Ultra Trail Lago d’Orta – 63km backar och glädje!

Det här bli en lång story, långa lopp kräver långa storys, som ni vet sedan tidigare! Jag kan redan nu flagga för ett antal ”fantastiskt” och ett och annat ”wweeeeehooo” och garanterat något ”minne för livet” i texten. Bara så ni vet.. redan nu ;) ;) om någon tycker jag är lite överdrivet glad (ja, det har hänt haha), så kan man sluta läsa N-U. Då blir det en pina att se min glada nuna med leende tretton gånger om i detta inlägg…….! ;)

20121021-200634.jpg

Nervös Miranda på morgonkvisten kan jag meddela. Jag var verkligen nervös. Hallå, det var ju evigheter sedan jag gjorde ett riktigt långt lopp!! Det var ju typ Bislett förra hösten liksom.. Och vad tusan år jag för mentala-pannbens-piller då liksom? Här var jag ju sjukt nervös för ”ynka” 63km.. haha alltså det kändes verkligen inte som ”ynka”. Kvällen innan hade det ju konstaterats att det var att jämföra med en platt 100km-are och jag blev mer och mer nervös. Glömde det där med att jag ÄLSKAR sådant här, utan var helt spattig på morgonkvisten. Hjälpte föga att jag är ett sådant packnings-klantarsel så jag råkat slänga ner min exo-kjol i M istället S (jo jag har två, och jag VAR SÅ SÄKER på att det var S som var nytvättad, M är tyvärr lite för stor). ICKE. Vaaaa–faaaan. Inte igen liksom?! Om det inte är kompressionsskydd så är det annat. Jag är en katastrof…

20121021-200648.jpg

Men iförd korta tights (som jag tack gode gud hade tagit med mig) och med all packning (jag dubbelcheckade allt – camelback, energibars, energigel, mp3spelare, räddningsfilt, stavar, chip, salttabletter, brillor, mobil, kort underställströja, jacka….) så stod jag till slut vid starten. Fick skjuts med skönaste Roby och Roberto från Veneto och vi var alla förväntansfulla. Fötterna totalvaselinerade och magen proppmätt efter en salig blandning av bröd och ost till frukost. Nu kör vi!!

20121021-200706.jpg

20121021-200713.jpg

20121021-200727.jpg

Hängde och pratade loss med nyfunna löparvänner innan det då var dags att inta starten. Shit.. värsta nervositeten. Men ändå riktigt härlig förväntansfull stämning! Jag hade verkligen minst kläder, folk var ju påklädda så crazy mycket.. och jag tyckte redan det var varmt. Men för mig var det ju riktigt sommarväder..

Starten går!!

WEEEEHOOO!

Nervös och exalterad på samma gång. Hej och hå!! Med nyinköpta stavar i händerna. Kollade på alla andra, hur gör man? Sprang med varsin ihopfälld stav i vardera hand. Eller ska man ha de utfällda? Eller båda i samma hand??

Ja ni fattar.. så gick min första kilometer..

Sedan började vi klättra på en gång! Mot höjdmeterna :-)

Så jag fick börja lära mig mina stavar direkt som den nyskapta extrema stavgångstant jag är. Fick inte alls in någon typ av rytm och undrade vem jag skulle ge bort mina stavar till och om det var värt 1200kr att springa runt med dem hela dagen.. (??) innan jag faktiskt kom igång och fick lite schwung på det hela. Då hjälpte dem i klättringen, och man lyckades till och med hålla sig springandes på en lutning som man sannolikt hade gått på annars. Ja till en början i alla fall. Sedan blev det långt mycket brantare (och det är egentligen svårt att förklara för de som aldrig gjort denna typ av lopp, men vissa partier är så branta att man knappt kan hålla sig upprätt…)

20121021-200748.jpg

Efter 6km kom första vätskestationen och denna FANTASTISKA VY över Ortasjön. Kan man göra annat än känna att man är HIGH LIFE ?!

Vädret blev påtagligt varmt och jag var ännu mer glad i mitt val av kort linne. Tryckte i mig en gel första timmen och en salttablett. Glad Mirre!

