60km berg-o-dalbana

Tjenixen allihopa!

Vaknade upp söndag morgon klockan 08.00. Plockade Aj-fånen och kollade vädret. Ajajaj! -20?! Skrev ett desperat status-meddelande på Facebook, men blev direkt peppad av Erics entusiasm om att detta minsann skulle bli underbart! Tack Eric, behövdes.

Åt en liten skål mysli och undrade hur jag egentligen skulle göra. Valde till slut att plocka med mig kläder i ryggsäck, tänkte att risken fanns att benhinnekänningarna skulle dyka upp , och då ville jag kunna hoppa av var somhelst och byta om till nya kläder. Plockade därmed med mig ryggan med en extra underställströja, sportropp, lager2-tröja och strumpor. Eftersom camelback är himla knepigt när det är riktigt kall (slangen fryser) plockade jag min handhållna vattenflaska, som nämligen funkade toppen.

Jag var klädd precis som på bilden (hur ska folk annars känna igen mig utan mitt pannband ;)

Så med andra ord förberedde jag mig på det mesta, och nej, jag åt och motiverade mig inte tillräckligt för att fullfölja hela sträckan. Kände mig sliten i kropp och huvud. Hade svårt att tänka att det skulle bli långt. De 2 senaste helgernas långpass hade ju ändå blivit både 4 och 5 mil.

Mötte upp de andra i gamla stan inför dagens erövring. Fullt av löpare och vi delades in i grupper efter fart. Jag hängde förstås på 6-6.15gruppen, mitt bekvämlighetstempo. Så hade jag Bernt som ledare också, och om man hänger på honom som en igel slipper man komma bort, eftersom han alltid har 100 koll (och jag har noll koll). Kändes bra taktiskt.

Tanken var att vi skulle runda alla öar i innerstan. Erövra alla öar. Skoj med erövringar :) Alla var där som var med under gårdagen, men till skillnad från gårdagens timmar fyllda med föreläsningar så fick man ju nu äntligen tillfälle att snacka lite löpning med folket.

Lyssnade lite på konversationer och njöt av solen där i början. Himla vackert det var.

Det var faktiskt helt fantastiskt. Att springa i solskenet, och bara njuta av vinterlandskapet. Hade helt glömt bort alla svordomar från morgonen angående minusgraderna. Blev snabbt varm och svettades i mina varma vantar. Fast hellre varm än kall, helt klart. Tyckte inte alls minusgraderna var jobbiga.

Lyckades få till en redig vurpa någonstans kring Beckonholmen (Beckaholmen? Beck-holmen-typ?), snubblade till på isen och kan tacka min rumpa för en så bra landning. Snabbt som attan var jag uppe, någon som såg? Jajamen. Fick helt enkelt klargöra att ”någon måste ju bjuda upp till show” ;) Tack och lov var alla ben hela efter den vurpan.. haha.. som vanligt kör jag dubbfritt, och lever farligt.

Strax innan 2 mil valde nätets coolaste Fitnesscoach Madde att stiga av då hon kände av knät. Kul att träffa dig igen! Under helgen hade vi hunnit diskutera både det ena och det andra, och jag lärde mig en del :-)

Mil passerades och snart var halvmaran klar. Ett litet snabbt kaffestopp och en energibar åkte ner i magen. Kände mig lite BLAHA. Ingen riktig löparglädje i magen, men samtidigt inga större problem. Snackade med Ingela och Janne och funderade t.o.m. en stund på att jogga hemåt och få ihop hyfsade 30km. Jag var ju bara så tacksam för att mina benhinnor inte kändes av för fem öre!

Men sedan kom jag på andra tankar längst med NorrMälarstrand. Det var ju en fröjd att springa! Började prata lite mer och insåg vilken OTROLIG LÖPARGRUPP detta var. Dels vinnare av diverse ultralopp, som tex Karlstad 6h, och fina Anna som vann Monstertour och Jättelångt förra året (och som inte skryter om sig själv så jag kan ju ta på mig den rollen ;) var ju med en stund, Björn (som sprungit tvärs igenom America dubbelt upp), Emelie som springer galet långt och snabbt, goa MarathonMia, lite Gax 246km-löpare och inte minst en stor drös som skulle springa TEC 100 miles precis som jag.

