Förstörd fest

Att jag fortfarande är sjuk känns som en mindre bagatell när det skett bombningar på Boston Marathon.

Ju mer jag tänker på det, desto mer förstörd blir jag av det. Jag, liksom många andra.

Det finns få tillfällen människor möts från hela världens i gemensamt glädjerus… förstår varandra trots olika språk, ger varandra endast leenden, utbyter skratt och deltar i en stor stämningsfull fest, som slår alla andra fester!

Det är i löparskor mina vänner! På marathonlopp i storstäder! Man blir alltid överväldigad över den underbara stämningen, alla underbara människor och den gemensamma kärleken till rörelseenergi :)

Testa själva att stå med 13000 andra glada människor bredvid Colosseum i Rom och lyssna på The final Countdown. Det är mäktigt, BEYOND mäktigt. Det är storlslagen fest!

Eller när 40.000 människor släpps iväg på Berlins gator.. eller när man drullar in på Stadion helt vindögd efter brutala 42km men möts av en hel värld av applåder.

Det finns så MÅNGA moments som stora marathonlopp i världen skapar. Det är FEST. Fest och fest. Stämningen är aldrig att klaga på, för att det är ren och skär lycka mellan alla deltagare.

Måtte detta inte förstöras nu. Hemska vidriga våldsdåd som förstör festen. Onödiga, äckliga och brutala handlingar. Precis som jag skrev på facebook så är det tur att det finns så många oerhört fina människor i mitt liv, annars skulle man tappa tron på mänskligheten när sådana här brutaliteter sker.

Festen skall inte förstöras. Marathonlopp ska fortsätta vara en zon för glädje, och endast glädje. Hoppas jag innerligt!!

Här nedan följer text och bilder från Berlin Breakfast Run i höstas.

Tillbaka efter morgonens Breakfast Run. I god tid till Charlottenburg Platz iår, så vi slapp springa ikapp årets morgonjogg – som vi gjorde förra året ;-)

Tjo och Stim!!’ glädjeskutt!! att jag ens tänkte på att skita i att åka bara för att jag inte skulle gå all in. Så himla dumt.. För det här är ändå fest och lycka :) så många nationaliteter, härliga människor, så mycket skratt och så mycket glädje! Festivalstämning under den 6km långa morgonjoggen om avslutades på Olympiastadion med frukost för alla deltagare.

Det finns något citat som jag inte minns exakt, men det handlar om att ”när du tvivlar på mänskligheten, gå ut och titta på ett marathon”.. och det är det det handlar om. Vi är alla här den här helgen för att vi älskar att springa, och det lyser igenom. Löparglädjen är klockren. Gemenskap över gränserna.

Precis vad jag behövde, glädjeboost! Något vidare formkvito var det inte då benen kändes ganska tunga under den korta rundan, men attans så kul det var. Och jag ska ha ännu roligare imorn :-) :-)

 

20120929-123133.jpg

20120929-123148.jpg

20120929-123204.jpg

20120929-123224.jpg

20120929-123236.jpg

20120929-123318.jpg

20120929-123333.jpg

20120929-123359.jpg

20120929-123408.jpg

20120929-123429.jpg

20120929-123439.jpg

20120929-123813.jpg

 

4 Comments

  1. Det är verkligen fruktansvärt. Ofattbart att det finns så mycket ondska i världen, som på något jävla vis vill förstöra oskyldiga människors liv. Sjukt.

  2. Me

    Håller med idrott skall förena inget annat.

  3. Christoffer

    Syftet med terrorism är att skrämmas och få människor att fortsätta vara rädda i situationer dom normalt inte skulle vara det. Media bidrar tyvärr allt för gärna i det. Terrorism borde inte diskuteras. Det räcker att det sätts till massor av extra resurser för att lösa brotten jämfört med andra brott. I USA sker ca 13000 mord och dråp varje år, att fokusera på en handfull i det här fallet är klart onödigt. Det bästa sättet att stoppa terrorism är att fortsätta leva glatt och inte låta sig begränsas. Då får terroristerna inte den makt dom är ute efter. Miranda, jag hoppas du snart är illbaka i ditt vanliga härliga humör.

  4. Man får inte låta sig skrämmas av sådana här händelser! Risken är att många i framtiden kommer känna skräck och avstå från evenemang och händelser, men det är då terrorn vunnit. det är svårt men man får inte låta det avskräcka… Känner du dig rädd för att utsättas för ett terrordåd? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3065/kanner-du-dig-orolig-for-att-vara-med-om-ett-terro

    Fina bilder, man riktigt känner glädjen i dem! :)

Comments are closed.