20121021-200810.jpg

Benen var alldeles lyriska och glada, de hade ju knappt sprungit på länge! Kändes som att jag sprang i en vykortsvy och njöt till fullo.

20121021-200826.jpg

Sedan in i en djup skog. Eftersom det är höst i Italien (sommarvärme för en svensk dock) så hade träden fällt massor av löv, vilket gav en sådan otroligt mjuk löpstig i skogen. Det var myspys på något vis. Stundtals sprang jag med andra och stundtals själv. Då och då stod det folk vid sidan av vägen och lockade mig till skratt ”Du är 11:e tjej, men absolut 1:a i skönhet” hahahah… italienare…

20121021-200850.jpg

20121021-200908.jpg

Kameran åkte fram titt som tätt. Nog för att jag körde på för ett bra resultat, men jag kunde inte låta bli att fota lite. En och annan minut extra är inget jag dör av i sluttid, utan bilderna ger mig mer i längden. Runt 14-15km var jag ensam i den djupaste av trollskogar och tittade på allt. Mp3spelaren lämnades i ryggsäcken då jag uppenbarligen verkligen blivit en riktig trailtönt som vill vara ”ett med naturen”. Men ärligt. Jag ville stanna här för alltid. Jag ville aldrig sluta vara i skogen. Jag ville vara kvar här jämt..

Tänkte på hur otroligt enkla medel kan skapa sådana stora upplevelser. Tänkte på möjligheter. Tänkte på skapelser. Tänkte på liv och mening.

Ni hör ju. Helt sjukt endorfindrogad redan liksom. Bara 2-3h in i loppet.

Var duktig med mitt energiintag och tog en gel + salttablett i timman, plus åt på stationerna.

20121021-200924.jpg

20121021-200939.jpg

Vid 23km blev det två rejäla chunks av polenta. Det var ju SUPERGOTT. Kakor täpper ju igen hela alltet när man är lite torr i munnen, men polenta var fantastiskt fuktigt och lätt-tuggat. Att komma ihåg vänner, att komma ihåg! Värmen gjorde sig rejält påmind och jag drog i mig extra salt-tillskott. Även coca-cola satt så jävla fint… (ÅÅÅÅÅH coca-cola är tametusan det absolut godaste under varma ultra-lopp…)

20121021-200953.jpg

20121021-201012.jpg

Innan den första REJÄLA klättringen. Den startade vid 23km och jag visste att den skulle pågå den närmsta milen. Haha.. Inte mig emot, jag är stark uppför! Tillsammans med min nya kärlek (stavarna) tog vi oss höjdmeter efter höjdmeter. Kände benen värka av arbetet men njöt till fullo av vyerna.

På tal om stavarna så använde jag de titt som tätt, och däremellan fällde jag ihop dem. Gjorde det till en sport att försöka fälla ihop de så snabbt som möjligt, till jag snart råkade smälla till mig själv. Då tog jag det mer varligt. Tänk vad man kan råka ut för, få en smäll på käften av sig själv.

20121021-201041.jpg

Mitt i alltihop blev jag typ ännu mer hög på livet i alla fall och kände mig helt överdrivet trail-religiös och kände att det var ”mitt kall” att visa människor vilka upplevelser som finns!! Haha. Ibland måste man ju bara skratta åt sig själv. Men jag är helt ärlig, sådant här ska man inte missa!! Man ska inte köra 6h på en bana när detta existerar! Det är här man skapar minnen för livet, får lyckorus och lär känna sig själv och sin fysik. (Ja ni hör ju, jag har redan börjat predika..)

För övrigt är det väl lite det jag alltid sysslar med, säljer in löpning till allt och alla… Hehe hoppas mitt arbete har gjort verkan. Jag kommer då aldrig sluta!

20121021-201059.jpg

Mot högsta punkten! Heja heja!

