24h

Undra hur långt man skulle kunna springa på 24h?

Tanken slog mig redan i våras när jag var i Portugal och sprang med lite folk, bl.a. riktigt erfarna ultralöpare. Då blev jag lite sugen på 24h-löpning när vi diskuterade resultat och statistik. Vi pratade om lite olika tävlingar osv.

Annat var det för många år sedan när jag först hörde talas om 24h-löpning. 24h runt, runt, runt en bana ipå ca 400m. ”Hur många skruvar lösa har man då?”

Men nu tänker jag seriöst på att testa. Så det kan gå..

Men det är inspirerande. Bara tanken. HUR LÅNGT kan man komma på 24h..?

Dags att ta reda på det?

Här: Jävligt trött efter ”bara” 11h…

7 Comments

  1. Har inte Rune Larsson gjort något liknande? borde han ha gjort…

    • Miranda Kvist

      Jorå, massor av gånger :-)

  2. Frykenmo

    Välkommen till Skövde i Aug, själv blir det 1-tim me dfamiljen och ev 6 eller 12 tim själv. Beror på hur kroppen mår efter fjällmaran.

  3. Reine

    Kom att tänka på att batteriet i din Garmin nog ”bara” räcker 20timmar, det är inte meningen att man skall springa så länge :-)

    Men respekt om du gör det!

    • Kalle

      Reine! Mirre behöver ingen klocka/GPS i detta lopp. Tiden är ju given!: ALLA (som inte bryter) springer/går i 24 timmar på en 545 meter lång bana. Hur långt man springer registeras med ett chip(oftast 2) vid varje varvpassering (+ med mäthjul för att få dom sista metrarna när 24 h har gått). För att se hur långt man sprungit, antal varv och aktuell placering är det bara kolla på en eller flera storbildsskärmar under loppets gång. Vill man ändå köra med sin Garmin etc. så behövs en sk. ”Footpod” eftersom denna tävling går INOMHUS och inga ”GPS-signaler” lär nå fram.
      Ps. Batterietiden på Mirres Garmin 305 är enl. specification : c:a 10 timmar.
      Kan dock hålla med att man skall nog inte springa så länge:-) Ds.

  4. Jan-Erik

    Vi syns på Bislett den 26-27 nov :-)
    (fast förmodligen syns vi redan på lördag).

  5. LL

    Vi ses på Bislett! :-D

Comments are closed.