Underbara år 2011!

2011 kommer alltid vara året det hände. Jag undrade hur jag någonsin skulle kunna toppa 2010? 2010 som var så fantastiskt. Men jovisst tusan toppar 2011 år 2010.. helt överlägset! :-)

Jag är så tacksam över mina uppleveler i år, saker jag har fått uppleva och varit med om samt mina underbara nära och kära som har varit med mig hela tiden. Lyckan är stor när jag tittar tillbaka på mitt härligaste år hittils…!

Det jag tänkte ta upp i inlägget blir framförallt löprelaterat för ärligt talat, det är ju främst det jag har sysslat med ;-)  Jag började exempelvis första veckan med att springa två marathon. Årets första marathon och mellan Norsborg – Ropsten. Varför inte liksom? Jag hade helt klart utvecklat min löpning.

..och löpningen gick som i en dans när jag anordnade Januarijoggen och snart sprang jag en egen vintrig långrunda på marathondistans. Jag började förbereda mig inför den stora kommande utmaningen: TEC 100 miles (16mil). På vägen hann jag springa Östermalms alla gator och runda alla öar i Stockholm.

En helg var jag lite less och uppmanade till att gilla min facebookstatus. ”För varje gilla springer jag en kilometer i helgen”. Haha. Som jag ångrade mig när helgen helt plötsligt skulle bestå av 80km! Men klara av det? Det gjorde jag förstås.

Veckan därpå sprang vi blå linjen och dagen efter rundade jag upp till ett helt Vasalopp. Stockholm var vackert, löpningen var vacker och milen bara rullade iväg! Snart blev det ett marathon på ett helt vanligt efter-jobbet-pass t.o.m och jag började verkligen bli skarp på distanser.

Strax därefter for jag och mina finfina vänner och sprang Rom Marathon och snart stack jag vidare till Portugal.

I Portugal sprang jag med Rune och övriga deltagare längst med hela Algarvekusten. En fantastisk upplevelse med många skratt, många mil och massor med sol. Ett perfekt sätt att fira en 23mila-semester. ULTRA RUN ALGARVE 50km+43km+42km+46km+49km.

..och snart skulle då den stora tävlingen gå av stapeln! TEC 100miles! Och jag blir magsjuk! Förtvivlad gör jag allt jag kan, försöker tvinga i mig lite mat kvällen innan och försöker peppa mig själv innan jag inser att DNS är det enda rätta. Tur i oturen (?) är att SM på 100km går veckan därpå, och nu laddar jag om!

SM 100km blir ett stort minne för livet. Att springa runt, runt, runt i Tibro och få uppleva min absolut första riktiga ultralöpartävling. Jag är hooked! Dessutom tog det bara 10h47min och jag kniper en 7:eplats på ett Svenskt Mästerskap.

Efter återhämtning och lite skriverier i tidningar står jag tillsammans med min bästa vän på startlinjen för Lidingö Ultra som vi roar oss med denna vackra vårdag. Benen är på väg tillbaka då vi tar oss uppför Aborrbacken dubbelt upp.

..och jag inser att det inte är långt kvar till den stundande Vätternrundan och passar därmed på att cykla 14mil i pissväder under Roslagsvåren. En löpare på cykel, why?

…innan jag inser att det är ännu kortare tid kvar inför Stockholm Marathon. Jag som har sprungit långt och långsamt har inga större förhoppningar på nytt Personbästa. Men vad händer?! Det sänks rejält från 3.35 till 3.28! Livet är gött! På plats finns alla fina underbara vänner och löpningen tycks inte göra annat än gå på räls :-)

Vänstrar återigen med cykling och överlever Vätternrundan, strax innan cyklar vi från Stockholm till Gränna, men det är en mindre rolig histora. Glad är jag bara av att ha klarat av cykelturen runt Vättern… och ganska snart återgår jag till det jag kan, och passerar 20 stycken 4milare för året.

Nu är det sommar och svetten lackar! Den bästa månaden för alla sociala ultralöpare är här! Jag varvar fantastiskt roliga intervallpass med vännerna under veckorna och sjukt härliga och långa ultrapass på helgerna. Hornstull – Järna avverkas och jag anordnar Ursvik All In innan jag testar på triathlon.

Jag åker upp till Säter med mina Järnmän för att testa Säter Triathlon. Överlevde med mersmak, även om simningen var brutalt jobbig!

Och snart var det dags för en av sommarens höjdpunkter på riktigt! Sommartåget från Jönköping till Visingsö. Med världens bästa gäng! Gick som på en räls med sol, skratt och livsglädje. Ett minne!

Innan jag kom hem och vände i dörren, flög till Bergamo i Italien och tog mig vidare upp till Schweiz. Här skulle ett 8 mil långt berslopp avverkas med 2300 höjdmeter. Ömson sol, ömson regn. Hagel och piskande regn uppe på 2700 höjdmeter och ändå sprang jag med ett leende! SWISSALPINE!! Verkligen i sin egen klass! Bergen var magiska!!

Flög hem på sega ben och tog mig iväg till Kalmar för att heja på Järnmannen. Samma kväll körde jag upp till Stockholm med Suss och dagen efter började vårt stora äventyr FRÅN STHLM TILL GRÄNNA!!

Dagar fyllda av glädje, distans, skratt, mat, vaselin, skavsårsplåster, sökande, bilvägar, grusvägar, småstäder och icabutiker i en röra… en fantastisk röra. Så mycket endorfiner. Tack underbara vännern för detta äventyr. Vi bestämde oss och vi gjorde det. Dag efter dag kom vi närmre Gränna hamn och 7 dagar efter start stod vi där. 43+57+45+21+52+49+33.

Det började som en rolig grej, men helt plötsligt hade vi gjort det! 30mil i löparskor!