Pratade med mina medlöpare både här och där, och ibland riktigt länge. Mp3n lämnade aldrig väskan. Det var så härligt spontant och trevligt att tjattra för övrigt. Jag hade noll emot att svara på exakt samma frågor om och om igen; Var kommer du ifrån? Hur kommer det sig att du pratar så bra italienska? Har du sprungit såhär långt förut? Du är hela tiden så otroligt glad?

20121021-201127.jpg

Helt stört glad faktiskt. Jag hade då inga moln på himlen.

20121021-201145.jpg

20121021-201201.jpg

20121021-201218.jpg

Vid högsta punkten innebar det att man var uppe på 32km och halvvägs in i loppet. 5h hade passerat och jag var på g. Otroliga kilometertider, jag vet, men så tänker man inte på bergslopp. Kompletterade energigelen med riktigt torra energibars för balansen. Drack och fyllde camelbacken vid stationerna (sådant tar man sig tid för att göra, likaså tar bilder om någon vill eller ger bort en gel om någon behöver. Världens skönaste stämning. Vi är här för att vi älskar det). Det är skönt att slippa sekund-per-kilometer-hetsen som platta marathonlopp innebär. Jag behöver låta bli det just nu och bara tugga höjd.

Vid 33km var ännu en matstation och jag fick godis. Tack tack, och världens största kram av Julia som organiserade loppet. ”Åh vad du är bäst Miranda!!!”

Åh vad jag hade det bäst!!

20121021-201243.jpg

Varje klättring innebar en rejäl utförslöpning. Detta var det absolut svåraste!!

Jag är liksom fortfarande ganska ny på trail så riktigt tekniska stigar är svåra. Lägg där till att benen nu började kännas riktigt riktigt möra, och när nerförsbackarna är så branta att man nästan ramlar ner och måste spjärna emot, då är det inte enkelt. Men jag kämpade på! Bibehöll lugnet och var ett med naturen. Framåt framåt.

Jobbade mig därefter uppför nästa klättring som innebar en herrans massa fler höjdmeter. Det är svårt att beskriva, men 3800 höjdmeter är verkligen 45 vändor uppför hammarbybacken eller 2 vändor uppför Kebnekaise. Det är en hel del! Det tar verkligen sin tid. Men som jag alltid har sagt; ett steg till, ett steg till. Om det är något man lärt så kommer man knappast framåt av att stå still…

20121021-201254.jpg

Men jag ska inte säga att allt var enkelt. Det började bli lite kämpigt efter sista rejäla stigningen, nu hade vi varit ute länge. En kille vid sidan av vägen frågade ”Hur länge?” och jag svarade helt naturligt ”Snart 7,5h” haha.. Så slog det mig; 7,5h ?!

Helt galet länge egentligen. Fantastiskt länge :-)

Jag har inte gjort så här långa turer på riktigt, riktigt länge. Och bara ATT KUNNA vara ute i 7,5h gav mig en rejäl dos energi och glädje. Fantastiska högerknä som repat sig så väl, och inte gav det minsta känning under gårdagens alla timmar. Vet ni, bara det är en enorm lycka. När jag i januari kunde göra max 3km och grät av sorg, då känns det skönt att äntligen vara på banan igen.

20121021-201312.jpg

Började närma mig 50km och nu var det ganska tungt. Men ändå lång väg kvar. Rent energimässigt var det okej, men benen var ruskigt möra. Rullade på så gott jag kunde. Heja heja, men jag visste att nu var det ändå en bra stund kvar.

Hade ingen direkt koll på vad som komma skall, annat än att det snart skulle bli mörkt. Först nu efter ca 8,5h drog jag på mig jackan och strax därefter min pannlampa (lånad av bästa Tuggarn).

20121021-201328.jpg

Ser ni denna stig!! Med bergen i bakgrunden.. åh..

20121021-201343.jpg

..och snart skulle solen gå ner över sjön. Strax innan 9h hade passerat fick jag då på mig lampan (runt sju på kvällen) och inom loppet av två röda gick världen från hyfsat upplyst till MÖRK.