Byggde upp med mer och mer inspirationsboost. Sedan kommer Sandra och hamnar bredvid mig. Nej inte vilken Sandra som helst, utan Sandra som plockade svenskt rekord på 100miles förra året och blev första kvinna att springa 161km under 20h! Hon meddelade att hon läste min blogg och min (kanske inte så supermogna kommentar) var något i stil med ”ÄRE SANT?! AAAAASCOOOLT!!”

Det sprangs och sprangs, och jag hade NOLL KOLL på vilka öar vi rundade (eller för den delen var vi var för stunden). Den enda ön utan bro skulle vissa minsann rundas ändå och folk slängde sig vilt ut på isen för att erövra. Jag tänkte ”Vad skulle mamma säga?” och insåg att det var bäst att låta bli. Någon måste ju dokumentera ;)

Det var förstås BUSIGE BERNT som lurade ut alla på isen…

Vid 35km eller något liknande så blev jag lite endorfinhög och tacksam. Det var ju trots allt bara ett par dagar tidigare som jag hade lagt ner löpningen efter 5km för smärta i benen. Tänk vilka toppenben jag har som trots allt går med på allt detta. Kära ben :)

Den känslan höll i sig ett bra tag och jag snackade med Björn om hans America-erövringar en stund och fascinerades av vad människan egentligen klarar av att göra. 100 dagars konstant löpning. Vi är bra fantastiska vi människor!

Marathon passerades och jag vet inte egentligen vad, när eller hur jag bestämde mig för att gå hela vägen. Jag bara rullade framåt och pratade löpning. Snart efter ca 45km så började folk försvinna och jag började gå lite sakta men säkert mot soppatorsk…

Vi hade pulsat fram rätt bra i tempo runt 5.45-6.05 förutom en del trappor och diverse annat svårlöpt underlag runt öarna. Vid 47km började jag känna mig trött när vi rundade Reimersholme. Då insåg jag dessutom att vi skulle hela vägen runt Södermalm innan vi var färdiga. Den där utlovade 55km-rundan kändes helt plötsligt mycket längre, mycket längre än 55km.

Men det är såklart jag är tacksam ändå, att kroppen fixar 47km först innan den börjar lida av energibrist. Tittar jag tillbaka så inser jag att jag åt bra mycket sämre igår än vanligtvis. Min hjärna behöver sitt socker ibland.

Kanske var jag heller inte mentalt förberedd. Jag skulle ju ”gå på känn” och hoppa av efter en stund. Jaja.. man lär så länge man lever (och springer). Närmade oss 50km och då började jag känna att detta kunde bli tufft. FYFAN. Fattade inte vad som var problemet. Det gick-bara-inte-framåt.

Började känna att jag hade problem att följa med gruppen, och km-tiden gick från 6tempo till 6.20 och jag slet för att hänga på. Mina pigga steg var allt annat än pigga steg. Jenny som också ska till Portugal och springa Äventyrsresan kämpade på med mig och erbjöd mig en energibar (tack!!). Gjorde mycket för psyket. Kom 2km till.

En glad löparDanne

Vid 54km var jag nästan fullständigt färdig. Då led jag otroligt mycket. Bara negativa tankar. Då bestämde jag mig för att 55km fick räcka gott och väl. Fastän det ”bara” var 3km till mål. Jag bara PALLADE INTE. Ingenting inom mig fixade det. Kanske om jag fick stanna och gå lite, men det ville jag ju inte heller.

Höll nästan på att bryta ihop. Hur skulle jag fixa detta?!

Strax därefter såg Danne att jag var illa ute, liksom Peter, som båda två sänkte sin fart och hamnade sida vid sida om mig. ÄNGLAR!

