Rom Marathon 3.55

Okej dags för loppsammanfattning. Hur, var och när?

Raceday.

Vaknade trött. Åh vad 42,2km kändes långt i mitt huvud. Förvåning? Vad fan. 42,2km fixar du ju lätt Miranda? Men alltså, tusan, det KÄNDES verkligen långt helt plötsligt. Tack gode gud för att jag inte hade siktet inställt på personbästa 3.35. Jag hade aldrig fixat det. För mig är det mentala viktigt, visst kan även jag bestämma mig ”i startfållan” men ska jag satsa järnet så förbereder jag mig helst mer mentalt än bara 2min innan start ;)

The crew innan start.

Vi kommer alltid ha Rom Marathon?

Njöt istället av mara-atmosfären och höll tummarna för Alexander och hans försök på 3.10. Jag tror jag tänkte mer på hans lopp än mitt eget, ville så gärna att han skulle få lyckas!

Alex och hans kompis med lila sidentajts. Italienare och mode…

Jag och Therese letade oss fram i vår startgrupp B (medans grabbarna hade startgrupp C och jag lovar – det retade vi dem för… ;) Så jag och Tessan stod bakom eliten och huttrade lite. Jag sket i uppvärmningen och kände mig aningen seg. Dock fantastiskt att insupa maratonspänningen, alltid en nervositet liggandes i luften. Återtigen glad att slippa tänka på att köra tjurrus och satsa på sub5tempo från start. Det får bli på nästa riktiga marathonsatsning.

Nu var det ju bara dags att avverka lite mil på en gemensam jogg genom stan.. ja typ? ;)

FANTASTISKT med Colosseum och 17.000 löpglada människor!

Kom iväg hyfsat lugnt och stelt. Har inte så jättebra självförtroende ”snabbhetsmässigt” just nu kan jag erkänna. Jag har ju legat nere på noll intervallpass och inte många pass har innehållit snabbare fart heller. Så jag körde på lugnt och fint.

Sket fullständigt i tiden och tittade på folk. Vissa hade vantar (!) och andra hade hipsters (!). Italienarna var fullt utrustade i snygga dräkter och folk överlag såg verkligen ”löpardressade” ut. Det var god stämning från start, mycket skratt och tjo och stim. Så mycket snack har jag väl aldrig hört på en mara förr!

Första milen var lite jobbig mentalt. Var hyfsat nollställd. Kände inte så mycket då jag inte hade någon satsning alls, och tyvärr var vi ute i lite fula förorter så jag fick inte se så många vackra ting. Började släppa vid 15km och vid halvmaran så njöt jag äntligen.

Då fick jag fjädring i steget, lugn i själen, njut i blicken. Drömde om distans.

Benen pendlade fullständigt orkeslöst fram och jag sicksackade mellan folk. Passerade halvmaran på exakt 2h och insåg att allt annat än sub4 skulle vara ett misslyckande. Såklart jag skulle fixa det, och det tänkte jag göra utan att ta ut mig nämnvärt! Skönt dessutom mentalt att ha något att gå på.

Pulsen pendlade lugnt på i puls 165 (80%) och jag kände mig både ödmjukt tacksam mot kroppen och lite kaxig också. La person efter person bakom mig och roade mig åt att lyssna att njuta av den goa känslan. Sprriiiiiiiinga. Mysigt värre faktiskt. Kilometrarna flög ganska hyfsat snabbt fram till 35km och jag hade sakta men säkert ökat för varje kilometer.

Mäktigast för dagen var definitivt när man svängde in framför Sankt Peterskyrkan och sprang säkert 600km rakt mot kyrkan som tornade upp sig. Fantastiskt mäktigt. Så mycket folk och så mycket fest. Härligt!

Mycket vackert att se längst med banan:

Lite varm vid 36km. Drack lite extra, skrattade åt gubben till höger som förklarade för någon i telefon att han ”var upptagen, snälla ring på eftermiddagen” haha. Sprang förbi en kille i gladiatortofflor och några gamla italienska damer som hade mer studs i steget än vad man vanligtvis verkar ha i 65 (?) årsåldern. Hann tänka att jag fanimig ska vara lika fräsch och löpvillig när jag blir 65!

Log med hela ansiktet sista 2km. Ökade ytterligare och tog sista backen i ren fartlek, weeeiiii uppför, JIPPIIII vad löpning är kul! Sista kilometern sprang jag på 4.30 och benen kändes förstås av lite när jag korsade mållinjen, men ändå kände jag mig ganska fräsch. My work is done. 5min marginal under 4h, yes, och ett riktigt schyst formbesked. En god känsla och en lycklig löpare. Ett marathon är en resa, mycket hinner hända, och det är kul!

Tider ser ni nedan, de röda är nettotiderna. Hyfsat snygg negativ split. Snitt overall blev 5.34min/km.

Träffade därefter först på Therese som chockade mig med 3.33??!!! Fantastiskt Therese!! Och så Fredrik som var nöjd på finfina 3.46 och sist men inte minst Alexander som fan manglade sönder sig men fixade 3.09!! HELT GALET!!

Vilket gäng fan!!

Vi pustade ut en stund och snackade lite om loppet, och sedan begav vi oss (Alexander med möda) bortåt en restaurang för lite krubb. Jag var så otroligt glad för de andra. Grymma människor :) :) och såklart blev även jag inspirerad till och springa snabbt. Men vänta bara, Berlin Marathon, då jävlar blir det pers med råge!

Hann även träffa på Sandra som även hon sprungit snabbare än någonsin tidigare!

Därefter blev det pasta.. sedan lite godis och så lite mer godis. Lite mys en kortisstund hos Therese och Fredrik innan jag och Alex började åka hemåt mot Svedala. Resten är historia.

Sammanfattningsvis en underbar helg med underbara människor!

14 Comments

 1. Längtar tills jag klarar detsamma! Du är bra!
  Läste att du aldrig säger nej till en utmaning så här kommer en som startat på min blogg – Alla tjejer kan göra armhävningar på tå.
  Bra även för löpare att vara starka ;)

 2. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!

 3. Our teenage daughter is thirteen heading on thirty. She is mad now that we censor everything she watches. There is very little on Television today that we find appropriate for any teenager. Several months ago, we discovered that you just can Watch FlashForward Online. along with numerous other exhibits. This is wonderful as we can watch a indicate and determine whether or not its suitable for just a child of her age. She is extremely mature for the thirteen year old, but there are items we nevertheless do not consider she needs to know about. It is a fine line we continuously walk, but its part of our career as parents.

 4. Thanks for this post. I definitely agree with what you are saying. I have been talking about this subject a lot lately with my brother so hopefully this will get him to see my point of view. Fingers crossed!

 5. Maybe that is the best way make science cool accessible to all?

 6. Either way, community safety professionals state that all experience of contaminated water should be definitely avoided

 7. Of course, if you want to keep arguing I can always continue correcting you ;-p

 8. I’m a student just trying to learn more about this business and I really enjoyed reading it. Keep up the great job!

 9. I am not very good with English but I find this real leisurely to interpret .

 10. WOw! How insightful!

 11. When I first saw this title Rom Marathon 3.55 | on google I just whent and bookmark it. I think this is a real great post.Really looking forward to read more. Really Great.

 12. theseare the most beneficial runescape gold i actually been able to…never want to enhance so good

Comments are closed.