Väsby Duathlon – en ny upplevelse!

Jaha, ut och svänga sin lurviga ute i Väsby idag alltså. Jajamensan!

Väsby Duathlon here I come! 5km + 20km + 2,5km!

20120520-211229.jpg

Hade väl inga direkta idéer om hur dagen skulle arta sig, men visst kände jag att det fanns lite löpkapacitet att hämta i alla fall, trots gårdagens hyfsade Extreme-löpning. Drog iväg ut med Thomas och snart anslöt Alex också som bestämt sig att köra.

20120520-211250.jpg

Jag skulle alltså använda en kroppsstrumpa för första gången. Kändes ju sådär lite läskigt. Ungefär lika läskigt som att försöka hamra 20km cykel. Men det var inget jag tänkte på, utan njöt istället av en sjukt god stämning och fantastiskt väder!

Visst tusan skulle det bli varmt men inte mig emot, jag älskar ju när värmen äntligen är här! Försökte hålla mig till ”triathlon”reglerna, typ fixa och dona in i det sista med prylarna, sedan dra någon ubersnabb jogg och därefter mest stå och fippla med nummerbandet när speakern berättar om loppet..

20120520-211301.jpg

Sedan hade jag ju världens bästa supporter på plats, Jeanette var nämligen funkis idag, fan vilken tur man kan ha då!! Så jag hörde Jeanette och hennes man Jörgens röster hela tiden hejandes, tack för peppen!!

20120520-211330.jpg

Men så, hur gick det roliga då??

Jo jag rullade iväg som skjuten ur en kanon med de andra löparna. Hanterbart på 4tempo, benen bara rullade på! Dock skulle vi köra tre varv på en bana som förstås innehöll en elak backe (why!!!), så tempot sänktes en aning då. Sedan var det ytterligare en lutning uppför.. men men, lika mycket uppför som nerför i alla fall. Jag var tvåa av tjejerna första 2km, men sedan plockade jag henne, jag skulle minsann vinna löpbiten!

Så det gjorde jag! :-) Kul att komma in som första dam! Tryckte på ganska bra, och kom på att jag skulle cykla så jag drog ner en aning på tempot den sista biten. Klockan meddelade nästan 6km, och i sista etappen så ingick nog även lite av växlingen. Tiderna är lite ”typ” om man säger så, inte enkelt att växla sport mitt under tävlingen med klockan.

Oavsett så var det fantastiskt KUL att springa med så bra ben idag, fy farao vad jag längtar efter nästa veckas millopp.. då ska kubbas…

Glad fröken i kroppsstrumpa

20120520-211346.jpg

Sedan över till det ”tråkiga” hehe. Kort efter att jag börjat cykla så sa det bara ”swooooch” så började alla dessa män jag slagit på löpningen att passera mig. Och kort därefter kom första dam, och andra dam, samt tredje dam. Svårt att konkurrera med tempobågar och vana cykelben helt klart.

Jag började misströsta… seeeeeeega cykelskit. Hahaha… visste att detta skulle hända förstås, men alltså, hur pressar man på cykel egentligen?? Gjorde mitt bästa men det var svårt, och inte var det enklare av att jag bara kunde ”halvsitta” på sadeln (å andra sidan bättre än i torsdags då jag cyklade 10mil ståendes….hmm…)

Mickes bild

Men jag gjorde väl en okej insats på cykel mina mått mätt. Kanske hade jag väl bränt massa fint krut på löpningen också, för mina ben ville inte riktigt hamra på på cykeln. Måste bli bättre på det där. Det som fick mig att ligga i var att jag snart skulle få springa igen hehe… En 10km ut och sedan 10km hem. 10km hem med en del motvind förstås… men vad skönt att ”hare gjort” kände jag mest när jag var tillbaka och skulle växla! Det var längre än 18km, men jag bytte sport i klockan när jag fortfarande var på cykeln.

20120520-211354.jpg

Insåg förstås snabbt att jag var lite väl långt ifrån de andra för att ha chans på någon prispall. Men jag kubbade bäst jag kunde efter löpningen och cyklingen. Vilken glädje bara av att få springa och inte cykla haha!!!

