Har jag glömt ultralöpningen?

Nej men det är såklart att jag inte har!

Nu har det ju blivit massor av korta snabba pass, halvmaror och massa alternativ träning. Var är ultralöpningen? Jo. Ni som är med mig här dagligen vet ju att det är knät som rehabar sig upp på längre och längre distanser just nu. Inte mer än så. Mitt tränings – och tävlingshjärta kommer alltid brinna extra för ultralöpningen, inget annat. Det finns liksom ingen bättre känsla än den där totala tröttheten som förlamar kroppen efter många, många, många timmars träning. Jag vill bara uppleva mer sådant.. och det kommer jag.

Men inte riktigt än på ett tag. Jag kommer hålla mig på maximalt ”marathondistanser” i sommar. 45km’are tror jag mig klara av, men jag kommer inte att gå och köra idiot 7milare även om knät är med i matchen.

Nej jag ska bibehålla styrkan och alternativträningen. Njuta av farten.

För vet ni vad. Jag tror bara att det är positivt. Hade jag inte råkat ut för knä-problem tror jag väl aldrig att jag hade känt mig såhär stark och snabb just nu. Helt crazy men sant.

Så nej, någon ultralöpning har jag inte glömt bort. Det finns massor av år kvar att springa. Man får komma ihåg att jag bara har sprungit kontinuerligt i 2,5år, och man lär sig för varje dag.

Den långsiktliga planen är ju förstås att klara av något av kraven för landslagsgruppen:

Kvinnor: 6H: 70 km 100 km: 9:30 12H: 117 km 100 miles: 19:10 24H: 185 km 48H: 280 km.

..och vet ni vad. På ett riktigt anti-jante-vis så ska jag meddela att det kommer jag att fixa. Målinriktat. Långsiktligt och fokuserat, och med stor vilja förstås. Det kommer. Men det får ta tid. Jag vill förstås ha roligt också. Så kombinationen glädje och resultat ska det bli. Många kommande träningstimmar fyllda av endofiner, svett och mjölksyra.

För liksom. Vem behöver tv…

Utmattad Miranda 2min efter avslutad 24h-tävling. Otroligt beroendeframkallande känsla, den där utmattningen.. 

6 Comments

  1. Linda

    Spännande att följa din väg !

  2. bella

    Glad jag blir. Du är så vettig och inspirerande. Jag har precis åkt på knästrul med ont efter löpning och massa oro och uteblivna löppass. Har precis fått ok från naprapaten att det sitter i musklerna och mha massage och stretch och styrkeövningar för baksida lår ska det bli bra igen. Skönt att läsa att du klarat av att komma tillbaka utan att tappa motivationen och glädjen. Kan du så kan jag också komma tillbaka. Heja Mirre!

    • Miranda Kvist

      Hejsan Bella! Det går framåt i alla fall, och det är viktigast. Det gäller att se det ”positiva” också. jag kör mycket mer styrka och kvalitet och jag tycker ju att det är roligt :-) Så lite tur i oturen lite grann ska man nog tänka :)

  3. Bra där med Jantelagen; Destroy it and keep going!!!
    //Tuggarn

  4. Daniel

    Hej.
    Vet att du några sidor bakåt snackade om Hornindal Rundt.
    Om det fortfarande är aktuellt kan jag meddela att det börjar ta slut med boendeplatser. Jag bokade idag och fick ett rum på ett motel 22 km ifrån Hornindal/Grodås.
    Som om ni fortfarande funderar så fundera fortare.

    Mvh

Comments are closed.