Vad har jag nu fått för mig?

Okej, visst är jag en sådan som knappt hinner blinka innan jag tittar efter nya utmaningar. Man ska dock komma ihåg att jag lever väldigt mycket i nuet också, och är himla mån om att komma ihåg att livet är NU och inte sen.

Men, i alla fall, man kan ju inte låta bli att blicka framåt ibland ändå. Och det var det jag gjorde igår när jag skrev om UTMB. Ultra Trail Mont Blanc. 100 miles runt Mont Blanc.

Det är inte första gången jag skriver om loppet, men det är först nu jag börjar tagga till inför detta på riktigt. 24h på bana känns som ett minne blott, jag vill bara springa i berg nu.

Hur gör man då för att stå på startlinjen för UTMB?

Jo det krävs ganska mycket. Inte ”bara” att springa loppet; 168km och 9600 höjdmeter, passerar genom Frankrike, Schweiz och Italien. (No big deal…höhö).

Nej men alltså, det är svårt nog att komma till start, för att inte tala om att komma i mål!

  • 7 poäng. Poäng får man genom att klara av ett antal krävande och utmanande lopp världen över. Ju mer utmanande, desto fler poäng.

För min del blir det alltså att samla poäng 2012-01-01 till 2013-12-31. Detta år har ju nästan passerat och jag har bara 1p från Kilian Classik. 2p ordnade jag på SwissAlpine förra året, men det är struket nästa år. Just inför kvalet till 2013 ändrade de till 7poäng på 2år istället för 5p på ett år. Men för egen del blir det nog att behöva samla 6-7p nästa år om jag vill ha en chans på UTMB 2014. Dock ska man komma ihåg att man ska ha tur i ett lotteriet även efter alla kvalpoäng. Både dyr, och himla svår historia alltså ;)

Eller VÄRLDENS UTMANING.

Och möjligheten att uppleva FLERA UTMANINGAR PÅ VÄGEN.

Ja, ni fattar. Det är ju resan som gör det.

Det finns ju alldeles för många ashäftiga lopp att springa för att kvala. De som känns intressanta är följande:

Hemmaplan eller Gran Canaria?! Mitt Xtreme-spår start midnatt för 5 varv runt. Tryggt, nära (och billig histora) eller upp på en vulkan? I HETTA. Det är frågan det ;)

En rolig Norgehistoria? Ska vara helt fantastiskt vackert och tufft i Hornindal. Samtidigt har jag drömt om att springa Trail Lago di Como (mina gamla hemtrakter i Italien) i 2 år.

Jag skulle ha behövt ett 2p-lopp iår egentligen. Men som ni vet så har jag haft problem med knät. Och jag vågar mig inte på 7-8mils lopp än. Nästa år så. Nu känns i alla fall 40-50km stabilt igen (HELLELUJA!!) och jag kommer inte rulla på 100km-lopp bara sådär. Nej jag ska strategiskt och restriktivt öka upp sakta men säkert..

Så jag får nog skrapa ihop en 2poängare på hösten nästa år också. För denna höst blir det nog sannolikt inte. Har inte riktigt tiden eller pengarna just nu att spontanåka till Italien. Även om jag verkligen skulle vilja hehe.

Eller.

Hmm. Trail Lago d’Orta. 63km. 3800hm. 2p.

En snabbis till Milano..

Vem är på?

11 Comments

  1. Matilda

    Spännande!

  2. Mia

    Jag tycker det låter helt perfekt! Jag är mycket hellre serviceteam i Alperna än i den där sunkiga tunneln under jord i Oslo.. ;-) Fast det var ju rätt skoj det också! Helt övertygad om att du lyckas kvala in iaf!

    • Miranda Kvist

      Miaaaaa!! Var och när ville ni åka till Toscana?? Jag ska hitta ett italienskt lopp till oss då :D

  3. Jenny

    I’m in for Milano! När åker vi?? =)

    • Miranda Kvist

      Yeaaahhaaa! Helt ärligt, kolla torsdag kväll 18 okt till mån kväll 22 okt. Ryanair 1000kr, boende 30€/natt- Kanske kan ordna gratis i milano 2 av 4 nätter dessutom :)

      • Jenny

        Jä-ar.. Kollade precis kalendern och är bokad på jobbet dessa dagar.. Typiskt!! Dags att byta jobb mao.. ;-)

  4. Daniel

    Svarar här:
    Nej jag har inte sprungit Ursvik Ultran. Sen går inte den i maj utan i månadsskiftet mars/april. Jag siktar på ett bra resultat på Täby Extreme Challenge 100 miles till våren.
    Jag har börjat kika på TransGranCanaria som går av stapeln 1 mars. Tror det kan vara skönt att få komma från trista vinter-Sverige då :)
    Jag kollar på deras längsta lopp, 123 km & 5520 hm som ger 3 poäng men även deras lite kortare Sur Norte på 96 km & 4100 hm ger 3 poäng (allt enligt ultratrailmb.com).
    Och har jag läst rätt kan du faktiskt använda dina 2 poäng från Swiss till nästa års CCC. Där springer man faktiskt 100 km på UTMB banan. Jag är kluven om jag ska springa CCC nästa år för att få koll på banan eller sikta på UTMB direkt.

    • Miranda Kvist

      Hej Daniel! Juste månadsskiftet mars/april, dock blir det nog det ena eller det andra.. :) Visste inte att jag kunde använda swisspoängen till CCC. Det är väl också en trea va? Fast å andra sidan vet jag inte hur sugen jag är på 100km runt Mont blanc ena året och 160km nästa år. Då kör jag nog hellre ett italienskt lopp eller hornindal för en 3poängare, så får man spara på mont blanc lite :-) Som sagt, det är ju både resan dit och utmm som är målet :-)

      kommer nog säkerligen och hejar på TEC, så stort lycka till!

  5. Anja

    Hur fungerar det, får man poän bara av att ställa upp.. Eller måste man ta sig runt? På någon speciell tid?

    • Daniel

      Du måste ta dig runt på en godkänd tid. Dvs den tid som arrangören har utsatt som maxtid.
      När du ansöker om en plats till UTMB skickar du med dina resultat från de olika loppen.
      För att få delta i UTMB måste man ta 7 poäng på max 3 lopp. Och för att få bli ett poänglopp måste det klassas som trail.
      Alla poängloppen finns på:ultratrailmb.com.

      • Miranda Kvist

        Hehe tackar för hjälp med svar Danne, du har grym koll :-)

Comments are closed.