen dök upp igen och tog musten ur mig. Hade inte tänkt skrämmas av den.. men det gjorde man förstås oundvikligen ;)

Väl uppe på backen var tunnelseendet ett faktum och sluggerarmarna på plats. Kubbade nerför backen och påbörjade det där skitvarvet runt parken. Seeeegt, kämpigt och jäkligt tufft. Kämpa Miranda Kämpa!!!

Visste att det bara gällde att slita till km 20, sedan var det ju vilja och inte kraft man sprang på sista biten. Tunnelseende och sluggerarmar alltså, och rejäl press på benen, samt ett hjärta som jobbade på övertid med 200 slag/min.. hehe. Ja, det stämmer. Och sedan ÄNTLIGEN den där förlösande 20km-skylten och sista pyttevarvet runt mållinjen.

Fantastiska vänner som hejade, knappt medveten om något annat än en skalle som skrek PREEESSSSAA och en rejäl mosning på sista biten, en liten snygg spurt förbi någon snubbe innan jag äntligen fick korsa mållinjen!!!! HELLLL YEEAAAHHH!!!!!

PERSONBÄSTA! Pusta ur. Krama Maria. Pusta ut. Maxpuls. Dricka. Krama Mia och Mårten. Pusta ut… krama fler.. andas. Bulle. En till bulle. Ett stort flin. Ett MYCKET stort flin.. 

Sub 1.35!! YES!!! Officiella resultatet blev exakt 1.34.41 och ett snyggt snitt på 4.29 (tiderna ovanför är från gps:en, men 1.34.41 är chip-tiden).  

Som jag har längtat efter att sänka det här PB:t… och äntligen är jag där! När massa tjafs hänt under våren, och bland annat knät har ballat ur.. och ja, då känns det ÄNNU bättre att jag har kunnat fokusera på åtminstone snabbheten och fått till den här dagsformen. NICE!!

20120505-203011.jpg

Så nu känner jag mig mer i form än på rejält länge!!

Någonstans så kan man nästan acceptera att man inte kan springa ultra på ett tag när man få sådan här fart i benen av all kvalitet man har mosat in :-) och det bästa är att det verkligen har givit resultat, då har man motivationen att fortsätta!!

Stort tack för all pepp!! Det har varit otroligt roligt att få alla gratulationer idag, och för att citera min kompis Joacim ”Grattis! Passerade dig efter 16 km, sen var du med hela vägen till mål. Det hörs på publiken när du är precis efter.”

Haha!! Jag är bortskämd med världens bästa pepp! TACK!!

..och slutligen…

HELL YEAH! ;D

68 Comments

 1. Stort grattis igen Miranda! Och tack för härlig läsning!

  • Miranda Kvist

   Tack själv!! :-)

 2. COOLT!!! Fan vad bra, det är ju assnabbt ju! GRATTIS!! Det förtjänade du.

 3. Grattis Miranda!!! Riktigt bra jobbat och kul att ses där i Rålis!!! Kram!!

  • Miranda Kvist

   Tack!! Kul att se dig också :-)

 4. karin

  Grattis Miranda grymt bra jobbat.
  Undrar dricker du gel?
  Vad är det?

  Kramar

 5. Grattis! Snygg tid!

 6. Marie

  Stort grattis Miranda! Underbar läsning som genererar glädje och inspiration – vilket jag kommer ta med mig ut på Göteborgs gator nästa vecka. Varmaste kramarna Marie

  • Miranda Kvist

   Tack bästa Marie! :-) Det kommer gå som en dans, och jag är säker på att du kommer flyga fram!

 7. Grattis Miranda! Härligt jobbat!
  Kram på dig!

  • Miranda Kvist

   Tack !!! :)

 8. Grymt jobbat! Grattis till en fin tid!

  • Miranda Kvist

   Tack Nina!

 9. Grattis!! Inspirerande för mig som också vill nå dit ner så småningom! :)

  • Miranda Kvist

   Tack Andrea! :))

 10. Johan Kanmert

  Grattis till personliga rekordet. Det var jag som frågade dig efter loppet om du höll på och bloggade, om du skulle vara med i Göteborgsvarvet och om du skulle springa hem. Sprang du hem?

  Hur det än var med det så bra jobbat. Snart är du under 90 minuter på halvmaran

  • Miranda Kvist

   Hejsan Johan! Kul att du hojtade till :-) Nej, det blev ingen löpning hem, jag var väl för lat ;) Stort lycka till nu i helgen på varvet!

 11. Very interesting details you have remarked, thanks for posting . “Opportunities are seldom labeled.” by John H. Shield.

 12. No,1143 Curpoloubrope editteMuddy AnaeptArtef 5340172

 13. Deina Millere

 14. Le Calife Gnral des Mourides au Foulk du Ramadan Diourbel Majalis News

 15. Genesis SKYEON 123BHK Bhiwadi Kumarestates.com

 16. FulinglassesFashion Sunglasses and Eyeglasses and newest sunglasses and newest sunglasses Cartier

 17. AP Statistics 20102011 Chapter 9 Notes Lesson 9.1 Homework

 18. fcvwempgmail.com AskRaak.com

 19. KEPUTUSAN MENTERI KEUANGAN REPUBLIK INDONESIA NOMOR 1010KM.12011 Software Peraturan Pajak Taxlink

 20. Urna quam malesuada phasellus posuere bibendum

 21. GL Simply focused on creating good value

 22. Las finales no se nombran, se juegan River Plate Pasin Monumental

 23. Scooter Motor 1223 350650W BRUSHED DC MOTOR

 24. 1st Sunday of AdventChrist Jesus blesses us to keep awake joyfully.

 25. Terences Blog Coding and Living

 26. Definitely throughout moment full week connected with consumption, the actual stiching found loosely and that i was forced to see it with an rs gold developer.Soon after Contemplate week very same practice found at yet another spot.

 27. なく、問題サングラスの形を検討している、購入のそれ重要なを人が終了するを、特に最高の可能な限り品質ペア。化粧ブラシ ・ アプリケータを保つクリーン -特定すべてをきれいにする1 の化粧道具と購入新しいブラシ/必要なとき (細菌や汚れ蓄積ブラシ ・ アプリケータの)。グウェンを常に見つける達成はあなたを与えるファッション do !

Comments are closed.