370 höjdmeter gyttjelöpning!

Okej, dagens pass går till historien som ett av de absolut geggigaste! Jag tar tillbaka det där om att det inte skulle bli ett Tjurruset ikväll. Haha för det blev det nästan. Ett Tjurruset-pass i backe typ!

Tanken var alltså Väsjöcrossens bana, en 1600m lång bana som kördes upp av alla motorcross-cyklar i helgen, som därefter har fått så mycket, MYCKET, regn på sig.

Snacka lervälling!

20120823-203726.jpg

Jag sprang och sprang och kom ingenstans!!

Ett varv på 1600m var en helt ruskig utmaning :-) Försökte hålla takten med pedanten då Team Slarvern och pedanten var ute och tränade inför Axa Fjällmarathon 2013 alltså. Saaaatan vad jobbigt!

Tänk er att ni kör en brant skidbacke, och lägg till att ni springer i lera och sedan addera att ni får noll grepp plus att det känns konstant som att ni springer uppför det där bandet i Gladiatorerna ni vet. Det där sista ”jag-kommer-aldrig-upp”-bandet. Så kände jag mest hela tiden. SLIIIIITA PÅ BARA!!

Pulsen jobbade på stenhårt, trots att jag tog typ 10cm stora steg i gyttjan. Det sög något ruskigt i benen alltså.. Galet! Och ju tröttare man blev, desto svårare att hålla sig upprätt. Vilket ni (med tanke på bilderna) förstått att jag inte lyckades med. Några steg körde jag den där om-jag-så-måste-krypa-varianten. Haha. Och nej, jag gjorde mig inte till för bra bilder till bloggen. Ärligt alltså, det var oundvikligt!

Totalt kom vi runt 3 varv plus en enda vända vid liften. Detta tog oss 1h! Med andra ord 6km smaskig meterhög gyttja och 370 höjdmeter.

20120823-203737.jpg

20120823-203746.jpg

Men attans vad roooooooligt förstås!!!!

Även om jag kan ha muttrat i någon backe om att om vi nu ändå ska tävla med draglina så borde vi träna med draglina… hehe… ;)

20120823-203755.jpg

Därefter fick jag för övrigt bada av mig om jag tänkte få skjuts hem..

20120823-203805.jpg

”Kolla så ren jag blev!!!”

20120823-203817.jpg

Så benmusklerna har fått jobba. Har för mig att man tränar hästar på detta vis. Så jäklar vilken arbetshäst jag ska bli. KÖÖÖÖÖTTTAAAA HÖJDMETER!!

Hehe.. och gps-kartan blev typ ett hundhuvud??

6 Comments

  1. Linnéa

    Hej!

    Snyggt genomfört terrängpass! Såg att du la upp en bild på din runda och kom på att du ibland har statistik på hur snabbt du sprungit 1:a, 2:a, 3:e kilometern och så vidare. Jag har också en garmin 305 och förstår hur man på garmin connect ser tid/fart/distans per ”lap” men jag undrar hur du får den specifika statistiken per kilometer?

    Tack för en underbart inspirerande blogg (!!) och tack på förhand för hjälpen :)

    Vänligen,

    Linnéa

    • Miranda Kvist

      Hej Linnea!! :-)
      Du tänker på när jag kör bana tror jag?

      För då lappar jag efter banans distanser, och utgår ifrån att en km på banan är korrekt, och inte den i klockan. I klockan är den allt som oftast kanske 1,1km osv. Förstår du hur jag menar??

      • Linnéa

        Jag förstår, tack! Jag hade dock hoppats på att klockan eller garmin connect hade någon automatisk loggföring över km-tiderna, utan att man själv lägger in intervaller eller lappar, så att jag bara kunde springa på :) men bra att veta hur jag ska göra :) !

  2. Köttigt pass!!!

  3. Sprang oxå backe igår och kan hålla med om din beskrivning av hsmsterband man tog i men stod nästan still! Så kul att bli lite skitig

  4. Louise

    Ja du, det finns kullar och så finns det backar – helt klart :)

Comments are closed.