Aningen längre än de förväntade 2,5km tror jag.. men det hade gärna fått vara ännu längre för min del.. ;)

Mickes bild in action.

En annan av Mickes bilder in action.

20120520-211440.jpg

Kul att komma i mål ändå! Och avklarat första duathlon, ROLIGT!!

Som helhet var det en skojig upplevelse, älskar ju att testa nya saker! Coola triathleter och coola cyklar, och coola brudar, som nedanstående vinnaren Camilla, grattis!

Vinnare Camilla och Mirre

20120520-211504.jpg

Så när de hade ropat upp samtliga 3 bästa brudar så skulle helt plötsligt vinnaren i motionsklassen koras. Hmm???? Vänta nu, vad tävlade jag i egentligen?

Haha. Ingen idé att misströsta 4eplatsen med andra ord, jag fick ju vinna motionsklassen! ;) Hehe helt otippat förstås! Ska lägga till att jag som inte har tävlingslicens för triathlon måste köra motionsklassen (annars kör jag förstås alltid tävlingsklass) så jag gick hem ett nummerband rikare. Hihi… alltid något !

Med andra ord helt klart en godkänd upplevelse ;)

Det är rätt skön stämning på sådana här arrangemang, både de som kör med mountainbike och de som kör med 70.000kr-Cervelo-cyklar. Schysst! Dessutom mycket trevlig och social stund efter loppet, man snackar och skojar. I Like it! Sedan måste jag ju erkänna att jag också tyckte att det var jättekul att springa runt i en kroppsstrumpa.. faktiskt. Kände mig både snabb, snygg och cool. Får jag använda den på maran?? ;) 

Dessutom himla roligt att göra lite annorlunda saker för omväxlingsskull. Nu ska jag banne mig bara bli lite starkare på det där med korta cykeldistanser..

20120520-211450.jpg

Sedan hem så lyckades jag få en trippel i kaffe. Kaffe på pendeln med de andra deltagarna Rafael och Gordi, plus (super)George som kom på andra plats i tävlingen. Därefter rullade jag ner till syrran för ny kaffestund. Sist men inte minst en promenad med Henrik och Mia som avslutades med kaffe. Så vid 21 hade jag alltså fortfarande på mig min kroppsstrumpa… 

Vad lärde vi oss? New stuff = fun! 

Hoppas ni andra haft en kul dag ni med :-) 


13 Comments

 1. Sara

  Du är ju för SKÖN!

  • Miranda Kvist

   Tack Sara!!

 2. Vilken härlig dag och stort grattis till vinsten!!

  • Miranda Kvist

   Haha tack Vilma.. men cykla alltså.. brutalt..

 3. Miranda, du är så himla cool och inspirerande! Älskar din blogg!

  • Miranda Kvist

   Frida!! Länge sen :-) :-) Tack!!

   • Jag läser hela tiden, lite dålig på att kommentera bara!

 4. Anne-Li

  Lika förvånad blev jag över att få ett pris som tvåa i motionsklassen!!

 5. Darren

  Jag stumblade på den här siten när jag sökte Väsby Duathlon på google och insåg att det var jag som står där i den andra bilden (utan huvud) och bredvid min vita Cervelo. Kul att du provar på Duathlon!
  Du behöver dock en tempo-styre till din landsvägcykel!….och som tur har jag en till salu, är du intresserad? Jag fyller i min epost adress där nere…
  http://www.cykelcity.se/webshop/index.php/catalog/product/view/id/392/s/profile-t2-dl/category/283/

 6. I gotta bookmark this web site it seems invaluable very useful.

 7. All right, i exploit my personal runescape with respect to hard work. Just fancy each of them. Pretty instruction books. Should get them as before.

 8. I want buy rs gold! I provide the right results, on the subject of days off, and so forth. I possess some couples and additionally almost bring in them on daily basis. The minis are excellent mainly because they physically fit in a trousers properly and never add just about any greater part.

 9. I’m happy I found this blog, I couldnt discover any data on this topic matter prior to. I also run a site and if you want to ever serious in a little bit of guest writing for me if possible feel free to let me know, i’m always appear for people to check out my site. Please stop by and leave a comment sometime!

Comments are closed.