20121021-201402.jpg

20121021-201420.jpg

Det roliga var att den svackan jag fått mellan 50-55km passerade mig förbi när väl mörkret gjorde sitt intåg. Helt plötsligt var jag helt ensam, öde i vildaste italienska trollskogen, bara jag och lampan och reflexerna. Sådär efter ca 9h rörelse. Om detta inte är äventyr – VAD ÄR LIKSOM ÄVENTYR???

Sedan konstaterade jag också att det var bra att man inte var halvt kollapsad här i skogen, för då kan det ju gå illa. Dock hade loppet ruskigt bra säkerhet ändå hela loppet igenom med bra och ofta utplacerad säkerhetspersonal, och man behövde aldrig känna sig osäker på var man skulle – ej heller i det becksvarta mörkret. Men ändå, jag tog det ganska försiktigt i mörkret trots allt, ville för guds skull inte trampa fel eller så.

20121021-201433.jpg

Bara att följa reflexerna och omfamna the adventure!

20121021-201446.jpg

Jag har ju extremt få pannlamperundor i bagaget, men oj så fantastiskt kul. Även om jag började bli tröttare än tröttast så kunde jag inte låta bli att roas. Snart kom jag till Pella och sista matstationen. Strax därefter mötte jag en stackars löpare vars lampa pajat. Så han undrade om han kunde springa med mig, ”Absolut, men det går inte så snabbt nu” varpå han svarade att det definitivt inte var något problem, han behövde bara ta sig i mål.

Det fantastiska med detta möte är att jag lyckades få sista timmen att flyga iväg när jag och Tobias från Argentina joggade fram i mörkret och plockade sista stigningen. Han arbetade i sportbranschen och gjorde normalt platta marathon på 2.30 – vilken jäkla medlöpare jag fick! Värsta trevliga killen som tagit sig lite vattnet över huvudet och gått ut brutalt hårt, och inte varit beredd på höjdmeterna.

20121021-201457.jpg

För egen del gick därmed den absolut sista biten som en dans, och mina trötta ben rullade på i mörkret medan vi sakta men säkert tog oss sista, sista biten ner till Pogno.

2km meddelade sista funktionären.

Lite lite lite till.

Snart lämnade vi mörkret.

Upplysta gator.

Ett torg vi kände igen.

En raksträcka vi kände igen.

Sista vänstersvängen mot kupolen.

MÅLFÅLLAN.

En sista spurt tillsammans och vi drog in på 10h17 min!!

20121021-201509.jpg

Miranda ”överdrivet överförtjust i typ allt” Kvist hade dansat (nåja) till sig två kvalificeringspoäng till UTMB, en 11eplats och imponerade på alla mina nya löparvänner för att jag såg alldeles för glad och stark ut loppet igenom!

Benen värkte ungefär överallt men leendet bestod. Jag kunde bara inte sluta le!!!!!

20121021-201533.jpg

Det här är min GREJ!!!!!

Jag vill alltid lubba runt i skogen som värsta tarzan med stavarna i hand, YEEEHAAA!! Kompisar förstår ni hur kul detta är? Detta är ju livet :D :D

20121021-201548.jpg

Efter målgång fick jag sansa mig lite och tröttheten kom över mig. Kunde absolut inte äta sallad, soppa och kött som serverades, utan nöjde mig med att doppa korvar i ketchup och därefter trycka i mig kaka.

20121021-201602.jpg

20121021-201612.jpg

Lubbade iväg till duschen och som ensam tjej fick jag ett helt omklädningsrum att förfoga över. Ständigt med värsta smajlet. Exalterad deluxe.

Väl i duschen stod jag länge. Det finns ingenting, absolut ingenting, som gör en dusch så NICE som att ha varit ute i löparskor hela dagen. Varenda muskelfiber värker av ansträngningen, men man njuter. Man tänker på diverse bitar av loppet, man tänker på vad man tänkte på under loppet, man tänker på vyerna.. man tänker på känslan inför start och man tänker på känslan efter målgång.

Jag tänkte på hur nervös jag varit innan, men på hur harmonisk jag kände mig nu. Hur utmaning är allt..

