Ett recept på en tokig lördag!

Okej här ska ni få receptet på en halvtokig lördag!

Det roliga är att jag knappt reflekterade över min lördag.. ”Det blir en kul grej” sådär som jag brukar tänka ;) Men haha.. lite halvflängig, men absolut en kul grej!!

Kvällen innan, i fredags, bar det ju iväg till Norrköping. Där var det ju fest på stan så det blir inte världens lugnaste kväll direkt. Att det skulle kutas ”lite” på lördagen var inget som hindrade. Och jajamen, laddad och klar med terrängpjucksen tog vi oss an Vrinneviskogen efter tips i receptionen på hotellet.

Mtb-banan visade sig vara en rolig utmaning, inte riktigt utmanande som i Ursvk, men helt klart kul och härlig att komma farande på ! Och tidsmässigt hann vi runt 2 varv, och javisst sprutade det lite mjölksyra ur öronen på mig när jag försökte hinna ifatt löpsällskapet. Knappast enklast i världen, men nog tusan vann jag sista spurten, YES!

Pass 1: 15km terräng, tid 1h24min, tempo 5.34min/km, puls 178. 

Bra? Jag vann sista spurten. Dåligt? Jag vurpade och blev mobbad för det resten av rundan ;)

Jajamen!

Och så snabbdusch på hotellet, checka ut och fara mot Stadium Arena i Norrköping. Här väntade nummerlappen och Norrköpings stadslopp!

En liten maskeradklass med pris fanns, och jag kollade förstås in min konkurrens. SuperMario-brorsorna kunde bli tuffa att slå insåg jag ;)

Men härlig stämning och ett stort gäng, närmare 1100 löpare på debutloppet! Jag roade mig med att värma upp lite. Eller mest väcka benen efter morgonens terrängtuggande. ”Tur jag bara ska ta det lite lugnt”. Men så. Löpdags!

20120819-141826.jpg

Rullade på från start i ett bekvämt tempo. Började direkt tjoa och heja på publiken, SÅÅÅÅ ROLIGT!! Jag vet att jag är en tönt, men jag bjuder på det, hahaha för det är så kul när barnen bara ”SUPERMAN???!!!” hahaha :-) :-) och visst värmde jag upp dem!

Likaså lite medtävlande som svettades på runtom mig. Jag försökte peppa dem, men de bara skrattade över att jag var så pigg och tjoade hela vägen runt. ”Fan va knäckande” skrattade dem. Ja… jag berättade inte om morgonens runda kan jag meddela…

20120819-141838.jpg

Sedan hade jag faktiskt noll koll på tiden, jag hade ju lämnat klockan. Jag skulle ju ändå springa i en polyesterdräkt, och det var ju dagens andra pass. Mest på skoj ni vet. Noterade dock hur benen trummade på obehindrat trots att jag mest sprang med armarna i luften och roade mig med lite piruetter och high-five med barnen. ”Nog under 50min ändå”.

Döm av min förvåning när jag kommer in i mål och ser att klockan inte ens passerat 45min.. OPS?

Mattias Eklunds foto. ”I strax över 4-tempo kom en som stack ut lite från den gråa massan”

Jag som tog det himla lugnt i backarna osv. Man kan bara ana vad tusan jag sprang i för tempo på platten egentligen.. men benen trummade på himla fint. I polyesterdräkten liksom!

Träffade även superftrevliga 100km- SM-vinnaren i omklädningsrummet. Himla fint i Norrpan! Härligt lopp, jag kommer hit igen!

Pass 2: 10km, tid 44.37, tempo 4.24min/km.

Bra? Jag vann maskeradklassen i tid OCH utklädnad och kasserade in ett pris värt 1800kr. Tackar tackar! Dåligt? Superwomandräkten andas ej. Jag må svettas lite, men milen på 44min.. ja då svettas även jag!

20120819-141907.jpg

Sådärja!

Dags att bege sig hemåt. Världsskojigt på vägen som vanligt. Vi vann några bilfajter och körde ”Gul bil” mest hela vägen. Jag tror jag vann? Eller så slog jag i alla fall hårdast när jag såg en gul bil :-)

Några kaffe på det, lite häng och sedan dags att dra på sig (den något fuktiga, ja) Superwomandräkten igen!!

Mötte upp Jenny för tbanan in mot stan och det stundande partyloppet Midnattsloppet!

20120819-141927.jpg

Och ja, vad skulle nu benen bjuda på ? Det kan man ju undra. Skoj skulle det bli hursomhelst. Jag har ju sprungit så mycket och så långt att jag aldrig reflekterar över 10km, och tur är väl det när det är dags att väcka benen igen.

Men vet ni vad!

Ingen ide att oroa sig!!

