..och det är 3 veckor kvar.

..inte för att jag räknar. Höpp. Eller jo.

Men tre arbetsveckor kvar betyder också 3 bra träningsveckor med bra rutiner. Så snart semestern kommer så kommer jag ju att ha mer berg-o-dalbaneträning. Tanken är egentligen att köra på 2 liknande veckor som de som precis passerat, sedan köra en lugnare vilovecka vecka 28 eller 29 för att ”vila upp mig” inför semesterträningen.

Efter ca 43km bastulöpning i lördags

20110704-082830.jpg

Förra veckans träning blev riktigt bra; ett tufft distanspass, ett bra intervallpass, en morgonjogg, lätt löpning och avslutningsvis ett bastulånglopp på 55km. Vad mer kan man begära? Jag  har dessutom känt mig både stark och uthållig hela veckan igenom, och sammanlagt blev det 103km. Med förra veckans totalsumma 97km så blev det ju perfekt :-)

Eftersom jag märkte att lördagens bastulöpning tog mer på krafterna än vanligtvis så unnade jag mig en extra vilodag igår och åt massa gott. Tillsammans med måndagsvilodagen ”den vanliga vilodagen” så blir det därmed 2 löpfria dagar. Det tror jag bara gör mig gott. På tisdag blir det intervaller, sedan tuff distans och lättare löpning på onsdag resp. torsdag. Möjligtvis cykel någonstans, innan Ursvik All In på lördag och ytterligare distans på söndag.

Sommar och sol är gött. Det är fantastiskt att kunna köra mycket mängd och samtidigt ha reserver för snabbare tempo. Dock är jag lyhörd och känner efter att jag hela tiden ligger på en ”okej” nivå för vad jag klarar utan att det skall kännas för mycket.

Sommaren är helt klart årets bästa träningstid. Hur lägger du upp det?

7 Comments

 1. Sofie

  Har nominerat dig till ”Årets blogginspiratör” i Veckorevyns blog awards. Tycker verkligen att du förtjänar den titeln, du är 100% ren inspiration för mig. Tror att många andra håller med om detta och gärna också nominerar dig. Keep up the good work. :)

  Kram Sofie

  • Miranda Kvist

   Men åh!! TACK Sofie, så otroligt glad jag blir! :D :D

 2. För det första måste jag hålla med Sofie! Ska genast gå in och nominera, jag också! Och för det andra, så har jag lagt ner det där med att planera sommarträningen. Det var bra planerat, tills jag lyckades stuka foten rejält för två veckor sedan. Så nu är högsta prioritet att kunna springa igen!

  • Miranda Kvist

   Tack till dig med Alexandra, fan vad gullig du är :-)

   Hoppas du kan springa snart igen!

 3. miny

  Oförskämt fräsch ser du ut trots så lång distans! använder du vattenfast mascara när du springer? Jag blir alltid svart under ögonen av mascara….

  • Miranda Kvist

   Tack Miny! Nej, ingen vattenfast. Jag svettas väldigt lite från pannan, så jag behöver inte tänka på att sminket rinner även när det ’r galet varmt. Men annars kan nog vattenfast vara en bra idé tror jag!

 4. Got these for the purpose of our son. She delights in cheap rusty hearts gold

Comments are closed.