Om löparnörden ska nörda sig lite

FK Studenterna har en rolig omvanndlingstabell på sin sida. Den säger att jag nog är lite snabbare på maran än vad jag ”borde” eller eventuellt kanske för långsam på kortare distanser än vad jag ”borde”. Eller så är det helt enkelt individuellt ;-) Jag har ringat in de tider jag är närmast.

3000m-resultatet (11.48) säger egentligen ingenting eftersom det är 6 år (!) sedan jag sprang 3000m (på JuniorSM och ja, jag kom i alla fall inte sist). 5km (19.48) och 10km (42.06) känns stabila, de är ju från årets Vårrus och Milspåret. Likaså 1.34.36 på halvmaran är ju relevant för året, dock är L 30km-resultatet 2år gammalt (2.34) och knappt värt att reflektera över. Sub 2.30 måste ju vara rimligt minst på LL idag. Men så. Marathonresultatet på 3.21.59 ser näästan liiiite för snabbt ut i relation till mina övriga tider. Dessutom, när jag gjorde mara-tiden var jag ju ännu långsammare på kortare distanser, förra året fick man lägga på 1 resp. 2 min på 5 och 10km. Vilket i och för sig borde innebära att det finns en snabbare marathon-tid att hämta iår.. *peppar*peppar*.

Slutsats?

Jag är långsam på korta distanser eller kanske lite snabbare på marathon är vad jag borde.

Eller absolut ingen slutsats alls. Det lutar nog mest åt det hållet. Men det är i alla fall kul att nörda sig. Är tiderna relevanta för dig?

8 Comments

  1. Haha, tabellen säger mig att jag aldrig ska ge mig på ett maraton, orka vara ute och harva i över 5 timmar liksom!

  2. Hmm man blir ju lite ”fundersam” och en aningens nervös när man läser dom där tabellerna. Men det är ju ett tag kvar tills mara-premiären! :)

    Tack för en grym blogg!!

  3. Blir ju en aningens nervös och lite fundersam när man läser dom där tabellerna. Men det är ju ett tag kvar till mara-premiären. :)

    Tack för en grym blogg!!

  4. För mig funkar tabellen precis som för dig – jag är för ”snabb” på maran eller för långsam på milen och halvmaran. Intressant! Jag har precis konstaterat att jag nog aldrig kommer springa en halvmara snabbare än jag gjorde i höstas, men tabellen säger att det är värt att försöka igen – jag har mer kapacitet! :-)

  5. Åsa

    Hehe. Enligt den där tabellen är jag åxå väääldigt långsam på korta distanser eller snabb snabb på marathon.

  6. Oj, och jag borde springa väldigt mycket snabbare än jag gör på halvmaran. Kanske nåt att satsa på? :D

  7. Very interestingly written, it would seem that everything is so obvious, but now I do believe not. The more a man reads and sees the harder he feels that the knowledge is small. I want to return the favor and invite a few words from me. I really hope also interesting as below.

  8. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info particularly the last part I care for such information much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

Comments are closed.