(Och hur väl sminket sitter kvar är inte ett resultat av hur hårt man jobbat.. haha.. )

20121021-201623.jpg

Väl tillbaka i middagssalen så blev det prat och tjatter till långt efter midnatt (de sista löparna kom runt midnatt efter 14h). Jag skojade med organisationen om att jag ville ha choklad och fick ett 4kg block vit choklad efter en stund. HAHA!! Och jag fick det verkligen, de ville inte ha tllbaka det, så jag blev världens mest populära tjej när jag rullade runt och försåg alla med choklad. Skämtade loss med både den ena och den andra om att vi borde köra utfallsstegs-tävling och planerade maratonlopp i april på Sicilien med Sicilianarna ;D

20121021-201705.jpg

20121021-201719.jpg

Sedan när då äntligen, sakta men säkert, började bli tomt i målfållan styrde vi bilen tillbaka till B&B’t. Lika uppspelt som jag var under och efter loppet, lika tvärtemot kände jag mig när jag kom in genom dörren till mitt rum. Jag var knappt kapabel att få av mig kläderna innan jag typ körde svanenhopp i sängen och myste ner under täcket som en zombie.

Varenda kroppsdel gjorde sig till känna, och jag bestämde mig för att aldrig röra mig igen.

Äh. Såklart inte.

Den natten somnade jag in med vackra vyer av Ortasjön innanför ögonlocken. Drömde om höga berg och djupa dalar.

Om höjdmeter, äventyr och utmaningar.

Om allt som gör livet värt att leva.

Upplevelse!

20121021-201814.jpg

Och som vanligt, grattis till er alla som orkat läsa hela storyn :-)

Tack för ert stöd på bloggen och på facebook, jag uppskattar det verkligen!! Nu ska vi sikta in oss på nya erövringar ihop, inte sant?! Tack och godnatt vännerna!

186 Comments

 1. Najs, va?! Jag tycker det verkar helfestligt med så mycket skog. Som dessutom är en höstskog. Fast varm!

  Coolt.

  • Miranda Kvist

   Haha du hade älskat denna bana, så mycket STIG :-)

 2. Hanna i Östersund

  Häftiga, häftiga du!!!! Vad superroligt det är att läsa din blogg och få vara med på dina äventyr.

  • Miranda Kvist

   Åh tack Hanna!!!

 3. Pernilla

  Vilket underbart äventyr :)

  • Miranda Kvist

   Jajamen :-)

 4. Du är ju bara SÅ jäkla bra Miranda!!
  Och faktiskt, du lockar till skogslöpning och trail med dina ord!
  Keep on going, så KUL att du hittat din grej, för det har du verkligen!
  Kram!

  • Miranda Kvist

   Tack Sonja!!!! Haha toppen, då får jag tvinga ut dig till skogs ;) ;)

 5. Ullis

  Makalöst Miranda!
  Jag har precis upptäckt trail och förstår din lycka under detta lopp. Tack för inspirationsläsningen!

  • Miranda Kvist

   Tack själv Ullis!! :-)

 6. Tack för tips om intressant lopp – det låter verkligen som att du hade det superkul!!

  • Miranda Kvist

   Haha.. ja det hade jag verkligen :-) Ett lopp att rekommendera!

 7. Härligt! Positivt! Wow! Vilken grej! Grattis!
  Dina race-rapporter får mig nästan att ge mig på dumdristiga upptåg. Vill dock poängtera att det dumdristiga består i att jag inte är tränad för det. Än. Kanske 2014. Förhoppningsvis 2014.

  • Miranda Kvist

   Definitivt 2014! ;D

 8. elsa

  vilken inspiration! så himla häftigt! :D synd att det inte finns några riktiga skogar här nere i platta skåne, annars skulle jag ge mig ut direkt!

  men jag har en fråga om att springa nerför. vad ska man tänka på för teknik? om man ”släpper på” för mycket känns det alltid lite okontrollerat tycker jag, men om man bromsar upp för mycket känns det som att det sliter för mycket på knäna.. hur gör du?

