Statistik under 2011 – 356 mil

Okej, jag ska inte gråta ut över att jag missade 365 mil med 90 sketna kilometer (och gårdagskvällens usla träning) … Jag har spillt tillräckligt med tårar ;-)

Nej, men alltså. Vi tar något kul istället. Kollar man först på 2010 års träning (obs – överst är totalen och under det är endast löpningen) så sprang jag 281mil. Det var en ökning med säkert över 200mil mot 2009. Jag sprang omöjligt över 80mil 2009, kanske runt 40-50mil? Om ens det. Jag kom ju igång och sprang i oktober-november 09, men på riktigt i december. Hursomhelst. Från 2009 till 2010 ökade jag alltså MARKANT. Och hade ett häftigt år.

 Jag började springa ultra och massor av mil. 281mil. Massor. MEN.

2011 har ju inneburit ännu mer löpning. En ökning på 75mil till. Så på två år har jag kanske ökat upp med 300mil. Men berätta inte det för mina ben, då kanske de säger upp sig ;)

Jag har sprungit när det har varit roligt, både under 2010 och 2011. Under 2011 har det varit extra roligt och extra mycket roligt. Därav sjukt mycket mil.

Under 2010 var det 130 alternativa pass mot 2011 års 50 alternativa pass. Jag vet. Skäms på mig. Egentligen har jag inte blivit sämre, utan jag cyklade ju till jobbet jämt under 2010 och reggade dem passen. Så jag var knappast bättre på att träna styrka under 2010.

Men (!) 2012 ska det bli ändring (hoppas jag verkligen) och jag är ju på god väg nu. Tack vare januariutmaningen. Snart kommer ni se ett muskelpaket. Vänta bara. (Typ).

..men om vi pratar om det jag är bra på då.

Jo det är att springa långt. Jag har sprungit 160 dagar av 365 dagar. Alltså snittat 22,25 km per löpdag. Det är ju crazy. Jag har även varit bra på att vila då jag uppenbarligen bara har tränat 50% av alla dagar (se övre totalen, 188 dagar).

356 mil.

Det är ju inte fy skam. Om man råkat kasta omkull de blir de ju t.o.m. 365mil. Höhö.

Under det gågna året har jag haft några veckor som verkligen stått ut distansmässigt. Allt går att läsa om här. Första veckan på förra året firade jag semester med 2 marathon och en halvmara. Bra start. Sedan har vi vecka 13 när jag sprang längst med Algarvekusten i Portugal (23mil), vecka 32 när jag sprang Stockholm – Gränna (30mil) samt sista riktiga toppen vecka 17 när jag sprang Bislett 24h.

Jag har snittat 67km/vecka under året, och haft några riktigt fina träningsveckor. Mycket mängd och otaliga tillfällen 10mil på en vecka gjorts av ”bara farten”. Mycket stolt över vecka 43 och 44 då jag tog mig i kragen och sprang 13+14mil i träning inför Bislett (inkluderat kvalitet och lite alternativt t.o.m).

Tyvärr har det blivit hela 5 veckor helt löpfritt. Dock är det så det blir ibland. Förklaring: v.2 = sjukdom. v.12 = sjukdom. v.39 = återhämtning från Berlin Marathon. v.48 = återhämtning från Bislett 24h. v.50 = knäont efter Luciatåget.

Inte så farligt egentligen. Sjuk blir man ju ibland, och återhämta sig måste man ju göra. Jag tycker jag har varit ganska duktig på att hårdvila när jag har behövt det.

Och slutligen kan vi kolla på detta cirkeldiagram. Ja vi vet att jag har sprungit. Mestadels av tiden. Men jag har även flyttat mina gränser. Min definition av ”långpass” har ändrats varje år de senaste tre åren.

”Löpning – Långpass” är alla pass från 30km och uppåt (till skillnad från 2010 då jag ansåg det ligga på 20km+). ”Löpning – Lång distans” är passen från 16-30km, och ”Löpning – medeldistans” Från 11-15. Så får jag kalla 10km ”Löpning – Kort distans”. Det hade jag aldrig trott när jag började springa och tyckte att milen var en omöjlig distans… men allt är möjligt.

Så hur kommer 2012 se ut?

Jag tror inte jag kommer lägga samma betydelse vid distans. Möjligtvis springer jag lika långt eller längre än 2011, men det är inget mål. Jag vill lägga mer krut på kvalitet i vår och sommar.

Jag ska bli starkare. No question about it.

.. och kanske satsa på lite fler kortare lopp. Jag vill få upp farten iår.

Sedan vilka lopp och hur året ska se ut 2012. Där har jag börjat ändra mig lite grann. Tror jag. Och inte löst frågan i skallen än, så träningsmålen kommer lite senare.

Summa kardemumma…

2011 var ett bra år. Dela gärna med dig av egen statistik :-)

10 Comments

 1. Vad spännande att läsa, får man fråga vilken sida du registrerar dina träningspass på…? Eller gör du det i excell?

  • Miranda Kvist

   Absolut att man får fråga :-) !

   Jag använder funbeat.se. Enkelt att regga alla pass via en app i telefonen :-)

   • det ska jag testa, om det funkar via datorn med.. jag tillhör den (lilla) skaran som inte har en iphone/andorid telefon ännu… ;)

 2. Det året är något att vara stolt över! Grymt jobbat!

 3. Mängd ger resultat, helt klart. Grattis till dina 356 mil, mycket med tanke på att du dessutom haft uppehåll i fem veckor och också tränat en del annat än löpning. Kan kanske vara intresant att se vad mer kvalitetsträning ger för resultat på tiderna men själv tror jag att det är antalet mil som är mest avgörande på lång- och ultradistans.

  Fick 2011 ihop 611 mil. Kanske blir det i år 900-1 000 mil om mitt stundande coast to coast i USA går vägen.
  Keep on running!

Comments are closed.