Det var FEEEEST från start till mål!! Jag flög fram tack vare den fantastiska publiken!! och hade så förbannat roligt! Jag kan mycket väl ha skrikit från start till mål, och ALLA skrek på mig! Jag tog alla kurvor i ytterkurva för att heja på publiken, och alla var med! Svårt att beskriva, men Midnattsloppet är verkligen ett partaj! Mitt 4e Midnattslopp, och satan om man inte alltid ska springa utklädd ändå. Så roligt!

Jag skuttade uppför Sofia-kyrka-backen och ropade ”Suuuuperkrafter” och kanske roade en och annan.. haha. Mina ben bara pendlade på obehindrat!

Och jag skrattade, snurrade, skuttade, hoppade och high-fivade mig igenom den oftast ökände ”tuffa” Midnattsloppet-banan under 48min.

Noll struktur, men ack så kul!

Pass 3: 10km, tid 47.48, tempo 4.42min/km

Bra? BÄSTA STÄMNINGEN! Dåligt? Det tog slut så snabbt ;)

20120819-141954.jpg

Sedan så hittade jag en intet ont anande, ännu idag okänd Superman, att fotograferas med! Vi får se om han vågar ge sig till känna ;) Typiskt mig att hoppa på honom liksom. Men vad gör man inte för en bra bild. Men värst vad liten jag ser ut!

Men i övrigt då. Jo, hängde med familjen som kommit in och hejat, njöt av alla härliga löparvänner man stötte på innan jag och Jenny började frysa. Inhandlade grillkorv och brownie och satte oss på tbanan hem väldigt sent. En otroligt lång dag som innebar mycket flängande minsann, men med pigga ben och go känsla i kroppen. Lika mycket energi som jag gav fick jag tillbaka gånger två!

Dessutom ser jag det som ett ruskigt bra formkvitto inför Berlin faktiskt. Morgonpasset var garanterat ett sub5fartspass på platten, så typ 35km (varav 20km i polyester) i sub5fart, ganska obehindrat. Det är bra. Faktiskt riktigt bra, och bådar gott inför satsningen på sub 3.20 på Berlin Marathon.

Okej. Toppen. Ett recept på en kul lördag!

33 Comments

 1. Åhh vad roligt! Jag var också i Norrköping men sprang inte och sen fick jag tag i en sista minuten biljett till midnatssloppet.
  Härligt! lycka till i Berlin!

 2. Johanna

  Låter som en grymt bra och rolig dag!! :D Man kanske skulle hitta nån fin maskeraddräkt och börja springa träningspassen mitt inne i stan, verkar vara ett bra recept för lite(eller mycket!;) extra energi!

  • Miranda Kvist

   Hahaha…jaaaa!!

 3. Jakob Ruhe

  Låter verkligen som en fantastisk dag! Starkt!

 4. Ida

  Du hittar på så roliga saker hela tiden, du är väldigt inspirerande! :)

 5. Du är bara så där härligt galen:) vilken dag!

  • Miranda Kvist

   Haha tack Helena :-)

 6. Madde

  Men haha vad udda!
  Är inne på din blogg för första gången någonsin idag! Ser att du sprang midnattsloppet på din blåa tröja, funderade på om du kanske var utklädd? Kommer fram till att enda tjejen jag sett och memorerat var en superwoman. Vilket ju är sjukt i sig, men sen läser jag vidare

  ”Sedan så hittade jag en intet ont anande, ännu idag okänd Superman, att fotograferas med!”

  och tänkte, utan att ha sett bilden, ”haha, jag undrar om det är killen från min skola! han som är 2m lång och ALLTID utklädd till superman!”

  Och det var det :) Visste inte ens att han sprang midnattsloppet i lördags, hihi!

  • Miranda Kvist

   Hej Madde!! Haha vad rolig kommentar :-) Och ja, vad är oddsen!!

   Men nu får du avslöja vem min superman är?? Haha. Stackarn vet inte att han är kändis på bloggen nu!

 7. You bring up several interesting views that got me thinking. I agree on a lot of this content. I feel you have a lot of good insight in this area.

 8. My partner and I stumbled over here by a different page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking at your web page again.

 9. Gstebuch Desaveau Rock aus Berlin

 10. Fillet of beef with mushroom sauce and potatoes

 11. BITS, Pilani Rajasthan Gallery Listing CoolAge

 12. Paco Rabanne , . Princesska KupitPerm.ru

 13. Blog do Luan Knaya O MIAMI S PERDE PARA SI PRPRIO

 14. hier haben sich geile Amateurinnen nackt fr Dich ausgezogen Geile Weiber und versaute Frauen nackt.

 15. Tracking tens of thousands of keyword positions

 16. burberry outlet sale

 17. Keeping your child safe, get safety coupons, discount codes, save money help kids

 18. about Neck Liposuction

 19. 30 How did the global nature of culture affect sports, music, fashions, and the arts Yamini Ap World

 20. Hej! Undrar var du fick tag på din superwoman/girldräkt? Eller gjorde du den själv? Hur isåfall :) Ska på en studentskiva och vill vara superwoman jag med, utan att köpa en hel dräkt för massa pengar haha :)

Comments are closed.