  • Miranda Kvist

   Hejsan Elsa!
   Man ska verkligen våga släppa på, men det är där jag faller lite, eftersom de svåraste tekniska underlagen gör det svårt att våga på rejäl fart. Man ska alltså inte bromsa, utan köra på så mycket man kan om man ska gynnas av nerförsluten. Dock är det på dessa lopp oftast så brant nerför att man måste bromsa, annars ramlar man nerför ;)

 9. Hej Miranda!
  Du inspirerar verkligen med din glädje över livet och löpningen!
  Vart är det du hittar den här typen av lopp? Finns det någon hemsida med en översikt?
  Hälsningar Hanna

  • Miranda Kvist

   Hejsan Hanna! Tackar tackar! Det finns oändligt många lopp på nätet, såklart det underlättar med italienskan, men annars rekommenderar jag listan över kvalloppen till UTMB, kolla hemsidan :-)

  • Miranda Kvist

   Tack Emma!

 10. Tack för superinspirerande läsning!! Hoppas verkligen på att stöta på dig i något lopp framöver, din energi smittar av sig på mils avstånd. GRYMT JOBBAT och grattis till värsta prestationen. Stort!

  • Miranda Kvist

   Tack Josefin!! :D Såklart vi ska träffas på :-) Om inte annat får du dyka upp på något event jag anordnar Hihi ;)

 11. MoALanta

  Tusen tack för din berättelse. Jag älskar asfalt och just nu rehabar jag en rejält stukad fot (löpvila 12 veckor) och behöver all pepp jag kan få. Och märkligt nog så börjar jag pga dig och kära maramacken tänka mer och mer på terräng/höjdmetrar. Jag till och med frivilligt plumsar ut i kärren nu när jag ändå bara kan springa korta sträckor. Man får göra det så kul man kan! Hejja dig!

  • Miranda Kvist

   Hejsan Moa! Skogen är verkligen skillnad mot asfalten, håll dig där så ska du se att det blir bättre. Jag drog ju på mig en rejäl skada där i våras med löparknä.. men det går, det går att bli bra igen!

 12. Karolina

  Underbart!! (alltsa presterat, beskrivet och att fa lasa :-) )

  • Miranda Kvist

   Hahaha.. tack!!

 13. Heja! Bra jobbat bästa coachen!
  Fasen vad du är GRYM!
  Det osar så mycket positivitet och glädje om dig och dina blogginlägg så man blir alldelles glad av att läsa!
  Härligt jobbat!

  • Miranda Kvist

   Bästa Jossan!! Haha.. vad glad jag blir av din kommentar också!! Ses snart igen grymma adepten :-)

 14. Sanna

  Underbar läsning! Grymt bra jobbat! Imponerad!! Hur mycket träning tror du krävs för t ex axa fjäll marathon? Och hur mycket isf i den typen av terräng?

  • Miranda Kvist

   Hejsan Sanna! Jag skulle svara att det gäller att träna som inför ett riktigt marathonlopp, dvs många långpass, långsam upptrappning och kapaciteten att vara ute i många timmar. Kanske inte nödvändigtvis alla i fjällterräng, men ändå att man är van med mer än asfalt. Kanske i alla fall 1 pass i veckan i skogen. Jag jobbar ju som coach, så du får hojta om du vill beställa träningspass till axan ;)

 15. Emma

  Jag har alltid gillat din blogg, men måste säga att sedan du började med skogslopp är jag helt frälst! Så jäkla kul att läsa om dina lopp, väldigt inspirerande.

  (Förresten, skrev du det här inlägget på mobilen ;) )

  • Miranda Kvist

   Haha GRYM kommentar, så glad jag blev ;D;D

   Haha.. och nej, tyvärr inte… denna gång plockade jag faktiskt med datorn. Jag börjar bli lat!

 16. Det høres helt fantastisk ut, du er en inspirasjon! :)

  • Made from a really supple kidskin leather, they mold generously to form to the shape of the feet that adorn them.

 17. Fantastiskt bra jobbat:) och skit skoj att följa det hela :) man blir ju bara då glad och inspirerad av att läsa :))

 18. Kicki

  OMG vilken prestation! Så kul att få läsa och uppleva äventyret genom din story! Grattis till ett sjukt bra lopp! Var rädd om kroppen nu ett par dagar framöver! :)

 19. Jenny H

  Grymta bra! Grattis! Du skriver så bra så och man blir inspirerad!

