Duracell on ice!

Hej hörrni!

Idag hade jag noll som helst ro och harmoni i kroppen, så tanken om en 2h-skubbande försvann omgående. Ville bara springa kort och snabbt.

Dock var det ju typ isbana ute. Och ingen platt heller, utan ”ismodd” egentligen, frusen snömodd. Det sämsta underlaget för snabbhet, men inte tänkte jag stänga in mig på ett löpband.

20121229-135124.jpg

Drog en kilometers uppvärmning innan jag ökade takten. Höll mig kring 4.30tempo utan att riskera varken livet eller benen. Haha vad folk halkade runt kring sjöarna. Jag själv fick köra mer hela-foten-isättning än framfoten för att försäkra mig om att spikarna fick grepp.

Kort och effektiv is-snabbdistans i halvmaratempo (tack gode gud slipper jag springa halvmara i det tempot idag), 5km på ca 22.30. Men det är bra att det finns lite snabbare steg att plocka fram när man känner för det. Ser fram emot en spännande vår, såklart jag ska köra trail men under 42 på en platt mil är jag också sugen på att gå.

Dagens lördagsskubbande klart med andra ord. Och det tog verkligen inte hela dagen!

 

3 Comments

  1. Jenny H

    Hej Miranda! Har du något bra tips på skor att springa?. Har köpt nya Icebugs. Dom är bra på allt utom is Halkade mest runt idag på min löprunda.

    • Miranda Kvist

      Oj, men har du inte spikar under dem?? De är mina bästa på is??

  2. Det gäller verkligen att ha tungan rätt i mun nu. Det är verkligen halt. T.o.m. när man bara GÅR! :-P

Comments are closed.