Livet rullade på och snart var semestern över. Jag började helt plötsligt att föreläsa om löpning, och en helt ny drog var hittad ;-) VIlken kick och kul upplevelse att få dela med sig av sitt största intresse till andra intresserade! Det blir inte bättre säger jag bara..

Och snart var det dax att verkligen ladda inför höstens stora mål. Att ta sig under kvalgränsen till New York marathon på Berlin Marathon. Som jag hade laddat! Nervöst var det och jäklar så ont det gjorde, men jag fucking did it!! 3.21.59 blev det till slut.

..och jag insåg att satsningar betalar sig. Är man bara tillräckligt dedikerad så kan man fixa allt.

Dags för en viloperiod efter en mycket intensiv och rolig vår och sommar. Ladda om batterierna. Byta fokus. Skifta hastighet i steget. Gå från marafart till ultrafart igen. Snart skulle den första 24timmarstävlingen gå av stapeln och jag började tugga många mil igen. Bjöd in till en erövring av gröna linjen som gick över förväntan. Veckan därpå rullade vi in alla tvärbanor och rundade alla vikar i stan.

Lite extra vila och sedan var det då äntligen dags. Bislett 24h Indoor Challenge. Min första egentligen ultraupplevelse. Att springa ett helt dygn. Det blev ett galet dygn där jag färdades mellan himmel och helvete ett antal gånger, men på köpet fick jag ett minne för livet, en erfarehet och något jag aldrig hade velat göra ogjort. 148,63km kom jag till slut :-)

..och hur avslutar man ett sådant här år då? Jo man ler non-stop när man springer Luciatåget med världens mest charmiga löpargrupp. Vårt hittils största och roligaste arrangemang, och bara bättre och bättre blir dem!

Nu till den stora frågan. Hur summerar man ihop ett sådant här år?

Det har varit ett så grymt bra år som verkligen gått min väg totalt löpmässigt.. och stundtals har jag nästan kännt att ”det snart borde gå åt helvete” eftersom allt innan har gått så bra. Som att det måste bli balans i kosmos på något vis… haha.. för många superlativ till en människa är liksom inte rättvist..osv. Eller något sådant. Om ni förstår vad jag menar.

Jag har förstås upplevt mycket härligt i löparskor iår men jag har även träffat så många oerhört mysiga människor. Flera som har blivit mina nära vänner, och det är jag förstås också så otroligt lycklig över.

Jag har som sagt börjat föreläsa lite och t.o.m. blivit med företag (och facebooksida – gilla?). Kanske, kanske, t.o.m. tagit ett steg närmre mot vad ”jag vill syssla med”. Livspusslet börjar reda sig lite granna.

Så lopp, träning, event, vänner, familj och resor i en salig blandning. Jag har hunnit springa i 6 olika ländor, och hunnit springa nästan 10km per dag i ett helt år. Vad mer kan man liksom be om?

Jag blir alldeles varm när jag tittar tillbaka på året som har gått, och värdesättar varje liten detalj. Jag hoppas nästa år kommer bli minst lika bra. Och överträffar det 2011 så kommer 2012 blir ett helt sjukt kul år.

Livet är ju till för att upplevas, och jag ser fram emot fortsättningen!

…. flygandes fram i löparskor förstås!

37 Comments

 1. Jadu, det där löparåret kan bli svårt att toppa? Bra jobbat. Några längre a till b-ultror i fin miljö, kanske.

 2. Tack för att din härliga och positiva attityd…den går rakt igenom skärmen och peppar upp en trots att man inte springer som du gör!!! :-)

 3. Shit vilket fantastiskt år du haft!!! Grymt!

 4. Fantastiskt inspirerande. Du är grym Miranda!

 5. Vilket fantastiskt år du har haft! Imponerade! Det har varit superroligt att följa din blogg under detta år och jag förmodar att det bara kommer bli ännu mer roligt under 2012 :D

 6. Vem är Rune?

 7. Jan-Erik

  Det har varit ett kul löparår med dej.
  Visste vi inte när du lite osäker ringde och frågade om en plats i bilen ner till Tibro :-)

  • Miranda Kvist

   Hahaha… känns som evigheter sen :-)

 8. Vilket grymt år!! Så mycket kul på bara ett år och ändå finns det så himla mycket mer kvar därute, kan säkert fylla flera ännu bättre år !!

 9. Jag önskar dig ett lika fantastiskt 2012!

 10. Heltfantastiskt!!!!!!!

 11. Inte konstigt att så många läser din blogg när du har så otroligt många härliga och roliga äventyr att berätta om!:) Vissa människor verkar sitta och vänta på att bra och roliga saker ska hända – du är inte en av dem, du SER TILL att bra och roliga saker händer :)

 12. Fantastisk!

 13. Du är ju bara för go! Det är din inställning som gör att det aldrig kommer ”gå åt helvete”. Den ska du vara rädd om!

 14. cheap rusty hearts gold en compagnie de qualit¨¦. Merci au contraire l’envoi soign¨¦.

 15. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 16. ORANGE BEACH BLOG Blog Archive

 17. Apollo Institute of Performing Arts Media Gallery apollo

 18. MS 150 2006 C4cycling

 19. louis vuitton outlet Powered by Discuz

 20. Challenge Accepted Manprovement 101

 21. PatelloFemoralPain Pain in the front of the knee Marin Movement Center Physical Therapy Information Blog

 22. normalHQ01855 I Heart Selena Tu mejor fuente de informacin, noticias, fotos y videos sobre Selena Gomez en todos los sitios de habla Hispana

 23. Solex Click Lock

 24. Xcite Racing Neuigkeiten Team Xcite 2 ist wieder on

Comments are closed.