Iiiiiiiiintervaller!!

För det första, man vet att man har goa löparvänner när man precis är på väg ut för att köra intervaller och får ett mess med orden ”Doooo it!!” – jo man tackar kompis!

Mötte upp Jenny. Benen pigga, Jenny pigg! Mirre pigg! Enda smolket i bägaren är att Jennys ben strejkar, men vi kör jogg runt sjön innan vi tar oss an IP och våra olika distanser. Jag är tyvärr en dålig kompis, mem jag vill verkligen få till 6x1000m + 6x400m. Jenny däremot är en bra kompis, som kör intervaller så gott hennes ben kan, och därefter köra styrkeintervaller samma tid som jag springer. Haha.. så både hon och jag är glada när tusingarna ersätts av 400ingar! 

20120731-192843.jpg

Hur går det då för mig?

Jo jag känner mig rätt pigg och snabb. Efter 4km uppvärmning är jag bra varm i kroppen och benen hamrar på runt, runt och runt på IP. Har ingen rygg att ta utan alla intervaller är ”upp till mig”. Är en Terminator och tänker, 6kvar, 5kvar, 4kvar osv. Första tre av bara farten. 4e får jag slita. 5e sliter jag ganska grovt. 6e är mest en lättnad. Ytterligare en växel finns att hämta minst, jag ligger inte på ett totalmax även om jag låter hjärtat jobba, minst sagt ;)

Jag går på IPs markeringar som enligt GPSen är nästan 1100-1200m. Det gör tempot rätt snyggt i klockan i alla fall haha, men mer rimligt är väl drygt 4min per intervall än 3.36tempot. Vad vet jag. Man kan ju hoppas att klockan har rätt.. haha.

Sedan är det dags att byta till 400ingar. 6x400m är ju egentligen ingen piss i mississippi, men det är verkligen AVVERKBART efter tusingar. Det känns som en liten spurt i jämförelse ;) Samtliga sub1.30 och passet är GAME, YES!

Dagens mest förvånande är för övrigt en snubbe som jag mötte på söndagens intervaller. Som frågade om ”jag springer ofta? Tävlar?” osv. MITT I intervallerna. Och ”när jag brukar köra?”. Råkade väl nämna att jag kör ibland på tisdagar. Så vem dyker inte upp idag mitt under passet, just mellan tusingarna och 400ingarna. Iförd jeans (?) och ställer sig och streachar? Och mellan varje 400ing märker jag att han försöker få kontakt. Kan folk inte förstå att man inte stör andra mitt i intervaller? 

Jag är aldrig otrevlig.. men jag känner liksom att mitt i intervallerna i söndags, och mitt i intervallerna idag? Nej inte ok! Även om jag ändå ler och hälsar tillbaka, vet inte vad jag ska göra. Så därför är de sista intervallerna ganska hårt körda med kortare vila. Blev bara lite irriterad. Även om han själv säkert inte förstod det, och försökte ge pepp och sådär.. Okej, svårt att veta. Men nu har vi lärt oss. Man stör inte mitt i en intervallserie, jag höll ju på i 11km.. Jag har inte tid med skitsnack emellan hallå :D

20120731-192835.jpg

Oavsett, skönt glad Mirre efteråt. Om det är något en brutal intervallserie plockar fram så är det endorfiner!! Och jävlar anamma och glädje! 

Tack för ikväll kompisen, nästa gång vet du vad som väntar så snart benet är game ;) ;)

3 Comments

  1. Sofia

    Creepy-varning

  2. Karolina

    haller med – det ar verkligen inte ok att stora folk som springer intervaller! jag blir nog irriterad nar folk forsoker stoppa mig for att fraga om vagen och trams nar jag ar ute pa mina tempo runs… :-) men inget retar mig mer an folk som vill att deras hundar ska halsa pa mig nar jag ar ute och springer. hur tanker dom da!?

  3. Excellent day! This post could not be written any greater! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

Comments are closed.