Vill man ens dit nu?

Marathonet var ju bara en del i sig, knappast allt. Även om det är världens största marathonlopp och garanterat den utlösande faktorn till att jag bokade resan, så var det inte allt. Jag och syrran skulle ju göra NY BABY. Jag har ju aldrig varit där.

Flygbiljetter återbetalda. Hotellet återbetalt. Jahapp. Lite rikare i pengaväg och lite fattigare i upplevelseväg. The way I DON’T LIKE IT.

Funderar på vad det är värt att göra ALLT för att komma dit fredag. Är NY som vanligt då? Är NY en mardröm då? Hur kan man veta? Hur lyckas man boka just den dagen den värsta orkanen i modern tid drar in? Ärligt, jag kanske ska köpa en trisslott.

På söndag, kommer man gräma sig hemma i soffan? På söndag, går ens marathonet av stapeln som det ska? Kommer folk vara inne eller kommer folk vara ute?

Många funderingar. Avvaktar. Avvaktar.

Vi orkanoffer kan i alla fall avanmäla oss fram till lördag och plocka ut en startplats (mot pengar förstås) till nästa år istället. Det är ju bra visserligen att man kan det. Men mina 2,5pix för årets startplats får jag inte tillbaka. Men det gör inget. Pengar är inte allt.. mer allt runtomkring. Jag ville se New York. Ville hänga med syrran.

Jag börjar väl så smått inse att det på riktigt kommer gå åt pipsvängen.

OM jag kunde åka på fredag, vill jag det då?

SAS kunde inte ordna det i alla fall, så frågan är om man ska leta på nätet efter en ny biljett. Men vill jag till ett ”sämre” NY med översvämmade tunnelbanor.. och saker och ting stänga…

Nääää…

Det här blev inte riktigt som tänkt ;)

5 Comments

 1. Susanne

  Hej! Har LÄNGE följt din blogg, sugit i mig inspiration och är på väg att förändra hela mitt liv just nu! Är 47 år, och tänker ta steg jag drömt om länge. Jag är lycklig, familjen är lycklig, och jag tänker nu betala tillbaks lite genom att berätta vad JAG skulle gjort i den här situationen om jag vore du:-) Köp ny startplats till nästa år, ha det underbara äventyret kvar att se fram emot. Då är NY sig själv igen, och upplevelsen blir det den ska. I år bokar du och syrran en weekend till ett oförutsägbart ställe, kanske efter ”blunda-och-peka-på-kartan-principen”. (Och det gör ju inget om du råkar peka på ett soligt ställe!) Häng med henne några dagar, få helt nya impulser och njut! Jag är helt säker på att du skulle komma hem stärkt, och med ännu fler planer och idéer i bagaget:-) Lycka till med ditt beslut, och jag tror det blir bra vad du än bestämmer dig för!

 2. Marcus

  Oavsett om loppet går av stapeln eller inte så kommer det definitivt inte vara NY Maraton-känsla, vilket är hela grejen litegran.

  Får du behålla din startplats tills nästa år om du väljer att inte starta iår?

 3. Skulle också sikta på nästa år. Då kanske vi ses dessutom! :)

 4. Kajs

  Varför behöver det vara en nackdel om det inte är som vanligt i NY? Det vanliga är lätt att uppleva någon annan gång, men nu har du möjligheten att få se en annan sida av stan, en sida färre sett och man inte kan planera för att få se!

 5. Anders Wahlberg

  Anmälde mig till NYC Marathon 2001 genom Springtime, tänkte att jag skulle springa ett maratonlopp till i mitt liv efter Stockholm maran 1990. Då var New York det givna valet, det häftigaste av alla. Sen hände det här med terroristattacken mot World Trade Center, 11 september. Hälften av de 400:a som skulle åka dit med Springtime bokade av, men jag som hade förberett mig mentalt och träningsmässigt i över två år var detta inget alternativ, ångrade mig inte en sekund, aldrig varit med om ett så känslosamt maraton någonsin. Hela New York ställde sig upp och visade att oss kan ni inte besegra. Tror att det blir likadant denna gången, newyork-borna ställer verkligen upp för sitt maratonlopp. Kommer säkert att bli många praktiska svårigheter, men om det är värt det avgör du själv.
  Ps. Sprungit 40 maratonlopp till varav 5 i New York, så det blev (blir) några fler :-)

Comments are closed.