Team Nordic Trail special: Orientering!

Jag har haft viss ångest inför det här specialpasset i Trailpaketet. Mest för att bara ordet ORIENTERING ger mig panikkänslor. Kanske för att blotta synen av kartor skrämmer mig. Jag kan absolut ingenting om att orientera.

Ja, jag kan ju spendera en hel kväll med att berätta hur många gånger jag gått fel i livet hittils. Om hur mamma varit tvungen att leta efter mig med bil många gånger i min uppväxt. ”Var är du gumman?” och jag har alltid svarat ”Jag vet inte”. Hehe. Stackars mamma.

Även om detta inlägg inte skulle handla om min oerhört-makalöst-usla förmåga att hitta. Men jag kan meddela att jag var vid Rådhuset idag (hade gått från centralen) och fick be en kvinna om hjälp. ”Snälla peka vilket håll Centralen är åt” hehe. Fyravägskorsning. Jag hade lätt kunnat gå åt vilket håll som helst. Jag är en fullständig orienteringskatastrof. Jag tror helt ärligt det måste finnas någon sorts dyslexi för oss med dåligt lokalsinne. Kartdyslexi. Eller Dyskarteri. Eller typ Förvirrad.

Okej. Återigen. Tillbaka till den röda tråden. Som eminente Högsta Hönset på TNT så satte jag superMattias i arbete. Denna superorienterare skulle lära TNT:arna grunderna i orientering!!!

20130507-210652.jpg

Så Mattias fick dela ut kartor och dra massor av grunder innan vi kickade iväg den stora gruppen mot skogen. Dagens specialpass bjöd därmed på teori och praktik inom orientering samt lite pulshöjande intervaller. Många uppskattande leenden möttes jag av :) Mycket glad Mirre.

20130507-210712.jpg

Vilket håll är norr? (Jag kan erkänna att jag pekade åt det håll alla andra pekade åt.. hehe.. för jag hade ingen aning).

20130507-210724.jpg

20130507-210732.jpg

20130507-210740.jpg

20130507-210747.jpg

Killen med koll!!

20130507-210839.jpg

Paret i särklass bäst matchande outfits ;) de körde parövningar med karta, och vet ni vad, vi tappade inte bort en enda löpare! Jag var helt redo på att jag skulle behöva leta löpare i Liljanskogen hela natten om jag ska vara ärlig!

20130507-210847.jpg

20130507-210855.jpg

Sådärja, dagens specialpass Orientering avklarat i trailpaketet. Lärorikt och roligt!! Jag är som vanligt en stolt löparmorsa och sitter här hemma alldeles glad framför datorn. Och vilket väder vi fick?! Det är snart sommar vänner!

Strax dags att lägga energin på packningen innan det bär av söderut imorn för ännu mer T-R-A-I-L…

6 Comments

 1. Lisa

  Låter som en superkväll =))

  • Miranda Kvist

   Åh det var det också :D

 2. Ha ha, en förvirrad till här… Är livrädd för kartor som inte har gatunamn på dem.

  • Miranda Kvist

   Hahahah jag är rädd för ALLT vad gäller kartor

 3. Grymt peppad nu på mera orientering. Vilken puls, det blev;)

  • Miranda Kvist

   Roligt!! Glad jag blir :D

Comments are closed.