Fick dricka och pepp. Jag som aldrig varit i den här situationen tyckte att det kändes jobbigt, som att jag var en börda; ”Stick ni, jag klarar mig, på något sätt” men de klargjorde att de minsann inte tänkte dra. Precis vad jag behövde. Fick äta en av Peters ”Runebollar” som Runes energikaka fast i bollform. Underbart goa och energiboostande.

”Runeboll”

Kämpade mig framåt. Passerade VikingLine-båtarna och såg gamla stan. MÅLET. Jag skulle dit. Sakta men säkert. 55km blev 56km. 56km blev 56 och en halv. Som blev 57km. Ungefär då hade vi kommit i kapp de andra och jag skrek ut lättnaden ”WOOOOHOOOO VAD VI ÄR BÄST!!!”

Energin var tillbaka. Glädjen likaså. Den oerhört jobbiga känslan jag hade vid 54,5km (när det var som värst och jag hade bestämt mig för att hoppa av) hade försvunnit. Vi kämpade oss fram och exakt vid 57,55km var vi äntligen tillbaka på Skeppsbron.

Alla öar var rundade! Vi hade erövrat Stockholm! Jag hade världens leende. Duracell-Mirre is back :) :)

En desarmerad 6tempo-grupp men imål kom vi fanimig!

Sedan så skulle visst Peter, Jenny och Björn mot Odenplan och jag med mitt sockerupptag var ju fortfarande lite hög och hängde på. Helt OTROLIGT hur man kan gå från botten sådär…löpning går verkligen upp och ner. Fascinerande.

De avslutande 2,5km var en enkla och jag var framme vid Sats Odenplan. 60km i benen rikare. Inte riktigt ”bara sådär” direkt. En kamp rikare och en fight rikare. Och en vinst rikare. Jag hade gjort det.

Senast jag sprang 60km var när jag körde min 92km-utmaning, då mådde jag faktiskt ärligt talat bättre efteråt än igår. Men vad tusan. Ibland mår man bättre och ibland sämre. För övrigt är detta faktiskt bara den 3 gången jag sprungit upp till 60km, så kroppen är faktiskt minst sagt ovan. Då får man känna sig som ett vrak efteråt.

Hursomhelst. VILKEN JÄVLA LYCKA.

Från att inte veta om man ens kan springa 20km till att springa 60km. Såklart jag är nöjd! YES ;D

Tack förresten till alla som gjorde min helg!! och tack speciellt till er som såg mig falla sakta men säkert och lyfte upp mig :-)

Summa: 60km, 6h18min, tempo 6.19

56 Comments

 1. Daniel

  Vi Linköpingbor är alltid sådär bra att springa med vet du :)

  PS. Snygg bild på mig förresten… eller inte :P

  • Supersnygg bild på dig, sann löpglädje ;)

 2. Sara Schmidt

  TACK för all inspiration du gett mig!
  Jag heter Sara och är en orienterare, klickade in på din blogg strax efter nyår, helt av misstag.
  Har därefter följt din blogg slaviskt, den har gett mig inspiration i min träning.
  Idag klarade jag av mitt första halva marathon, jag sprang 21,3 km! På 2:08! Helt otroligt!
  Utan din blogg hade jag aldrig ens kommit på tanken att springa så långt!
  TACK!

  • Men gud TACK för din kommentar!!! Jag läste den för en stund sedan, och nu ännu en gång, och säkert snart igen. Blir bara så glad av den :)

   Superkul att höra om dina framgångar!!

 3. Tack för superkul löpsällskap! Jag hoppade av hastigt och lustigt och sa knappt hej då (bara för att jag inte skulle hinna ångra mig och fortsätta, trots att mina hälsenor sa ifrån). Vi ses snart igen – ÄVENTYR i Portugal! =)

  • Hej Lisette! Tack detsamma, jäklar så det ska springar barmark snart!!! ;D

 4. Lorena

  WOW! Nuff said <3

  • Tack. Nuff said :-)

 5. Härligt beskrivet som vanligt. Jag vill bara ut, ut, ut…

  • Haha tackar Håkan!

