Från hav till berg

Okej. Internet är som en stor godisskål…

Eller vad sägs om Mare Montana i Toirano i norra Italien – från sand till snö?

Haha.. jag måste nog börja skytteltrafikera sträckan Italien-Sverige igen… Ett kuligt 46km långt lopp med 2600höjdmeter som startar vid havet och avslutas uppe på berget. Spännande. Och vackert :)

Start

Fågelvägen

4 Comments

  1. Micke

    Hej!
    Eftersom du verkar ha rätt bra koll på lopp utomlands skulle jag vilja fråga dig om läkarintyg vid lopp. Jag är väldigt sugen på något lopp i Italien i höst (helst Lago Maggiore halvmarathon), men alla jag hittat kräver just läkarintyg. Jag tycker att det är lite märkligt att inget lopp i Sverige, men ALLA utomlands kräver ett intyg. Vad beror det på? Är det mer regel än undantag att de kräver intyg, eller har jag bara hittat ”fel” lopp?

    Tack för en bra blogg!

    • Miranda Kvist

      Hejsan Micke! Absolut att jag har koll :-) I Italien och Frankrike är det mer regel än undantag sedan det blivit ett par plötsliga dödsfall för ett par år sen. Två gånger har jag ordnat det där, den ena gången fick jag min läkare att skriva på för vanlig läkartidspris (hälsoundersökningar är ju mycket dyrare) men de tittade inte ens på läkarintyget då (!) så nästa gång så brydde jag mig inte ens om det, skrev ihop något eget snyggt och satte en stämpel. Helt fel, jag vet, men jag har inte råd att ordna friskvårdsintyg för varje lopp. Exempelvis att springa 8mil i bergen i Schweiz, då krävs inget intyg men 42km på Milanos gator.. Ja. Nej det irriterar mig lite som du märker, även om jag förstår syftet förstås. Men hursom, det är inte superkrångligt, antingen att du frågar din läkare eller att eventuellt loppet kräver tävlingslicens, då löser du en billig tävlingslicens i Sverige… det har också funkar för min del :-) // Mirre

      • Micke

        Okej, då är jag med. Som du säger är hälsoundersökningar inte billiga direkt, men om det är som du säger att de inte kollar så noga så kanske det går att knåpa ihop själv :) Får försöka hitta något lopp i Schweiz istället kanske, de har ju ganska trevlig natur de med! Tack för tips!

        • Miranda Kvist

          Absolut!! SwissAlpine för tusan :) Välorganiserat lopp med distanser på typ 1mil till 8mil, välj och vraka :! Jag körde 79:an.. :-) http://mirandakvist.se/2011/08/10955/

Comments are closed.