Summa kardemumma Gränna 300

Så många upplevelser paketerade i en vecka. Så många platser och så många skratt. Flera lärorika stunder, flera mysiga stunder, flera löjliga moments :-)

Det började som en idé som avslutades som ett äventyr där vi sprang från Södertälje till Gränna på en vecka.

Södertälje – Lammsjön 43km

Lammsjön – Nävekvarn 57km

Nävekvarn – Söderköping 45km

Söderköping – Bråttom 21km

Bråttom – Mantorp 52km

Mantorp – Ödeshög 49km

Ödeshög – Gränna 33km

Totalt 300km (och samtliga inlägg skrivna under resan hittar man på kategorin ”Gränna 300”)

Det finns mycket jag kommer att minnas från den här fantastiska veckan:

Suss och mina morgonrutiner som gick perfekt ihop, mysiga luncher på ica-butiker längst med vägarna, förvirrade och interna skämt som vi skrattade åt så mycket att vi knappt kunde springa ibland, lyckan över att coop hade compeed (!), försöken med att äta en hel saltpåse i ett svep och Suss gurglande därefter, den extrema och fantastiska burgaren på Hamnkrogen i Nävekvarn efter 57km, starten och ÖSREGNET efter 3km in i äventyret i Södertälje, den otroliga glassen på Smultronstället i Söderköping, vackra sensommarkvällar på landsvägarna med vindkraftverken i bakgrunden, mysiga stugan i Lammsjön när vi dök upp som dränkta katter, hur mycket vi skrattade åt att jag lyckades spilla ner den fina duken på säteriet med en massa kaffe och dagen därpå spillde ner hela köksgolvet med ännu mer kaffe, matkoman i Linköping efter max-lunchen, den lilla lunchen utmed vägen någonstans mitt i ingenstans – och en annan fikastund med sjöutsikt – även den utmed vägen någonstans mitt i ingenstans.. och flera, flera stunder med mys när man låg i sin säng och pratade på kvällen och åt massa choklad, och så Bykstugan förstås med dess gulliga inredning, och alla otroligt många kaffekoppar i sällskap med min bästa älskade Susanne.

Jag skulle nog kunna hålla på i evigheter och berätta om småsaker som har gjort mig lycklig den senaste veckan..!

20110815-092212.jpg

..Så jag ska ta det i stora drag istället. Känslan av att få spendera en hel vecka tillsammans med en fantastisk person springandes.. ja, det blir inte bättre helt enkelt. Dagarna fylls upp av små äventyr och benen får jobba. Man lever i nuet och reflekterar över kommande energiintag, städer och sovplatser.

Man slipper tänka på att passa pendeln, diska, jobbet, tvätta osv. Man lever med två saker in mind: mat och husrum. Det är häftigt! Det är sällan människan i dagens samhälle bara behöver tänka på dessa två basala ting. Det är fantastiskt för harmonin och det gör en stark. .. och sedan är det inspirerande att komma framåt hela tiden. Man avverkar delmål och distanser och man känner sig stark, som en vinnare.

Tack till min fantastiska mamma som mötte mig på plats i Gränna, tack till min söta pojkvän som kom och peppade i Söderköping och gjorde mig lycklig, tack till Anders, kottarna och Mariette som gör allt för att min resekamrat ska komma loss och kunna sticka iväg på äventyr med sin 23åriga lilla duracell, tack till Craft som har fantastiska kläder som vi verkligen har testat gränserna på, och tack till alla som har peppat, skrivit, kommenterat, följt oss, hjälpt oss, tänkt på oss, roats av våra texter och bilder och helt enkelt ägnat oss en tanke. Det har givit oss kraft och lättare steg minsann :-)

..och såklart ett stort tack till min grymma äventyrspartner och fantastiska vän Susanne.

När jag tar steget ut och föreläser är det du som tror stenhårt på mig, och när du ger dig på denna galna utmaning som jag slängde på dig är jag den första att tro stenhårt på dig! Vi finns där för varandra när det behövs och lyckan är verkligen stor över att ha hittat dig min finfina vän.. och det finns ingen annan jag hellre hade spenderat senaste veckan tillsammans med. Du och jag mot världen :-)

Så med andra ord är Gränna 300 över. Tänka sig. Så snabbt det gick, och så kul det var!

Längtar redan efter nästa äventyr. Livet är för himla trevligt kära vänner..