 6. C

  Bra och bättre dagar…..nästa gång är det någon annan som behöver lite extra pepp och då finns du där…bra jobbat!

  • Det är faktiskt min starka sida ;)

 7. Ida

  Skönt att höra att man kan kämpa sig igenom sådana dippar och sedan komma upp igen!

  • Håller med. Är så himla glad för att jag inte gav vika :)

 8. Hahaha! ”Äre sant!?” Så sa du faktiskt! :)

  Trevligt att träffas. Syns snart, kanske i Rom!

  • Jaa… värsta chocken ju ;D

   Såklart vi ses snart, jag ska nog lista ut alla TEC-hemligheter så jag lyckas ta mig runt :-)

 9. Du är så jäkla cool Mirre! Det är sann glädje när man får läsa om dina helgäventyr i roman-format, I love it! :D

  • Tack Tina! Hehe så jag skrattade när din kommentar kom upp om 60km. Då visste jag redan och tänkte ”Hur tusan kan Tina ha sådan koll?!!” haha ;D

   • Tina

    Haha ja jag blev faktiskt ganska förvånad när jag såg att det blev just 60! Var det tur eller kan jag ha en karriär som spådam framför mig? :-p

 10. Jeg elsker bloggen din og du er en perfekt motivator :D

  • Åh tack Mayo :D

 11. Grymt att du tog dig runt trots dippen!! :) det är okej att falla ibland, bara man tar sig upp! kramkram

 12. åh jag älskar att springa, men har själv problem med benhinnor och knän, men tänkte ta tag i det nu och din blogg har verkligen väckt passionen i mitt liv igen, jag gillar den stark och får sånna där fjärilar i magen av pepp från dig. TACK för all inspiration, jag tycker du är fantastisk!

  • Åh tack så jättemycket Lisa, blir otroligt glad av din kommentar.

   Hoppas verkligen du lyckas lösa dina bekymmer så du kan få springa så mycket och länge du vill!

 13. Vilken underbar berättelse! Det var så att man fick rysningar i hela kroppen mot slutet av din resa. Du är helt klart en stor källa till inspiration vilket inte gör det konstigt att jag nästan läser din blogg varje dag. Jag hade faktiskt inga planer på ultra förrän jag började läsa om dina äventyr. Än så länge har jag långt kvar, men den dagen jag springer 45k, då är det tack vara dig! :)

 14. Nice! Now I know what to do, thank you! And as this information is educational so this site has been added to my RSS feed for later browsing. To know more aboutmarathon training.

 15. I’d have to play ball with you on this. Which is not something I usually do! I love reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to speak my mind!

 16. 1. Breathless Jean-Luc Godard2. Citizen Kane Orson Welles3. 400 Blows, The François Truffaut4. Maltese Falcon, The John Huston5. Sex, Lies, and Videotape Steven Soderbergh6. Reservoir Dogs Quentin Tarantino7. Being John Malkovich Spike Jonze8. Badlands Terrence Malick9. Drugstore Cowboy Gus Van Sant10. Duel Steven Spielberg11. Get Carter Mike Hodges12. Knife in the Water Roman Polanski13. Atlante, L Jean Vigo14. This Sporting Life Lindsay Anderson15. Blind Husbands Erich von Stroheim16. Slacker Richard Linklater17. Body Heat Lawrence Kasdan18. Easy Rider Dennis Hopper19. Night of the Hunter, The Charles Laughton20. Monty Python and the Holy Grail Terry Gilliam and Terry Jones21. Repo Man Alex Cox22. This Is Spinal Tap Marty DiBergi and Rob Reiner23. You Can Count on Me Kenneth Lonergan24. Blood Simple Joel and Ethan Coen25. Eraserhead David Lynch

 17. But if the idea continues holding on like this, next nothing will have completely finished

 18. Of course, what a great site and informative posts, I will add backlink – bookmark this site? Regards, Reader.

 19. Thank you for another wonderful article. Wherever else could anyone get that kind of info in this type of an ideal way of writing? I’ve got a presentation next week, and Im round the search for these info.

