Att vara eller inte vara en ”Vältränad doldis”?

DET är frågan!

Jag tror minsann att jag blev godkänd, så det är lugnt ;) haha.

Nej men, dagen till ära bjöd ju på fystester och delaktighet i reportaget ”Vältränad doldis” i Outside.  Det är ju förstås alldeles för roligt för att tacka nej till (och såklart smickrande att man får vara med)! Även om man absolut räknade med lite pannbenströtthet när man skulle upp på bandet idag!

20130224-170917.jpg

Hade en härlig tur och träffade ett himla skönt gäng andra ”Vältränade doldisar”; Thomas, Annika, Rolf, och så Anna som jag känner sedan tidigare. Vi träffades första gången när vi var med i livestreamad landskamp förra året!

Här sitter jag och vilar (laddar?) inför mina tester.

20130224-170924.jpg

Vad som gällde var då mjölksyreupptagningstest (laktat-test), maxpulstest direkt, därefter maxande = 1min armhävningar, 1min saxhopp, 1min sit-ups, 1min rygglyft och avslutande en omgång plankan tills man föll. Låter väl som en rolig utmaning ??

20130224-170933.jpg

Annika och supertrevligareporterNiklas :)

20130224-170949.jpg

20130224-170957.jpg

Och så lite foton på det förstås. När man GJORT testerna. Hehe.. vi var faktiskt snyggare innan, då borde vi passat på med fotografierna ;)

20130224-171003.jpg

Hur gick mitt test då?

Mjölsyretestet; Ja, vad ska man säga. Rullade på som vanligt. Har ju gjort detta förr. Upplevde mig ganska pigg. Först 10min på 5.30 tempo, därefter 4min i 5tempo, 4min i 4.40 tempo och avslutande 4min i 4.17tempo.

Kände inte mig direkt slut eller trött. Men jag ”antog” att jag kickat över mjölksyretröskeln på 4.17farten. Tji fick jag ;) hahaha… det hade varit intressant att gå upp ett snäpp till, då jag faktiskt bara hade 2,3mmol mjölksyra på 4.17tempo. Mjölksyratröskeln ligger ju på (vad jag lär mig) när kroppen ansamlat 4mmol, så jag är en bra bit därifrån. Så jag har det inte svart på vitt, men eventuellt är den uppe där kring 4fart. Och det innebär faktiskt att jag är bättre än någonsin på att transportera bort mjölksyra.. av alla tester jag gjort.

Blir man duktig av att jaga reflexer (grabbar) i skogen eller vad? :D

Sedan var det bara på’t igen med maxpulstest. Det har jag ju gjort massor förr. En tydlig siffervisare föreställde min puls. Den gav bra med motivation. Tickade sakta uppåt i takt med att Ida höjde både stigningen och tempot. Ett slag i taget.. och jag har ju som vanligt ruskigt hög puls, och kan jobba länge på högpuls. Jag körde ju halvmarorna Kungsholmen runt och Kolmårdstrailen på snitt 194slag/min förra året. Så nog kan hjärtat mitt slå!

196, 197, 198, 199, 200.. haha och kontrollerat. 201, 202, 203.. och här började det ticka på lite väl tufft. Hade mentalt pannben nog att slita lite, men inte tills det flimrade för ögonen (som typ slutet på ett lopp när man dunkat upp pulsen i 205 eller liknande). Men fortfarande going strong med 203 slag/min idag.

Därefter 1min maxning i armhävningar på det. Kämpade och slet (förstås på tårna!!) till mig 45 stycken. Tack militärträningen? 1min sit-ups och jag var så trött så jag vet inte ens vad det blev. Pinsamt få. Kanske 55? Därefter 1min rygglyft som jag verkligen inte minns resultatet av, och likaså saxhoppen. Jag var mest fokuserad och trött.

Och efter denna fantastiska ”uppvärmning” är det dags för en maxning i plankan.

Låter som en kul grej va ?

Bara prestera!!!