 20. Josefine

  Tack själv underbara Miranda! Du ger så otroligt mycket energi och träningsglädje!
  Mitt bästa löparminne är från Kullabergen i Skåne, om jag inte missminner mig är det något lopp där som du ska springa? Det är underbara vyer, kanske inte lika vackra som Italien men de fick mig att känna samma endorfirus och livsglädje som du nog upplevde under och efter ditt lopp.
  Ta hand om dig, du är helt fantastisk!

 21. Moa Strandh

  AHH så jäkla häftigt!! Vill också! SKA också! :D

 22. Martin Andersson

  Bra jobbat, sjukt inspirerande!

 23. Pepe

  Du är FANTASTISK! man bli glad bara man läser det du skriver… och nästan, nästan att man vill börja springa i skogen (men jag ska hålla mig). Grattis!

 24. Erik

  Nä nu, nu är det jag som ger mig ut och springer på bohusleden! Lånade lite utrustning av en vän idag och tänker ta mig an leran imorgon. Jag gillar ju både skogen och löpningen, nu blir det kombo. Tack för inspirationen!

 25. Välskrivet, medryckande, fina bilder. Och vilken fantastisk prestation. Grattis Miranda!

 26. Jocke Grassmann

  Vilket äventyr!

  Härligt att läsa detta, blev så tagen att jag glömde bort att skriva något första gången.

  • Miranda Kvist

   Tack Jocke!!!!! Du får hänka på för tusan, Hornindal Runt?!! :-)

 27. Fantastiskt härlig läsning. Blev riktigt sugen på att springa loppet (frånsett det lila faktum att jag skulle dö halvvägs)

 28. ray ban outlet http://www.menssunglasses2012.com tiffany outlet http://www.phumphay.com/Ray Ban wayfarer http://www.dentalkeralatourism.comray ban uk http://www.theirishtutor.com ray ban uk http://www.ekorosk.com ray ban uk http://www.thatcherpharm.com http://www.fordjustdriveone.com ray ban uk http://www.egcathletics.com ray ban http://www.duellingtampons.com/raybanoutlet/ ray ban http://www.duellingtampons.com/cheapraybans/ ray ban uk http://www.kfsmtv.org/raybanuk/ ray ban http://www.kfsmtv.org/rayban/ ray ban sunglasses http://www.kfsmtv.org/raybansunglasses/ ray ban wayfarer http://www.kfsmtv.org/wayfarer/ fake ray ban edesignersunglassesuk.com ray ban uk http://www.abbamania.co.uk/raybanwayfarer.php http://www.bloggingfromthemarches.co.uk/rayban.php ray ban uk http://www.breanishtweed.co.uk/rayban.php cheap oakleys http://www.thuillart.com/oakleys.php oakley sunglasses http://www.silverstonerally.co.uk/oakley.php ray ban wayfarer http://nearlylegal.co.uk/blog/rayban.php Carrera Sunglasses http://www.btnw.org.uk/Carrera.phptiffany outlet http://www.arrancoast.com/tiffany.phpkaren millen outlet http://afrinspire.org.uk/karenmillen.phpfake ray ban http://www.dowfoldhouse.com/wayfarer.php ray ban outlet http://www.laganwatersports.com/rayban.php http://eaglobals.com/oakleys.php karen millen ray ban outletgucci outlet online ray ban aviators fake ray bans ukfake ray bans fake ray bansray ban outlet ray ban outlet http://www.h2-nrg.co.uk/rayban.php ray ban ukkaren millen karen millenray ban outlet http://www.menssunglasses2012.comray ban uk ray ban uktiffany outlet http://www.duellingtampons.com/tiffanyoutlet/supra shoes http://www.duellingtampons.com/suprashoes/ ray ban http://www.alshihada.com/ ray ban uk ray ban ukray ban sunglasses http://www.fordjustdriveone.com/ http://www.me-talent.co.uk