 20. This definitely answered my concern, thank you!

 21. I was looking at some of your articles on this website and I believe this site is real instructive! Keep putting up.

 22. fittings [url=http://electrochem-inc.com/michaelkorsbags/#1620]michael kors sale[/url] michael kors handbags – michael kors outlet store online

 23. and [url=http://www.legendas-tv.net/#62052]true religion mens jeans[/url] true religion vest – true religion size chart

 24. fast [url=http://www.rentalddaybeach.com/#96966]true religion jackets[/url] true religion skinny jeans – true religion jackets

 25. the [url=http://www.discoverycdl.co.uk/#15947]ghd deals[/url] ghd mk4 – ghd deals

 26. rang [url=http://www.cswl.co.uk/#14720]christian louboutin on sale[/url] buy christian louboutin uk – selfridges christian louboutin
  panifièrent tyrannisions cuveriez fuirait engloberais touristiques dépayses sertiriez joins cavalerie sapajou identifierai cruches redistribuez réussiras

 27. ignores [url=http://www.farmingtonfresh.net/#96601]coach usa[/url] coach purses online – cheap coach purses online
  tare bagarreraient polo groseilles changerais cardiaques menions évaluant inculperais peurs fusionnez repensa biennal giflons quintuplais

 28. accumulais [url=http://streetscooterchrome.com/raybanoutlet/#93883]ray ban replacement lenses[/url] ray ban 5184 – ray ban repair
  assainissent zen escamotèrent divulguent colmate zigzaguions déclarant irrégulière innocenterons hiérarchise imprudents farderas humaniserait lazuli exercées

 29. panneau [url=http://servicerouter.net/tomsonline/#83175]mens toms[/url] buy toms online – womens toms
  lévriers aspergerions lubrifierai réviserez éclaircisses exiles étonnions lotis encrassera polyester métropolitaine nageurs campaient acclimateraient pianotes

 30. oratorio [url=http://www.cheersplanet.org/#64326]cheetah print toms[/url] toms stores – gold toms
  moquetter actes pari radoucirait débrouiller schématisant prénommeraient logarithme escamoteront consoliderait déplieront effarouchiez empiétera mercenaires casseur

 31. I just wanted to let you in on this new auction site I found. You get $195 worth of Promo Bids when you register for FREE! Use the coupon code: 200FREEPROMO after you register your account. Register before they end this limited time offer! You can find…

 32. I received my broome rs gold 4 winters ago. The 1st calendar year I imagined I had found the drop by rs gold for fashionth and ease and comfort. The tall rs gold was excellent, trying to keep me vogue from toe to knee. The second 12 months it had been even now fantastic but 12 months three they started to let water in, and my ft bought really special and wet. I went to a repair shop to obtain them treated and bought new liners but nothing helped. Yr 4 these are hopeless! Due to the positive first yr I am buying a further pair and pre-treating them so I hope they ”stick” this time. Thinking about the steep price they need to previous extra than two seasons. Despite the 2 star rating I might suggest them even now.

 33. racleriez [url=http://www.apostleshipofthesea.org/#33928]toms for girls[/url] white toms – toms website
  déterrent resserrons valideraient scintilleraient minez revenus invalidée cautériserait chaufferettes envenimerait poumons désapprouvions apportés lotirons promulguais

 34. convies [url=http://servicerouter.net/tomsonline/#46132]white toms[/url] toms discount – kids toms
  comparaissais plagier préexistèrent supplétifs ultracourtes renseignerez hydratation meules bricoleurs trompera orienterez régionaliserai poêles reformerais enclumes

 35. constata [url=http://servicerouter.net/tomsshoes/#11859]toms for guys[/url] red toms – toms store
  videra taupinière prolongées tonds affames mobiliserais steaks effacera tautologie déciderons négociants périodicité agitent bondissements opteront

Comments are closed.