Vilodagar

Jag gillar verkligen min träningsvecka som brukar innehålla 2 vilodagar och 5 träningsdagar. Ända sedan jag verkligen kom igång med det har jag tyckt om det. Förr, när jag inte direkt hade något schema alls, var det mycket lättare att träna tills jag blev sliten, vila och sedan fortsätta.

Nu känns det mer strukturerat och jag tar ut mig på ett annat sätt sista dagarna inför vilodagen också. Dessutom är det mycket enklare att ”hantera” livet när man vet att man har massa tid i övrigt också både måndagar och fredagar. Även om jag förtås bokar in roliga saker även under mina träningsdagar, men ni förstår vad jag menar.

..och framförallt känner jag att huvud och kropp gynnas av det. Jag vilar verkligen med gott samvete och gör mig till en extrem soffpotatis. Jag är otroligt lat på mina vilodagar, ingen aktiv vila här inte – men jag har märkt att det funkar bra! Jag har under den här våren äntligen kommit till den punkten då vilan är en del av träningen och resultatet.

På Funbeat slåss vilodagarna om utrymmet bland träningsdagarna. Vilodagarna är många, liksom träningsdagarna. Fördelen med att vila hardcore är att jag även kan träna hardcore. Hellre ett tuffare distanspass på 20km och en vilodag än 2st 10km’are är min filosofi.

Sedan om det är rätt för alla eller inte, det låter jag vara osagt, men för mig är det verkligen det bästa i träningsväg. Det är ju inte alltid lätt att vara sin egen coach liksom.. det blir lätt att man rycks iväg av impulser också – men jag försöker hålla dem i schack.. och på sista tiden har ju faktiskt måndagar och fredagar blivit riktigt heliga :-)

4 Comments

  1. Frida

    ”men för mig är det verkligen det bästa i träningsväg” – mitt tilläggstips = just nu.
    Bara för att just detta funkar bäst för dig så betyder det inte att det alltid kommer funka bäst. Viktigt att komma ihåg det också, när du coachar dig själv. Det som funkar bäst en period måste inte funka bäst resten av livet :-)

  2. Charlotte

    Låter klokt Miranda. Har också börjat med vilodagar nu, känns att kroppen mår bra av det. Ska du springa Berlin Marathon?

    Charlotte

    • Miranda Kvist

      Jajamen!! :-)

  3. Charlotte

    Kul!!

    Jag har sprungit Sthlm marathon två gånger nu och tycker att Berlin verkar intressant. Åker du ner med springtime eller har du bokat själv? Tror det bara finns springtime kvar nu?

    Är ni många som åker?

    Charlotte

Comments are closed.