En vecka kvar

Ibland fascineras jag över saker och ting jag gör. Åker till Italien och drar av något helt random tufft lopp som typ ingen förutom jag kan uttala liksom….

Ena stunden är jag nervös. Nästa stund tycker jag att det egentligen inte är speciellt långt. Hur farligt kan det bli.?

Vad vet jag.

Dagen till ära är det dags att börja lägga novemberprogram till adepterna, några kommer få säsongsvila lite. Jag själv kommer också säsongsvila tids nog i november. Ca 2 veckor utan löpning och bara alternativ träning. Omladdning såväl psykiskt som fysiskt.

Skippade jag totalt förra året då jag hade 24h-tävling i faggorna slutet november. Så ”säsongsvilaperioden” fylldes av den ena 5milaren efter den andra. Så ska jag inte göra i år. Det känns mer nödvändigt än någonsin att säsongsvila om jag ska vara ärlig.

Kör du säsongsvila?

20121013-073456.jpg

4 Comments

 1. Vad räknas som säsongsvila för en multisportare? Jag vilar från skidåkningen och snöskolöpningen på sommaren, gillar inte att utöva dessa aktiviteter på barmark. På vintern vilar från kajakpaddling, stiglöpning och MTB-cykling i skogen p.g.a. is och mycket snö. Styrketräningen fuskar jag med året runt.

  Så jag har alltid säsongsvila kan man säga.

  • Miranda Kvist

   Ruskigt bra fråga det där :D hahaha.. men kanske är säsongsvila för dig helt OFF träning en kort period.? Kör du någonsin det??

 2. Ja, för några år sedan hade jag helt off ett längre tag. Typ några år. Resulterade i övervikt och sålig självkänsla.Kanske det är det som gör att jag är lite rädd för inplanerade viloveckor, rädsla för att bli bekväm igen. Mvh, en latmask i grunden ;)

  • Miranda Kvist

   Aj då, jo jag förstår nog vad du menar. Men ändå, tänker att om man alltid går on and on and on året runt, att det kan bli nödvändigt att någon gång köra ett riktigt break? Mest mentalt tänker jag nog på… ;)

Comments are closed.