Träning januari 2012

Hallå allihopa. Då ska man försöka sammanfatta den senaste månadens träning. För det första känns det som om jag inte gjort annat än gått ut och in på gymmet. Jag skämtar inte. De 23 mil jag har sprungit minns jag knappt. Förutom Stockholm Runt 48km förstås, månadens roligaste träningspass!

Jag har slagit rekord i variation kan jag meddela. Jag har då aldrig varierat min träning såhär mycket..

Stockholm runt 48km

Så jag har sprungit, styrketränat, spinnat (morgon & kväll!), simmat och prehab’at. Allt i en salig blandning.. Jag har t.o.m. danstränat!

Nej vet ni vad. Mitt stora problem med den här ”mixen” är att jag inte får den där tydliga uträkningen. VAD har jag tränat. HUR har jag spenderat de senaste dagarna? Vad gör jag för framsteg…?

Återigen så är det kilometer/tempon/distans jag vill se (skadad kilometerknarkande löpare ni vet, men jag jobbar på det) . Jag vill se förbättringar i form av bättre intervaller, längre distanser och högre tempon MEN det får jag inte av denna mix. Så vad göra?

I guess.. helt enkelt gilla läget. Jag kommer inte kunna köra några tusingar på bana än på ett tag så jag får väl utvärdera det jag kan.

Jag märker att jag blir starkare, och jag känner att jag kan pressa mer i spinningsalen och på gymmet. Jag upplever mig piggare morgontid och kan träna på ganska bra innan jobbet, och jag tror mig minsann känna att höft/knä-strulet blir bättre. Flummiga resultat men wtf ;)

Dessutom känner jag mig mer allround. Även om jag förstås gärna skulle vilja nöta in lite fler mil i schemat, men det kommer. Jag kommer dock fortsätta denna bana med alternativ träning och jag känner värdet i att styrketräna mer nuförtiden. Hålla sig hel helt enkelt.

Dock så noterar jag att jag tränar fler dagar och fler pass nu när jag inte löptränar lika mycket. I ”vanliga” fall är 2 vilodagar i veckan en standard men nu känner jag att ”jag kan ju träna annat” istället. Positivt eller negativt? Jo det får framtiden utvisa. För var jag ganska rigid med vilan, men mindre rigid nu när jag inte springer. Konstigt. Som att jag inte behöver det mer när jag varierar mer. Vad vet jag. Får fortsätta fundera på det.

Så det blev en färgglad tårta. Inte riktigt som förra årets januari med i stort sett endast löpning. 2012 år januari var en färgsprakande mix. Men jag gjorde trots allt 23 mil denna månad, och det kändes som nada. Så det är väl positivt.

Så 2012 har börjat hyfsat ändå. Jag är positiv. Jag kommer knäppa till alla mina löp-bästan iår och minnas tillbaka ”hur konstigt året började, jag gick typ bara på spinning?”.

Vänta ni bara.. vänta ni bara ;)

1 Comment

  1. ”Spinning” och ”Crosstraining” vad är det? Och ”Övriga träningsformer” är det innebandyn det?

Comments are closed.