Tyckte första 30 sekunderna kändes som 3 min. Första minuten kändes som en timma. Vid 1.30 började jag darra. Vid 2min blev jag förbannad. Vid 2.30 var jag helt slut. Vid 3min blev jag lite imponerad av mig själv. Vid typ 3.30 var jag knäckt och åkte i backen :) 

Men sådärja. Avklarad. Äro vältränad doldis eller inte? Tror minsann vi fick behålla våra platser. Kul dag med dessa rambos i närheten (vältränad folk!) och avslutande lunchen på Ulla Winbladh satt himla fint vid tre-tiden. Snacka om att jag var hungrig.

Fler resultat och bilder snart i en tidning nära dig.

I ärlighetens namn är det ett antal tidningar mitt nylle dyker upp i snart. Hoppas för guds skull jag inte har mat mellan tänderna på bilderna :D det vore tråkigt ;) 

67 Comments

 1. Hanna Kjellberg

  Bra jobbat :)
  Nu blev sambon och jag inspirerade att maxa plankor här hemma :P
  Han klarade 3 min och jag 3.35 på ren viljestyrka att passera honom med en bra bit. Men 45 armhävningar skulle jag aldrig klara :S aldrig tagit mer än 23.

  • Miranda Kvist

   Hahah DU ÄR GRYM KOMPIS =)

 2. Det där blir kul läsning! Minns när Fredrika var med, det var ett roligt nummer. kul med all medial uppmärksamhet Miranda!

  • Miranda Kvist

   Tack !!! =) Jo det är lite skoj, bäst man njuter innan det är över !!

  • ”Little Ron” Johnson with possession with intent to distribute more than one kilogram of heroin and returned a forfeiture action against him for ”any property” derived from or associated with that crime, including the $154,945 seized from the condo and another $14,431 in cash in his possession when he was taken into custody.

  • Lighter fluid has a taste which is detectable by some individuals and not at all detectable by others.

 3. Rolf

  Miranda, tack för sällskap, fina bilder och skojig dag.
  En gång sprang jag trail i djungeln och bergen på Guadeloupe – det hade du gillat det, mycket backigt och mycket lerigt. men framförallt hittade jag ett fränt och bra märke för så’na som du: http://www.raidlight.com.
  Må väl å träna försiktigt
  Rolf

 4. Its such as you read my thoughts! You appear to understand so much about this, like you wrote the guide in it or something. I think that you just can do with a few p.c. to drive the message home a little bit, but other than that, that is excellent blog. A great read. I’ll certainly be back.

 5. Not simply are rusty hearts power leveling style, nevertheless they may also be essentially the most at ease points . now I’m a convert preaching to my mates and household!!!

 6. This information is unique to me. I really like your points and think you put a new spin on this for readers. I respect your writing style. You’re so perceptive.

 7. Goriano Sicoli Poggio Barisciano 0 3

 8. pieceofcake video mehmet asma

 9. iWallpapers HD Retina 640×960 Wallpaper Background with Glow Effects By JokeShuffle.net iPhone and iPad Apps or games reviews and forum

 10. Harald Gebauer und die EBand Neuigkeiten Wieder daheim

 11. Guestbook Verde Mattone Giardiniere in Finale ligure Soluzioni per casa e giardino

 12. Are you finding a Way to make your Site Mobile Friendly

 13. Watch What if John McCain wanted to lose Unofficial Barack Obama Advisory Council

 14. Renewable Energy and Net Metering Duquesne Energy Initiative

 15. Aya International Director

 16. pstarZ Multigaming since 2001 Neuigkeiten TA Assault

 17. Govindam Business School Top 10 MBA Colleges Best B Schools BBA Colleges Management Courses Management Colleges Management Colleges India Business School BBA BCA MBA

 18. 3d Anatomical Anatomy and Physiology

 19. This is often my best Final set of buy rusty hearts gold. These are incredibly nice and designer.

 20. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days..

Comments are closed.