 29. Armenian Drug Trade

 30. Mighty Nightclub

 31. 6 things I want to do with NFC Smartphones Unlocked Popular File Popular File

 32. THE HOLY INNOCENTS. COLLECTIVE SIGNUP.

 33. Teaching Resources Free Premium Color, Cut and Glue Direction Cards

 34. Franks Spoiled Movie Endings Add a Film

 35. President Barack Obama emotionally addressed the nation

 36. Teslimat, İade ve rn Deiimi

 37. The 8th Voyage Gallery Springfest IIT KGP kharagpur CoolAge

 38. 1124718ISBNEAN8EAN13 of UPC bar code database

 39. Schnheitsreparaturen Mietberater

 40. AN UNFORGETTABLE DAY IN PETRA, JORDAN JORDAN2013 062 Globe Writer

 41. SR Denied Guestbook v2.1.6

 42. 159676520611ISBNEAN8EAN13 of UPC bar code database

 43. How to Renew A Godaddy SSL Certificate on Zimbra 7 and 6 WingBlog

 44. Jain Center Of Southern California Live and Let Live

 45. Lorem ipsum dolor sit amet vol lectus dignissim tristique

 46. httptaimadmoote.boxhost.mesite727.html

 47. Dete Zandavalli Gastronomia, eventos sociais, sade e beleza grupochapeco.comdete

 48. Ultra Trail Lago dOrta 63km backar och gldje

  • Underbara Luva!!!! Det e4r klart det inte re4cker med att bara svara mmm !! Det vet ve4l ALLA!!! Du har se5dan koll pe5 massor med ord!!!! Vad MYCKET du ff6rste5r!!!!!! PUSSAR

 49. Louis Vuitton Sunglasses 2013

  • Det kanske e4r folk som vet att du le4ser myekct bf6cker, de5 kan de fre5ga dig om den be4sta och se5 slipper de le4sa resten;).

 50. Runway Blues

 51. Seven Stars Milan

 52. Prsentation6bis Blog Challenge Administration 2020

 53. Night Life in Mumbai,Restaurants in Mumbai, Pubs in Mumbai,Bars in Mumbai

 54. Leah Verrill Heitz Theatre Unleashed

 55. Ebly Rissol Die Schweiz im Schlemmerfieber BuzzLog

 56. COSTCO Sony Alpha A37 DSLR Camera 16.1 MP Bundle TR Canada

 57. Famlias de usurios de crack tambm so vtimas

 58. Fall in Love with Suerte theme Suerte

 59. GO Vit Nam kh c c hi cht h cui nm

 60. Ramrao Adik Insititute of Technology Mumbai Gallery Listing CoolAge

 61. Galeria Categoria FESTA DO DIVINO Imagem FESTA DO DIVINO Oeste Fest

 62. Grata Induccin en CIPCO programa de gestin inmobiliaria

 63. Discuz Board Powered by Discuz

 64. If not standard Firefox what to choose

 65. Ullamcorper reprehenderit

 66. Concept video Youve been Dixd

 67. Manguito de conexin para ALIZE

 68. Mi novia masturbndose puebla Pornomex.net

 69. Parque Nacional de Braslia

 70. Strike Up Fun in Your Spare Time with a Chapter BowlOff The Ledger

 71. 217494637402ISBNEAN8EAN13 of UPC bar code database

 72. Transparenz der Formulierungen von freiwilligen Zusatzzahlungen im Arbeitsvertrag GRP Rainer LLP Rechtsanwlte Steuerberater

 73. News DBanj Signs Olamide To DB Records Cast59.com

 74. I precisely desired to thank you very much again. I am not sure the things I could possibly have made to happen in the absence of the actual techniques discussed by you concerning my subject. It previously was an absolute horrifying matter for me personally, but taking a look at a new specialized style you processed the issue forced me to jump with fulfillment. Now i am happier for this service and thus hope you are aware of a powerful job you were putting in teaching the others by way of your webpage. I am sure you’ve never encountered all of us.

Comments are closed.