44 Comments

 1. Marie

  Kom precis hem från en vecka i Frankrike och har nu sträckläst om ert äventyr den senaste veckan. Vilken grej ni har genomfört; bättre sätt att spendera sin semester på kan jag inte föreställa mig. Får nog bli ett liknande upplägg för mig nästa år! :-) Ni är sådana fantastiska glädjespridare och inspiratörer! Tack för att ni delar med er och bjuder så mycket på er själva! Kram Marie

  • Miranda Kvist

   Åh Marie, så otroligt gullig du är! Jag gillar att du börjar tänka på kommande löpevent till nästa år..hmm.. får bli ett lååångt tåg nästa år kanske ;-)

 2. C

  Vilka fina ord om din vän:)

 3. M

  Är så himla imponerad av er prestation! Nån dag ska jag också dra mig ut på ett äventyr som det där. Måste bara hitta nån som är villig att komma med!

 4. Härligt sprunget och jag har följt er varje dag, riktigt roligt och inspirerande :D Hoppas att ni fortsätter med nya äventyr framöver!

  • Miranda Kvist

   Kul David!!

 5. Vilken himla kul grej alltså:)

  Och grattis till målgången:) Det har varit kul att följa erat äventyr.

  • Miranda Kvist

   Härligt, tack Nina!

 6. Lotta

  ALLT börjar som en idé…
  Sen är det att omsätta det i praktiken.
  Min nästa dröm är att springa hemifrån till stan.
  1.9 mil. (Ja, jag har mätt).
  Ekerö – NK (liksom).
  Nästa vår kanske..

  • Miranda Kvist

   Råkade se den här kommentaren nu. Måste bara säga en grej.. du gjorde det!! LÅNGT TIDIGARE ÄN NÄSTA VÅR :-)

 7. Most of these buy rs gold work definitely, And so they have a nice Ok feature just for pattern.

 8. ray ban outlet http://www.menssunglasses2012.com tiffany outlet http://www.phumphay.com/Ray Ban wayfarer http://www.dentalkeralatourism.comray ban uk http://www.theirishtutor.com ray ban uk http://www.ekorosk.com ray ban uk http://www.thatcherpharm.com http://www.fordjustdriveone.com ray ban uk http://www.egcathletics.com ray ban http://www.duellingtampons.com/raybanoutlet/ ray ban http://www.duellingtampons.com/cheapraybans/ ray ban uk http://www.kfsmtv.org/raybanuk/ ray ban http://www.kfsmtv.org/rayban/ ray ban sunglasses http://www.kfsmtv.org/raybansunglasses/ ray ban wayfarer http://www.kfsmtv.org/wayfarer/ fake ray ban edesignersunglassesuk.com ray ban uk http://www.abbamania.co.uk/raybanwayfarer.php http://www.bloggingfromthemarches.co.uk/rayban.php ray ban uk http://www.breanishtweed.co.uk/rayban.php cheap oakleys http://www.thuillart.com/oakleys.php oakley sunglasses http://www.silverstonerally.co.uk/oakley.php ray ban wayfarer http://nearlylegal.co.uk/blog/rayban.php Carrera Sunglasses http://www.btnw.org.uk/Carrera.phptiffany outlet http://www.arrancoast.com/tiffany.phpkaren millen outlet http://afrinspire.org.uk/karenmillen.phpfake ray ban http://www.dowfoldhouse.com/wayfarer.php ray ban outlet http://www.laganwatersports.com/rayban.php http://eaglobals.com/oakleys.php karen millen ray ban outletgucci outlet online ray ban aviators fake ray bans ukfake ray bans fake ray bansray ban outlet ray ban outlet http://www.h2-nrg.co.uk/rayban.php ray ban ukkaren millen karen millenray ban outlet http://www.menssunglasses2012.comray ban uk ray ban uktiffany outlet http://www.duellingtampons.com/tiffanyoutlet/supra shoes http://www.duellingtampons.com/suprashoes/ ray ban http://www.alshihada.com/ ray ban uk ray ban ukray ban sunglasses http://www.fordjustdriveone.com/ http://www.me-talent.co.uk

 9. Pick Choose Salwar Kameez With Yebhi Coupons Zovi Coupons

 10. HVAC Installation Modesto Four Seasons HVAC Installation

 11. SkyCars video blog Visual and audio effects, Score, Orbits, and Lava NebulaCafe

 12. dsc0075.jpg

 13. Spare capacity centers on the ability to get the oil to market Jude Clementes Energy Blog

 14. La Agencia Tributaria cambiar el modelo 347 Blog HV Asesores. Asesora Barcelona y LHospitalet de Llobregat

 15. Give RAD a chance STAY RAD BMX SKATE CULTURE

 16. paper drinking straws Dot Paper Straws Get Drama Mama The Fantastic Four

 17. Junker Mod.Cerastar ZWN 247 MFA

 18. Teeth Whitening Facts For People Looking To Have Their Teeth Whitened

 19. Post a reply Linux Admins

Comments are closed.